[]

türk dizilerini 3-4 defa baştan sona bitirenler insan mı?

sözlükte behzat ç başlığına denk geldim şimdi biri yazmış 3 kere bitirdim biri 5 kere bitirdim öbürü hayır en çok ben bitirdim falan.

duyuruda da ezel'i 4-5 kere baştan sona izlediğini söyleyenleri hatırlıyorum.

valla ben ne behzat ç'nin ne ezel'in ilk sezonunu bile bitiremedim. ne kadar kaliteli olursa olsun ki bence o kadar da abartılan kadar bir ayrıcalıkları yoktu hiçbirinin, yine de nihayetinde türk dizisi ve her bölüm minimum 2 saat. sezon başı en az 40 bölüm falan.

yani bir insan bölüm başı minimum 2-2,5 saat ve her sezonu en az 40-50 bölüm süren bu "şeyleri" baştan sona defalarca izlemeye nasıl katlanabilir anlam veremiyorum. çok uçuk katlanılmaz bir şey gibi geliyor bana.

sizin var mı birden fazla kez izleyip bitirebildiğiz bi türk dizisi?

 
Yedi numara. 3-4 kez izlemişimdir. Ama onun da bölümleri 40-50 dakika arası sürüyordu zaten.


  • bir fincan kahve ile film izlemek  (25.04.19 02:17:05) 
15 yıl arayla asmalı konak'ı 2. kere izlemiştim sadece. o tipler genelde bomboş ve dümdüz insanlar oluyor. futboldan başka bir şey konuşmayan tipler gibi. uzak durmak lazım.


  • diffarentiationation  (25.04.19 02:23:20) 
kurtlar vadisi'nin ilk seri 97 bölümlük versiyonunu 3 değil, 5 değil, hiç yoksa 10 kere baştan sona izlemişimdir, belki daha bile fazla. hatta çok özledim, az daha unutayım da tekrar başlayayım diye bekliyorum. sadece kurtlar vadisi de değil, bizimkiler'i televizyonda yayınlandığından hariç 2-3 kere izledim, kanıt, galip derviş.

siz gidip bir müzik albümü aldığınızda bir kere dinleyip atıyor musunuz? kendi adıma konuşayım, benim de motivasyonum o.

herkes çalışırken kulaklığı takıp müzik dinler, ben de kulaklığı takıp daha önce izlediğim dizileri dinliyorum. hiç izlenmemiş dizi ile olmuyor, onu izlemek lazım. ama zaten izlemiş olduğum şeyi sadece dinleyerek çalışıyorum, hoşuma giden sahnesi olunca da bakıyorum.

gecenin şu saati olmuş, şu anda da çalışıyorum. kulağımda ne var biliyor musunuz? herkesin gömdüğü, kanal d'nin vazgeçilmezi, haber öncesi yıldızı, reyting rekortmeni arka sokaklar 375. bölüm. evet 500 küsur bölümlük diziyi youtube ve kanal d'nin sitesinden ta 1. bölümünden başlayıp baştan dinliyorum 2 yıldır.

behzat ç'yi yayınlandığında izledim. o da aklıma geldi çalışırken dinlemek için ama onu sadece dinleyemem, dayanamayıp komple izlerim, işim gücüm aksar.
  • kibritsuyu  (25.04.19 02:28:47 ~ 02:31:03) 
Avrupa yakası, dışarıdan dönüp evde yemek yerken tekrar tekrar izliyorum.


  • geven kafa  (25.04.19 07:07:09) 
Filmler neyse de diziler çok uzun olduğundan bunu uygulayamıyorum. Lost’u bile 2. Kez izlemedim


  • (s)AINT  (25.04.19 07:52:34) 
Türk dizisi takip etseydim kesin yapardım ben. Dönüp dönüp baştan izlediğim yabancı dizilerim var. Bir yerlerde anksiyeteyle ilgisi olduğunu, yeni şeyler izlemek yerine bildiğimiz diziyi izlemenin rahatlattığını okumuştum.


  • kobuzchu kiz  (25.04.19 08:15:44) 
Mobil edit: metro.co.uk


  • kobuzchu kiz  (25.04.19 08:22:36) 
kalitesi tartışılır tabi haklısın ama duyguyu bana daha çok geçirdiği için yabancı dizileri sevsem de bazı türk dizilerini bi kaç kez izlemişliğim var.

yeditepe istanbul ve behzat ç. yi 2-3 defa izlemişimdir.
  • contavolta  (25.04.19 08:34:36) 
Ask-i memnu’yu 3-4 kere izlemisimdir ama bilincli degil. Genelde “yemek yerken bi sey aciyim, hmm ask-i memnu olsun bari” diyordum sonra da bolum heycanli bitince ertesi gun de yemekte onu aciyodum filan.


