[]

Erasmus icin Almanya mı Polonya mı?

Arkadaşlar merhaba, erasmus ülke seçimi için çok ikilemdeyim.
Almanya’nın avantajları; prestijli bi ülke, eğitimi kaliteli, gezilip görülecek yeri çok, en yakın arkadaşım da orda.
Dezavantajları; pahallı, kalacak yurt kampüs dışında.
Polonya’nın avantajları; ucuz bi ülke, çoğu yere yakın, yurt kampüsün içinde.
Dezavantajları; erasmus için seçilecek en kolay ülkeyi seçmek.

İkisi arasında çok gidip geliyorum ve 3 gün vaktim var fikirleriniz nelerdir?

 
Şehirleri de yaz. Cevap şehre göre değişir çünkü.


  • adwokat  (24.04.19 17:35:26) 
Almanya/Offenburg
Polonya/Lodz

  • caffeinecontent  (24.04.19 17:40:23) 
"sarı saçlarına deli gönlümü bağlamışım çözülmüyor doyçland" diyen birisi olarak her halükarda ben almanya'yı seçerdim. "benim almanya'ya özel bir ilgim yok, ben neden orayı tercih etmeliyim?" diye sorarsan da... strasbourg, zürich, heidelberg gibi acayip tatlı ve nefis yerlere resmen yürüme mesafesindesin.

lodz'da bulunmadım ama en yakın arkadaşlarımdan biri orada yaşıyor. onun anlattıklarından anladığım kadarıyla gayet kasvetli ve sovyetler dönemini hatırlatacak bir yer. en azından krakow, varşova gibi şehirler kadar civcivli olmadığını biliyorum.

maddi açıdan sorun olmayacaksa kesinlikle almanya derim ben. gerçi maddi açıdan sorun olsa bile almanya derim.
  • der meister  (24.04.19 17:49:04) 
Almanya bende de bir adım önde :)
Teşekkür ederim fikirler için.

  • caffeinecontent  (24.04.19 18:20:22) 
Hiç ikilemde kalmayın ve Almanya'yı seçin derim. Ben olsam kısa vadeli düşünmezdim, yurdun kampüs dışında olması gibi ufak şeylere hiiç takılmazdım. Kaldı ki Offenburg bir ucundan bir ucuna yürünebilevek kadar ufak bir şehir fakat lokasyonu harika. Ek olarak Almanya da genel olarak ucuz bir yer Polonya kadar olmasa da. Polonya yaşamak için de Erasmus için dr sahiden kötü bir ülke ve size ne katabilir bir düşünün.


  • but that was just a dream  (24.04.19 19:09:13) 
Eğleneyim, daha fazla ülke gezeyim diyorsan tartışmasız Polonya.


  • adwokat  (24.04.19 20:34:07) 
evet küçük şeylere fazla takıldım sanırım.bütün hocalarım da sizin gibi dedi o yüzden fikir değiştirdim ben de. teşekkür ederim :)@thatwasjustadream


  • caffeinecontent  (24.04.19 21:22:45) 
çoğu yere yakın diye mi? lodz bile krakow a çok uzak yermiş ama :( adwokat


  • caffeinecontent  (24.04.19 21:23:29) 
polonya.

her iki ülkede de erasmus yapmis,
halen almanyada master yapan biri,
  • vhs kaseti  (25.04.19 00:10:39) 
Yakınlıktan değil. Gezmek için çok paran olacak. Onu kastettim. Almanyada alacağın hibe sadece almanyadaki yaşam masraflarına gider. Çıkıp bi avrupa turu yapamazsın.
Ama maddi durumun iyiyse ve gezmek birinci planda değilse almanyayı seç. Akademik olarak daha fazla katkısı olur.

  • adwokat  (25.04.19 10:50:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.