[]

İs yerinde calisma arkadasi

Selam,

Basligi nasil atacagimi bilemedim. İs yerinde yanimda oturan bir cocuk var, bizim ekipte ve benim altim. Yaptigi isi filan gectim, agzi acik oksurur, surekli burnunu ceker, imla noktalama bilmez vs.. vs... anadolunun köyünden cikmis gelmis biri anlayacaginiz.

Birkac kez uyardim ben bunu. "Abi agzin acik oksurme kolay hasta oluyorum" dedim, "bak kod yaziyorsun ama kategori yerine katagori yazilir mi yani biraz dikkat et, insanlar gorecek bunu" filan dedim. Bana misin demiyor.

Ne yapmak lazim ki? Mobbing uygulamak da istemiyorum, ne yapacagimi bilemiyorum :(

 
Mobbing uygulayıp uygulamamak bir seçenek değil öncelikle. Tabi ki mobbing uygulayamazsınız.

Ağzı açık öksürmemek ve benzeri birlikte yaşama kurallarına uymak herkesin görevi, ancak ne yazık ki uyulmadığı takdirde bir yaptırımı yok. belki çalıştığınız yer dahilinde bir davranış kuralları oluşturma talebinde bulunabilirsiniz.

Yazım hataları ise nitelikle alakalı şeyler. Bu durumu düzeltmesi gerekir, eğer düzeltmiyorsa ve bu hatalar çalışmanın niteliğini olumsuz etkiliyorsa bu gibi şeylerin çalışmayı ve kaliteyi hangi açıdan olumsuz yönde etkilediğini saptayıp kendi yöneticinize ya da konudan sorumlu birime durumu bildirmek zannediyorum yerinde olacaktır.
  • mentuhotep  (25.04.19 11:52:31) 
Belli bir yaşa gelmiş biri, bu yaşa kadar noktalama, imla, yazılı ve sözlü ifadede kendini yetiştirememişse bu saatten sonra yapacak bir şey yok. İflah olmaz.


  • deveyi diken adamin ta kendisi  (25.04.19 11:56:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.