  • kuehles blondes  (25.04.19 08:36:49) 
Elveda Rumeli tekrar tekrar izlediğim tek dizi. Radyo tiyatrosu gibi.. Başına geçip izlemekten çok dinleme ağılıklı. Evde iş yaparken, bazen yemek yerken.. Denk geliş bölüm açtığım da oldu, ara ara hala izliyorum.

Hayırlı sabahlar sahnelerini pek severim.

Hayırlı sabahlar duyurudaşlar:)
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (25.04.19 08:37:40 ~ 08:39:53) 
Elveda Rumeli 2
Hatırla Sevgili 3 ya da 4
Asmalı Konak 2
Suskunlar 2
Aşk-ı Memnu Sayısını bilmiyorum ilk yayınlandığı dönem dahil her tekrarında izlemiştim.
  • mutekebbir  (25.04.19 09:00:15) 
Öyle bir manyaklik yapmadım şahsen ama insanlar muhtemelen bilgisayarda iş yaparken kulaklıkla dinliyordur. Karşısına oturup izlemiyorlardir diye umuyorum.


  • chavezding  (25.04.19 09:11:41) 
Cilgin Bedis


  • hot potato  (25.04.19 09:59:10) 
Abartmışsın. Bir ton iyi iş var bizim ellerimizden çıkan. Yerli değerleri aşağılamaktan vazgeçin. Breaking bad ve la casa papel gibi tırışka dizilere yapılan tanıtım ezel'e yapılmış olsaydı şuan sen de ezel'i 5 kez bitirdim diyecektin muhtemelen. Bu arada ezel'in senaryosu 20. Century fox tarafından satın alınmıştır.


  • ssiradanbirigibi  (25.04.19 10:09:36) 
evde iş yaparken, ortalığı toplarken, yemek yerken ve temizlik yaparken mutlaka bir şey açarım. çoğunukla izlemem ama dinlerim. bu şekilde aşk-ı memnuyu 3, avrupa yakasını da 2 kere izledim baştan sona. pişman değilim.


  • hushhush  (25.04.19 11:13:13) 
ben çalışırken arkadan leyla ile mecnun açıyorum. onlarda sayılıyorsa baya bitirmişimdir.
behzat da açarım da bazı bölümleri çok dramatik. 78.bölüm hariç.

  • dedim dedim de kime dedim  (25.04.19 11:16:51) 
Yedi numara en az 3 4 kez


  • eylul  (25.04.19 11:19:14) 
Sevdiğim filmleri ve dizileri tekrar tekrar izlemeyi çok severim, türk dizilerinden de Hatırla Sevgili'yi defalarca izlemişimdir, Aşkı Memnu'yu da tekrarlarında izlerim, Şaşıfelek Çıkmazı'nı birkaç kez izlemişimdir, daha da geçmişe gidersek Perihan Abla'yı bile tekrar tekrar izlerdim ama şimdiki dizilerin bir bölümünü bile zor bitiriyorum. Hele de bir kaç bölüm kaçırdıysam tamamen bırakıyorum, tekrar izlemek bir yana.


  •   (25.04.19 12:30:27) 
Behzat ç yi normal sezonunda izledim, sonra eşime tavsiye edince bir tur da beraber izledik. Bir tur da kayınaileyle izledim. Tabi 2. Ve 3. turlarda göz ucuyla mecburiyetten izledim ama tekrar tekrae güldüğüm, duygulandığım yerleri oldu. Behzat mükemmel dizidir demiyorum ama izlenebiliyor. Çok methedilen ezeli zor izlemiştim mesela, ona da bayılan var.


  • curukturpkokusu  (25.04.19 12:43:44) 
Sana katılıyorum, ben bi kere bile katlanamıyorum bizim rezil dizilerimize. Burada sayılan dizilerden hiçbiri kaliteli yapımlar değil. Senaryo, oyunculuk vs yerlerde çoğunda. Bir kere izlemek bile emek gerektirirken o salak uzun bakışmalar ve iğrenç entrikalı hikayelerden dolayı ikinciye dönmek dünyanın en mantıksız işi.

Ezel, Aşk-ı Memnu, Behzat Ç, Leyla ile Mecnun, Avrupa Yakası vs bunların hepsi kalitesiz diziler. Şunlardan birini izleyeceğiniz zamanda daha kaliteli onlarca film/dizi izleyebilirsiniz. Ezel aşırı övüldü diye izleyim demiştim 10 bölüm dayanamadım o kötü oyunculuk ve aşırı klişe senaryoya.

Oturup ciddi ciddi türk dizisi izleyen insanlara hep kuşkuyla bakıyorum. En ufak mantığı yok çünkü.

Abi aşkı memnu denmiş ya defalarca, git beyaz duvar izle 2.5 saat daha faydalı iş, gidip bunu ikinciye izleyen insanlar var çok ilginç.
  • nundu  (25.04.19 15:02:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.