[]

telefonda konuşma fobisi

sözlükte başlığı da varmış hatta yalnız değilmişim (bkz: telefonofobi)

iş icabı ya da çağrı merkezi vs. ararken bir işimi halletmek için tanımadığım kişilerle yaptığım görüşmelerde sorun yok. amaaa annem ve babam da dahil, çok yakın arkadaşlarımla konuşurken stresten geberiyorum.

telefon ekranında kişinin ismini görünce, açmasam mı? ya şimdi ne konuşucam ki? eyvah! ya konuşacak konu bulamazsam? soruları beni yiyip bitiriyor. muhtemelen sevgili işlerinin kısacık sürme sebebi de bu. 24 saat mesajlaşırım, foto-video her türlü gönderirim ama yeter ki sesli(canlı) konuşmayalım:( hayatım boyunca herhangi bir insan evladıyla görüntülü görüşme ihtimalimin olduğunu sanmıyorum mesela.

düğün, cenaze, doğum günü gibi özel günlerde mesajla geçiştiriyorum hep. halbuki ben de biliyorum aramam gerektiğini ama yapamıyorum. bu yüzden beni vefasız, umarsız sanıyorlar ama bilmiyorlar ki ben resmen hastayım.

bu arada yüz yüze görüşmelerde sorun yok. tüm sorun telefonda görüşememek. benzer duyguları yaşayanlarınız var mı? bunun bir kliniği, terapisi bir şeyi var mıdır ya canıma tak etti artık.

erkek, 30

 
tıbbi olarak tanımlanmış olması kusuru ortadan kaldırmaz :/ "nabim, hastayım"a sığınmadan üzerine git bence. genelde ilk arayan sen ol. konuşma süresi önemli değil.


  • zgrydn  (24.04.19 10:51:44 ~ 10:52:03) 
abi numaranı ver buradan birileri arasın pratik olur.


  • tsubasa  (24.04.19 10:55:23) 
@zgrdyn, gelen aramayı cevaplayamayan adamın ilk adımı atmasına ihtimal veriyorsun yani?:)


  • yazar yazmaz yazan yazar  (24.04.19 11:10:05) 
benzer durumu yaşamayı bırak midem bile bulanıyor.


  • kitik  (24.04.19 11:22:04) 
Semptomların, introvert olduğuna dair işaretler içeriyor.


  • herşeyi soran adam  (24.04.19 11:38:14) 
Ayyhhh Bende ayni dertten muzdaribim


  • jetfadılınannesi  (24.04.19 12:16:40) 
Numaranı ver arayalım+1


  • Amaranta ursula  (24.04.19 12:18:26) 
Arama gelince hic bir sey dusunmeden refleks olarak telefonun yes tusuna basmak ise yariyor. Hatta kimin aradigina bile yes'e bastiktan sonra bak.

Kendini zil calar calmaz telefonu acmaya odakla.

Naparim ne konusurum gibi sorular sormana firsat kalmasin. Istisnasiz her telefonu acman lazim ama.

Bir arkadasim bu sekilde kurtuldu.
  • brkylmz  (24.04.19 12:29:50) 
kısa sürsün nolacak ki, konu bitince "oldu madem" diyip kapativerirsin. ben de telefonda konuşmaktan ölesiye nefret ediyorum bu konu yüzünden, o yüzden aramam kimseyi pek. ama aranınca açarım, karşıdaki diyeceğini desin kapatsın.


  • piremses  (24.04.19 12:38:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.