[]

Şeker yerine bal, ama ne kadar?

Merhabalar. Bir tarif denemek istiyorum ancak içine şeker değil de bal koymayı hedefliyorum. Tarifte 1 su bardağı şeker yazıyor, 170 grama tekabül ediyormuş. Ancak bu 170 gram şeker için ne kadar bal kullanmam gerektiğini bulamadım. Fikriniz var mıdır? :/ Teşekkürler.




 
www.evyapimitatlar.com
en altta bir tablo var, işe yarar sanırım

  • kisa  (24.04.19 11:18:27) 
Pişirilecek bir tariften bahsediyorsan balın 43 derecenin üzerinde ısıtılmasının sakıncası hakkında bilgin var mı?


  • Mirket  (24.04.19 11:51:15) 
@Mirket: Açıkçası bilmiyordum. Yanlış hatırlamıyorsam daha önce bal koymuşluğum da vardı tariflere, iyi hayatta kalmıışım. Araştırmaya devam ederken gördüm bunu da. Bu sebeple bu tarifim için bal dışında bir seçenek arıyorum. :)


  • okuyamıyom ben ya  (24.04.19 12:49:05) 
Doal Meyveden Şeker deneyebilirsiniz. Saf elma şekeridir, elma tadı bırakmaz.


  • aynabugusu  (24.04.19 12:50:06) 
Bunu yapmanızın sebebi nedir? Şeker zararlı olduğu için ise bal da zaten çok büyük oranda şeker içeriyor.


  • himmet dayi  (24.04.19 12:58:19) 
@himmet dayı: evet biliyorum, hatta bala şekerli su diyenlerdenim. Rafine şeker tüketmek istemediğim bir dönemdeyim. Ama misal meyve yemeye devam ediyorum, yani şekerin her türlüsü değil; fabrikasyon haline karşıyım. Bu nedenle balı seçenek olarak düşünmüştüm ancak pişmemesi gerektiği için şu anda doğal başka bir çözüm arayışındayım.


  • okuyamıyom ben ya  (24.04.19 13:41:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.