[]

game of thrones en iyi dizi değil mi

game of thrones gelmiş geçmiş en iyi dizi değil mi sizce de?

objektif değerlendirin, bu kadar derin karakterler, olaylar, popülarite, görsel efektler başka hiç bir diziye nasip olmadı. belki lost ama game of thrones daha üstün gibi

edit: popülariteyi özellikle yazdım çünkü diğer kriterlere girince subjektif oluyor. size göre en iyi dizi kurtlar vadisi de olabilir, ben genel kanı olarak soruyorum siz sevmeseniz dahi.

lost ilk 3 sezon diyen arkadaşlar haksızlık ediyor. game of thrones bozdu diyorsunuz ama lost 3 sezon iyi diyerek aslında onun da bozdugunu kabul ediyorsunuz. sezon sezon bakarsak o zaman game of thrones birinci sezon daha iyi derim, bunun sonu yok ki.

 
evet en iyi dizi. toplamadığı ödülde yok zaten. reytingleri de uçuyor.

etrafında bir çok spin off çıkacak olan bir dizi film muazzamdır. bir diğeri için (bkz: lord of the rings)
  • avatar is back  (24.04.19 10:18:17) 
popülerlik, media coverage vs anlamında lost'la birlikte en büyük iki diziden biri. ama lost gibi bunun da son sezonlar vasat, ilk sezonları çok iyiydi.


  • sir gawain  (24.04.19 10:33:47 ~ 10:36:15) 
Son sezonlar vasat +1. Derinlik mi kaldı dizide? Bu kadar zengin karakterli bir yapım, 2 kişiye indirgendi. 3 bile değil. Diğerleri de saçma sapan figüranlar oldu.


  • windowsguvenlikduvari  (24.04.19 10:35:43 ~ 10:35:59) 
son 2 sezonda kurguda biraz baştan savmalık var, bence eksi puan. ama savaş sahneleri, çekimler, cgi gibi konularda diziler için devrim yapmıştır diyebiliriz.

popülariteyi iyi'lik kıstasları dışında bırakıyorum.

karakter işlenişi, oyunculuğu, az bütçeyle çok ve büyük işler yapmasıyla breaking bad'i hala game of thrones'un üzerine koyarım. onun üzerinde de the wire var.
  • zgrydn  (24.04.19 10:40:29) 
benim için de en iyi dizi. Sezonlar sinema emeğinde çekiliyor. Görsel zevki müthiş.


  • damla sakızlı dondurma  (24.04.19 10:40:44) 
bence de lost ile birlikte en iyi dizi olabilir.
finallerinin kaderi bence aynı. taze yazdığım şu spoiler'sız entry'de bahsettim eksisozluk.com

  • kitik  (24.04.19 10:41:57) 
popülariteyi özellikle yazdım çünkü diğer kriterlere girince subjektif oluyor.

bence ikinci bölüm iyiydi, insanlar winterfellde toplandılar ve saldırıyı bekliyorlar, belki ölecekler, o bekleyiş çok iyi yansıtıldı. arya bakire ölmek istemiyor, brianne ölmeden şovalye yapılıyor, samwell jon'a, jon daenrys'e gerçeği anlatıyor ölmeden önce.
bekleyiş gerginlik yaratıyor, gece uyumuyorlar. ve en sonda düşman geliyor. ben orada uyumadan düşman bekliyor gibi hissettim kendimi. aksiyon isteyenler zaten 3. bölümde görecek bolca aksiyon
  • dafuq  (24.04.19 11:05:19) 
Lost açık ara daha iyiydi +1


  • Denton  (24.04.19 11:14:37) 
Lost daha iyi +1

Lost'tan sonra en iyi dizi diyebilirim. GoT'un bazı hikayeleri ele alması çok mantıksızlaştı kitabı geçince.

En büyük örneği:

!!7. sezon spoiler!!

sırf Cersei'yi ikna etmek için en önemli karakterlerden birkaçı duvarın ötesine wight yakalamaya gitti. bu saçma girişim yüzünden white walker'lar artık bir ejderha sahibi ve bu ejderha sayesinde duvarı yıkıp güneye iniyorlar. Sonuç: Cersei orduları göndermiyor. O zaman neden yapıldı bu mal hareket? Çünkü WW'lara duvarı yıkabilecek bir güç verebilmek için.

