[]

Yan komşu köpeğine iyi bakmıyor bir şey yapmalı mıyım sizce

Av köpeği var komşunun. Hiç gezdirdiğini ava çıktığını görmedim. Hadi benim görmediğim zamanlarda geziyordur da yemek veriyor adam köpeğe, bildiğin insan yemeği, içinde bir sürü biber falan olan yemekler. Ben adam yokken biraz kedi maması verdim köpeğe yedi baya, hatta suyu da çok kirliydi su da verdim. Yeni taşındım buraya iki ay olmadı, çok sıcak kanlı bir aile değil muhbbeti ilerletemedik bir türlü. İlk taşındığımızda ne güzel ben bu köpeği gezdirmeye falan çıkarım diyordum adama hiç teklif bile edemedim bunu.

Sokak kedileri için mama alırdım hep bu sefer köpek maması da aldım, gelince adama çaktırmadan vereyim köpeğe diyorum da. Böyle çaktırmadan mı devam edeyim yoksa adamla konuşayım mı düzgün mama ver, salçalı malçalı yemek zararlı diye ?


 
Eğer ispatlayabilirsen kötü durumda olduğunu şikayet edebilirsin. Böyle bir haber var:

t24.com.tr
  • cemallamec  (24.04.19 23:03:42) 
Hocam işkence yok, bilinçsiz bir yaklaşım var


  • mezarkabul  (25.04.19 00:09:05) 
Niyetiniz iyi olsa da başkasının köpeğine yemek vermek çok hatalı bir davranış. Belki köpeğin bir alerjisi var. Ya da bir beslenme düzeni var uyulması gereken. Böbrek rahatsızlığı ya da bir tüy rahatsızlığı da olabilir. Bunlar yediklerinin direkt etki edebileceği şeyler. Niyetiniz iyi olabilir dediğim gibi. Ama bu yaptığınızın doğru olduğu anlamına gelmez. Yine sorudan bağımsız olarak, tanımadığım birine neden köpeğimi emanet edeyim? Çok yakınlarım hariç birinin köpeğimi gezdirme ihtimaline sıcak bakamıyorum.

Gizliden vermeyin bence. Ama köpek ile ilgili konuşabilirsiniz tabii. Biraz retoriği değiştirerek konuşulabilir. Yani böyle vermeyin zararlı demek insanı iter. Onun yerine, ben de köpek sahiplenmeyi düşünüyorum, ne yediriyorsunuz, diyebilirsiniz. O salçalı malçalı ekmek derse de, ama zararlı diye okudum onlar için, rahatsız olmuyor mu, diyebilirsiniz.
  • windowsguvenlikduvari  (25.04.19 14:11:25 ~ 14:14:32) 
Zaten biraz tanışıp öyle teklif edecektim hocam. O fırsatı vermeyince ben de teklif dahi etmedim. Sadece merhabamız var şu an için.

Dediğiniz gibi uygun bir dille söylemeye çalışacağım inşallah hocam
  • mezarkabul  (25.04.19 17:48:07) 
Adam avcıysa zaten hayvan sevmiyordur. Köpeği silah gibi bir araç olarak kullanıyordur sadece. Ne yazık ki bu ülkede avcıların elindeki köpekler perişan halde. Siz yine de konuşun tabi, eğer laftan anlamazsa gizliden verirsiniz.


  • hipopotamus  (27.04.19 14:01:39) 
Benim sahiplendigim kopek de av kopegi diye geciyor. Ama birak ormanda avi, kopegim sinek pesinden kosunca dahi geri cagiriyorum. Av kopeginin, ya da artik bircok kopek turunun insana verdigi hizmet alani degisti.

Kopege, insan yemegi bir olcude verilebilir. (Sonucta evcil hayvanlar icin mama markalarinin ortaya cikmasi cok cok yeni.) Pismis domatesin, salcanin dozu cok asiri olmadigi surece bir zarari yok. Asiri baharat kesinlikle sagliksiz kopekler icin, orasi kesin. Yine de gidip sahibine seminer veremezsiniz bu konuda. Maalesef yapilacak seyler cok sinirli. "Kopegimiz olmustu bende cok mama var, size verebilirim." vs. denilebilir belki? Salcali ekmek veren insan, bir uyariyla gidip veterinerden evcil hayvan gidasi hakkinda bilgi almaz. Duzgun mamaya para vermez.

Temiz su, yeterli yiyecek ve yeterli hareket olanagina her kopegin ihtiyaci var. Bu noktada haklisiniz. Izlemeye, gozlemlemeye devam edin, bir yere basvurmadan once.

Kopek bir yere bagli mi tutuluyor, yoksa cok genis bir alanda serbest dolasabiliyor mu? Bizim insanimiz bahceye kopegi "atip", orada yeterince hareket edebildigini dusunuyor. O anlayisi degistirmeniz cok guc. O kopegi maalesef siz disarida gezdiremezsiniz. Oyle bir aktiviteyi cok onceden ogrenmesi, insanla beraber yurumeye alistirilmasi gerekirdi.

Eger acik yarasi varsa ya da gozle gorulebilen saglik sorunu (cok zayif olmasi gibi) varsa, o zaman bir yerlere basvurabilirsiniz.
  • buf-e kür  (27.04.19 14:19:09 ~ 14:21:10) 
ortak bir payda bulup muhabbete ordan baslamanizi tavsiye ederim.
mesela sahis nereli onu ogrenin, genelde ise yarar bu.
eger muhabbet iyiye gidiyorsa konuyu kopeklere getirin. suclar tarzda hicbir kelime etmeyin. o size kotu bir laf ederse de, unutmayin, konu sizinle ilgili degil kopegin iyiligi icin.
  • bir varmis bir yokmus  (08.05.19 17:20:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.