[]

Kedi neden sürekli halıya işiyor

Değerli kedi uzmanları,

Daha önce de yazdım ama çözüm bulamadım. Ciddi anlamda uzman yardımına ihtiyacımız var. Kedimiz sürekli halıya işiyor. Tuvalet kullanmada sorun yok. Büyük tuvaletini yapıyor tuvalete. Hatta evdeki halıları kaldırınca çişi için yine tuvaletini kullanıyor. Ama bi halıyı serelim dedik mi mutlaka iki çişinden birini halıya yapıyor.

Kedimiz 2.5 yaşında kısır erkek scottish. 2 aydır bizimle.
Halıları sirkeyle sildik hatta yıkamaya verdik fln. Halılar yokken hep tuvaletini kullandı.
Halımız öyle kırçıllı fln değil bildiğin düz fabrika halısı.
Bir kere suç üstü yakalayabildim kızdım işemeden kumuna götürdüm ama ilerleyen günlerde halıyı tuvalet olarak kullanmaya devam etti.

Lütfen çözüm odaklı yardım...

 
Yeriniz varsa iki kum kabı koymayı deneyebilirsiniz. İki kum kabı olunca birinr kaka birinr çiş yapan bir kedim var. Sizinki gibi bir problemimiz yok ama işe yarayabilir.


  • kullanıcıadımbuolsun  (24.04.19 21:58:26) 
Kedi kovucu jel veya fisfi kullanabilirsiniz fakat ucuz olanlari degil ithal olanlari tercih edin.


  • balpolen  (24.04.19 22:07:43) 
hep aynı halıya mı işiyor? genelde kokusu sinince ilk yere devam ediyorlar. temizleyiciler de kokusunu tam çıkaramıyor.

ikinci bir kum kabı hatta farklı kum denenebilir.

kovucu fısfıs trixie almıştım kablolar için hiç faydası olmadı bizde.
  • master of ceremonies  (24.04.19 22:30:25) 
Evet genelde aynı halıya işiyor arkadaş ama denk getirirse banyodaki paspasa fln da işiyıor. Sirke halı köpü pet spreyi vs herşey kullandık hatta halıyı yıkamaya verdik.

İkinci kumun konumu önemli mi bi boş odamız var mamasını suyunu fln koyduğumuz odaya koysak sorun olur mu diğer kumu bu odanın karşısındaki banyod.
  • mkrk  (24.04.19 22:41:42) 
Bizim başımıza gelen duruma çok benziyor. Evde bir British shorthair (baba) birde scottish fold (oğul) kedimiz var 1 yaş aralığıyla (4-5). Her ikisi de kısır. Tamamen aynı beslenme olmasına rağmen scottish olanda aynı sorunu yaşadık. Uzunca bir süre tuvalet kabı sayısını 3'e çıkardık. Kirli olduğu zaman dışarı yapıyor herhalde diyerek sık sık temizlemeye başladık. Büyük tuvaleti normal tuvaletine yaparken çişini ara ara paspas, halıya battaniyeye falan yapmaya başladı.

Yaptığı yerlerde de hiç kan yada kırmızılık vs görmedik ama sonra idrarını yapmakta zorlandığını farkettim. Tuvalete girdiğinde bile çok kısa sürede çıkıyordu, az çiş yapıyordu. Kristalden şüphelendik, nitekim teşhis doğru çıktı. N&D kısırlaştırılmış tahılsız mama yemelerine rağmen struvit taşı oluşmuştu. Scottishler biraz daha yatkın gibi çünkü babada maşallah hiçbir sorun yok. Biz iki üç defa uğraştık, 2 defa sonda takıldı antibiyotik mesane temizlenmesi özel mama kullanıldı 1-2 ay sorna hep nüksetti. Bu işin sonu dişileştirme denilen üretrotomi'ye kadar gidiyor. En son yine bir tıkanıklığında veteriner değiştirip detaylı bir yere götürdük ve yaklaşık 9 aydır proplanın ürinary mamasını kullanıyor. Hacmen az çiş olayı normale döndü ve bir kez bile dışarıya çiş yapmadı.

Sizinkini de takip edin, çişi hacmen az ise, topaklanan kum kullanıyorsanız küçük boy bir yumurtadan daha küçük çiş yapıyor ise maalesef benzer bir sorun olabilir. İyi bir veterinerde ultrason yaptırabilirsiniz, mesanede kristal varsa ultrasonda teşhis edilebilir. Taşın cinsi için de mesaneden idrar alınarak mikroskopla bakılması lazım. Nitekim her kristal mama ile çözünmüyor, bu nedenle taşın cinsi önemli.
  • FAtE  (25.04.19 09:23:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.