Diğer bir örnek: yukarıdaki hikayede kahramanlarımız bir adet White Walker ve birkaç Wight ile karşılaşıyor. Jon Snow White Walker'ı öldürünce bütün Wight'lar da direkt ölüyor (zaten ölüler ya neyse). Bir tanesi hariç. Neden? Çünkü kahramanlarımızın bir tane dirilmiş Wight'a ihtiyacı var :)))
  • himmet dayi  (24.04.19 11:38:27) 
Lost tüm dizilerin Tanrısıdır, ondan iyisi gelmedi gelmez de.

Breaking Bad ise kulu ve elçisidir, 100 sene sonra klasiklerden sayılacak bir insanlık eserdir. Klasik bir romandır adeta, görsel efektler olmadan da bir dizide nirvanaya ulaşılabileceğini göstermiştir.

Game of Thrones ise en iyi sezonlarında dahi bu ikisinin arkasında geliyordu, sezonlar ilerledikçe iyice bozup popüler kültüre, seyircinin isteğine göre hareket etmeye başladılar. Bu haliyle bile şu anki en iyi dizi ama gelmiş geçmiş değil.

Oz, Sopronos, The Wire gibi diziler de çok iyi ama sırf eski diye en iyi romantizmi yapılmasını gereksiz buluyorum. Bu saydığım diziler üstteki üç büyük diziden daha iyi değil bana göre hatta aralarında büyük farklar ama yine de onlara yakın seviyelerde, şampiyonlar ilginde oldukları bir gerçek..
  • siyah giyen adam  (24.04.19 11:43:20 ~ 11:45:47) 
en iyi dizi kesinlikle diyemem, güzel ancak en iyi olabilmesi için daha çok ekmek yemeli, benim gözümde en güzel dizi diye bir olay henüz yok(baştan sona tam şekilde kurgulu ve tamam bu olmuş diyebileceğim) ancak lost ilk 3 sezon en klası olabilir


  • basond  (24.04.19 11:49:01) 
Vasat bi dizi.


  • clones  (24.04.19 12:01:36) 
dünyanın en iyi şarkısı a, dünyanın en iyi kitabı b, dünyanın en iyi ninnisi c, dünyanın en iyi filmi x'dir demek ne kadar mantıklıysa dünyanın en iyi dizisi de got'tur demek got hayranlığıdır.

velhasıl-ı kelam bence değil
  • yemrem  (24.04.19 12:42:02) 
subjektif bakılırsa çok farklı şeyler söylenebilir ama objektif olarak bakarsak game of thrones, friends ve breaking bad'in yarattığı etkiyi yaratmış başka dizi yok. zaten imdb oylama sayısı olarak bakarsak açık ara ilk 2 got ve breaking bad. friends'de de biraz eski olmasının dezavantajı var ama ona rağmen komedinin 1 numarası, genelde de 5. oy sayısı sıralamasında. ve yüksek oy sayılarına rağmen puanları da en yüksek dizilerden bu 3'ü, mesela walking dead, lost gibi çok oylanmış ama puanı en iyiler seviyesinde olmayan diziler de var. ha bu 3'ü arasından bakarsan ben pek de breaking bad hayranı değilim got'u dramada ve friends'i de komedide tartışmasız 1.'liğe koyarım dünyada yarattığı etki açısından ama breaking bad'i 1'e koyana da çok laf söyleyemem.

bir de sherlock var ama o biraz mini dizi şeklinde olduğu için bunlarla kıyaslamak pek mantıklı değil bence.
  • semaforo de medianoche  (24.04.19 12:50:37) 
En iyi dizi diyenlere gülüp geçiyorum.


  • adwokat  (24.04.19 13:02:18) 
son iki sezon hariç Lost'dan sonra en iyi, Lost başka idi, o sayfalarca teori günleri unutulmaz.


  • gezegen olan pluton  (24.04.19 13:03:28) 
game of thrones, herhangi bir sezonu, bolumu ozelinde yahut tum haliyle, hicbir zaman izledigim en iyi dizi olmamistir benim icin.

sahsi listemde ilk uce dahi girmiyor. mesela bir oz, bir seinfeld, bir breaking bad, bir curb, uk coupling, friends gozumde game of thrones'dan daha yuksektedir. kitabini dizisinden daha basarili bulurum hemen her uyarlama gibi. ama kitabi da okudugum en iyi uc fantastik seri arasina girmez.

bu gozler house dizisi hakkinda kitap yazip da arka kapagina da "dunyanin gelmis gecmis en iyi dizisi" yazan beyaz yakalilar gordu. game of thrones iyi dizi. mesela bir westworld'den on kat iyi...
  • dilemma of subscribtionability  (29.04.19 02:35:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.