[]

tişörte sinen ter kokusu nasıl çıkar / sinmesini nasıl engelleriz?

kışın kazaklarımın içine lc waikiki'den aldığım 15-20 liralık düz renk tişörtlerden giyiyorum. hem fanila niyetine, hem de sıcak olur da kazağı çıkarırsam atletle kalmayayım diye.

her gün duş alır, deodorant sürerim (deodorant=deotak roll on), kişisel temizliğime de dikkat ederim.
bir gün giydiğim tişörtü ertesi gün giymem.
akşam çıkardığım tişörtü hemen kirli sepetine atmam, terli terli sepete girmesin diye önce kapı koluna asar kurutur havalandırırım, sonra sepete gider.
haliyle 3 parça için makine çalıştırmadığımızdan o tişört en az 1 hafta sepette durur, ondan sonra yıkanır.

lakin kaliteli deterjanla mis gibi yıkandığı halde bu tişörtlerin koltuk altlarına sinen ter kokusu bir türlü çıkmıyor abicim. ilk giydiğimde 1 saat içinde o kokuyu kusuyor ve akşama kadar leş gibi kokutuyor.

ben bu sinen kokuları nasıl çıkarırım? 3-5 giyişten sonra komple yer bezi mi yapayım sapasağlam tişörtleri? hadi sineni çıkarmanın yolu yok diyelim, hepsini atıp yeni seri alayım. peki sinmemesini nasıl sağlarız? her gün tek tişörte makine çalıştır, bekletme demeyin.

 
Deodorant kesin çözüm değil, hatta zararlı, ben kullanmıyorum. Deotak kullanıyorum hem kokuyu önlüyor hem de cilde zararsız.
Kirli sepetine veya makineye atarken koltukaltlarına bulaşık deterjanı sık, bildiğin fairy. İşe yarıyor.

  • megalomaniac  (24.04.19 03:49:40) 
ben de alternatif olarak yediklerindeki baharat oranına ve giydiğin kıyafetlerin 100% pamuk olmasına dikkat etmeni tavsiye edebilirim. 10-15 liralık tişörtlerden daha kaliteli tişörtlere yönelirsen bence sorun çözülebilir. bi de deterjanın çıkaramıyor olması çok ilginç gerçekten, acaba az koyuyor olabilir misin? 5 kglık makineye üç tepeleme ölçek kadar koyuyoruz biz mesela, koku moku kir falan hiçbir şey kalmıyor.


  • theseachange  (24.04.19 03:50:06) 
deodorantım zaten deotak roll-on. krem gibi sürüleni de denedim, fark etmedi.

tişörtler %100 pamuk. pek kalitesiz bir tarafı yok. içime giydiğim için çok para veresim yok, yani kaliteli olup pek farkı olacağını sanmıyorum ama olacaksa deneyebilirim. yazın giydiğim orta kalitede tişörtlerde de (us polo falan) aynı sorun var. daha fazlasına da verecek param maalesef yok.

deterjanı dediğinizden az koyuyorum evet. 6 kg makineye bir kapak koyuyorum, deterjan şişesinde de öyle yazıyor. yeteri kadar da köpürüyor. iki kapak koysam makineden köpükler taşıyor bu sefer, onu da denedim. çamaşırları çok sıkıştırmıyorum. başka kirliler güzel yıkanıyor. oğlanın okulda üstüne başına yemek döküp getirdiği kıyafetleri tertemiz çıktığına göre makine ve deterjan iyi yıkıyor. sorun benimkilerde.
  • kibritsuyu  (24.04.19 03:56:52) 
Ter kokusunun çıkmamasıyla karşılaşmadım, ama sizin terinize özel bi sinme varsa da buna yağ lekesi gibi yaklaşmak gerekir.

Çamaşır suyu ya da domesosla geçmemesini düşünemiyorum. Bi kova suya bi kapak çamaşır suyu. Sok 5 dk sonra çıkar sık makineye at. Rengi solabilir tabi.

Son çare makineye atmadan koltuk altlarına cif döküp biraz ovuşturun. Cifle geçmiyorsa hiçbi şeyle geçmez.
  • Hakan1980  (24.04.19 05:49:12) 
Sinmemesi için için terimizin miktarını ve mahiyetini değiştirebiliriz. Spor yaparsan daha az terlersin. Kilo vermek yağsız baharatsız beslenmek terin daha az kokmasını sağlar.

