[]

Mobbing hakkında

Herkese selam, iyi akşamlar,

Çalıştığınız ortamda, okulunuzda, belki aile içinde, arkadaş ortamınızda vs. mobbing vb davranışlara maruz kaldığınızı anlarsanız ya da anlayınca nasıl tepkiler veriyorsunuz?

Kendinizi nasıl korumaya çalışıyorsunuz?

İçten mi kendinizi güçlü tutuyorsunuz yahut sözlü karşılık mı veriyorsunuz?

Peki sizce en doğru yöntem hangisi?

İnsanların içinde, sözlü bir şekilde sürekli alttan alttan saldırdığınız ve rencide etmeye çalıştığınız birisi size gülümseyip susarak tepki verirse mi bozulursunuz yoksa aynı şekilde laflar dizerse mi?

Yorumlarınızı ve bildiklerinizi öğrenmek isterim. Vakit ayıran herkese şimdiden teşekkürler, sevgiler :)

 
lisede değişik bir mobbing baskısı görmüştüm. insanlar çok dalga geçerlerdi birbiriyle. okuduğum lisede değilde o dönem gittiğim dershanede başka yerlerde vs. çok bilmezdim ama playstation'a giderdik adam bana sen niye her konuda bu kadar beceriksizsin hhaahha falan derdi. inanılmaz güven kırıcı şeyler bunlar.

ha nasıl yendim ne oldu da kimse artık bişey demiyor bana bilmiyorum ama o dönem o kişileri görmezden geldiğimi hatırlıyorum. baya bildiğin adamla yanyana otursak bile görmezden gelirdim bakmazdım duymazdım öyle öyle atlattım o dönemi. sonra da zaten biraz lafını esirgemeyen bir tip oldum. böyle olunca kimse kolay kolay size bir şey diyemiyor.

sen benzer bir durumdaysan, ben de lise yıllarıma dönseydim heralde onları daha kimse yapmadan o çocukların yanında aşağılayıcı, hakaretvari konuşurdum. o tipler bundan çok etkileniyor çünkü. her şeyi eleştirir, küfürlü konuşur, bilmişlik yapardım.
  • avatar is back  (23.04.19 23:46:20) 
Hangi kurum ya da ortam olduğuna göre değişir. Bu kişinin 1. derece amirim olduğu varsayımıyla; eğer işimde başarılı isem ve verilen emek konusunda tartışmaya açık bir durum yaratmıyorsam izin alıp yöneticimle konuşurum. İş tutuşum ile ilgili hatalı olduğumu iddia ettiği hususlar veya satış ile ilgili tutturulması gereken hedefler varsa bunları açıkça e-posta ile de olabilir tarafıma bildirmesini ve makul bir zaman tanımasını isterim. Önce kendisi ile çözmeye çalışırım.. Çözemezsem ve haksız olduğunu ispatlayabiliyorsam

Kurumsal bir işyerinde; Hiyerarşiyi izleyerek bir üstündeki yöneticiye başvururum. İşimde motivasyon kaybına sebebiyet verdiği gerekçesi ile

kurumaallıktan uzak patron yönetici kimliği ile yönetilen bir iş yeri ise hiç düşünmem yeni bir iş bulup çıkarım işten. Genelde psikolojisi bozuk insanlar oluyor bu tip kişiler. Uğraşmaya dert çekmeye değmez.
  • digits  (23.04.19 23:52:14) 
Genelde kendi kendime bunalıma giriyorum. İşe ihtiyacım varsa içime atıyorum ya da birilerine dert yanarak söndürmeye çalışıyorum. Genelde ağır mobbing yiyince psikolojim bozuluyor


  • filipis  (24.04.19 00:39:32) 
Gereksiz kıllık yapan bir yöneticim var, mobbing değil ama nasıl desem tam işini gücünü yapmış yardırıyorsun sırf birşey demiş olmak için konuşuyor. Onu susturma yöntemim işimi çok dikkatli ve detaylı yapmak. O bana sormadan ben ona geri bildirimde bulunuyorum, rapor veriyorum. Hatta benim çalışmamın üzerine ona verdiğim ve ancak o tamamladıktan sonra kalan kısma devam edebileceğim işlerde "Tamamladın mı ?" diye soruyorum. Tabi bunları yaparken tavrım hep soğukkanlı ve düzgün. İşi sidik yarışına dönüştürmüyorum, işime odaklanıyorum. O da yavaş yavaş tavrını değiştiriyor.

Bir diğeri afedersin yarak kürek konuşan bir iş arkadaşıma karşı oldu. Geldiğim ilk günden itibaren saçma sapan tavırlar ile davranmaya başladı. Ben de hiç geri adım atmadım, nerede olduğumuzu umursamadan "Bu konuşmalarından hoşlanmıyorum, tavrını değiştir" diyerek tavrımı koydum. Bu da böyle karşılıklara alışmamış olacak ki şaşırdı ve devam etti ama çok net olarak çizgimi çizdim. Sonra biraz daha devam edince baktım bununla iletişim kuramıyoruz, gidip müdüre taşıdım olayı. Onlar artık ne yaptılarsa bilmiyorum.

Benim mottom şu : Ben buraya çalışmaya geliyorsam amacım düzgün bir şekilde hayatımı kazanmaya çalışmak. Kimsenin kaprislerini, şımarıklıklarını çekmek zorunda değilim. Efendi gibi davranan aynı karşılığı benden görür. Gereksiz davranışlar sergileyen de ona göre muamele görür.
  • burka  (24.04.19 01:30:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.