[]

How things have changed tipi sorular

IELTS speaking bölümünde genellikle sorulan bu soruya hangi kalıplarla yanıt verilmeli? İşin gerçeği, bana Türkçe sorsanız cevap veremem bu sorulara çünkü "giyim kuşam son 20 yılda nasıl değişti sizin oralarda" diye soruyor adam. 10 dakika düşünmeden cevaplayamam ben bunu. Önerileriniz nelerdir bu tarz sorular için?

Not: ille de bu soru olacak diye bir şey yok. "How has meeting people today changed from twenty years ago" da örnek olabilir


 
Dogru cevap beklenmiyor, ucmadiginiz surece yalan yanlis bilgi verebilirsiniz gayet, 20 sene once magara adami gibi dolasiyorduk simdi astronot suitleriyle geziyoruz demeyin yani gene de. Maksat orda bir konu etrafinda konusabilmek, bazi kaliplar ezberlemeniz tabi ki fark yaratacaktir. Ornegin 20 sene once ulkede pamuk yoktu, we have tackled this issue by importing, gibi sallamasyon ama kuvvetli bir cumle sizi bir ust tura cikaracaktir.


  • skulldragon  (24.04.19 11:18:35) 
Düşünmeye şimdiki zamandan başlarsan işin hem daha kolay olur hem de geçmişi düşünmek için vaktin olur. 20 giyim nasıl değişti sorusuna bugünlerde ne giyiliyordan başlarsın skinny pantolonlar vs mesela sonra hatırlarsın önceden bol kotlar, kot üstler bilmemne daha modaydı. Büyük gömlek vs hatırlarsın. Geçmişe giderken bağlaçlar vs. bağlanır bir şekilde.


  • senolll  (24.04.19 13:06:01) 
cevabın sizin düşüncenizi yansıtması gerekmiyor, onun için altını doldurabileceğiniz ilk gelen düşünceyi söyleyebilirsiniz, önemli olan burada olabildiğince temiz konuşmak, bana, hayatta başarı için en önemli şey nedir, diye sormuşlardı, normalde türkçe çok başka cevap veririm ama aklıma en kolay para geldi, direkt para hayatta şöyle önemli böyle önemli bayağı sıralamıştım.


  • gezegen olan pluton  (24.04.19 13:49:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.