Çıkardığın tshirtin bi tek koltuk altlarına iç taraflarında 10 saniye sabun sür öyle kirli sepetine at. Kuru sabuna üşeniyorsun sıvı sabun da olur. Yedir ama böyle. 1 hafta durur bi şey olmaz.
  • Hakan1980  (24.04.19 05:53:46) 
sentetik içeren kumaşlarda maalesef koku olayı oluyor. denildiği gibi %100 pamuk olanları tercih edebilirsin. hem daha sağlıklı.

ikinci olarak şu ürünü kullanmanı şiddetle tavsiye ederim.

www.hepsiburada.com

diğer roll onlara göre pahalıdır ama bence mucize çözüm.
  • delidir yakalayin  (24.04.19 08:52:36) 
Ter kokusu malum bakteri popülasyonu demek. Yani kumaşa nüfus eden bakteriler yıkanma sırasında yerlerini terketmiyor olmalı ki koku kalıyor. Sirke, boraks gibi kötü bakteri savaşçısı bi malzeme iş görebilir diye düşünüyorum.
İyi deterjan kullanıyorum demişsin, leke çıkarmada iyidir de kir temizlemede iyi olmayabilir. Temizleme konusunda arap sabununu tavsiye ederim. Eti bor gibi deterjan da kullanabilirsin. Çamaşırı makineye atmadan önce nispeten daha kirli olan gömlek kol manşetlerine yakalara ve kol altlarına biraz arap sabunu dök azcık beklet sonra yıkamaya geç. Kir mir kalmaz, mis gibi olur.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (24.04.19 09:17:12) 
bu yaşadığınız durumu t-shirt'in pamuklu değil de naylon kullanılan bir malzeme olmasına veriyorum. bence mümkün mertebe pamuklu bir şey giymek lazım.


  • picassoishere  (24.04.19 09:55:33) 
Bir tişort ya da diğer herhangi bir çamaşır kiriyle bir hafta beklerse kumaşın hücresine işler bakteriler ve ürer. Yıkamakla da geçmez. Çamalır yıkamak için bir hafta beklemeyin. Her makinanın ekonomik 15-20 dklık programları oluyor. Çamaşırlarda yağdır , çamurdur ya da iç çamaşırı olmadığı sürece kısada yıkayabilirsiniz.

Benim sepetimde 1 hafta çamaşır birikirse ayıptır söylemesi kriz geçiririm. Evde 3 kişiyiz hergün duştan sonra havludur, tilorttur, atlettir, pijamadır çıkınca zaten makina doluyor. İlla ki yukanack şey bulursunuz. Yastık kılıfı çarşaf o makina dolar. 1 hafta beklemeyin. Yapmayın etmeyin:)
  • karen  (24.04.19 10:11:09 ~ 10:13:35) 
Pamuklu tişört +1, 1 hafta bekletmeyin +1

Ek olarak makineyi bir temizlemeyi deneyin. Deterjan gözünü çıkarıp, iyice temizleyin orayı. Gider borusunu çıkarıp temizleyin, gelen su borusunu da temizleyin. Makinede bir tıkanıklık varsa doğru yıkanmıyor, durulanmıyor da olabilir.
  • windowsguvenlikduvari  (24.04.19 10:24:12) 
*koltuk altina roll on yerine hindistan cevizi yagi+karbonat karisimi krem surmeyi deneyin. simya evi'nde hazir yapilmisi var, kendniz de yapabilirsiniz. koku olusumunu engelliyor. terliyorsunuz gene ama sifir koku. bu durumda tshirt de kokmaz.

*camasir makinesine yumusatici gozune sirke koymak.

*koltuk alti pedleri var. tshirtun o bolumune yapistirin, bir de oyle deneyin. gunluk ped de yapistirip deneyebilirsiniz. bu koltuk altinin islak gorunmesini de engelliyor.

*giydiginiz tshirtler icinde en az koku yapanin kumas icerigine bir bakin.
  • jimicik  (24.04.19 11:02:07) 
Benim ergen kızımın okul tshirtlerinde oluyordu geçen sene. Dikkatimi çekmişti, ince tshirtlerde değil polo yaka / pike tipi dokusu olanlarda özellikle oluyordu. Ben de mmakineye çamaşırı koyarken birkaç fısfıs Febreze'nin Kumaş ve Çamaşır Ferahlatıcı Spreyinden sıktım. Bende işe yaradı.


  • SiyamkedisiZorro  (24.04.19 12:24:37) 
once kalitesiz tisortler giymeyi bırak ikincisi içine tişort giymekten vazgeç.


  • koela  (24.04.19 12:25:28) 
garnier roll on dene. ter kokusu sorunu olanlar için fazla iyi. sorun bence yediklerinde varsa kiloda.


  • hasmetizm 2046  (24.04.19 18:26:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.