[]

Klozette suyun altında kalan kısmı en iyi nasıl temizleyebilirim?

Merhabalar

Suyun altında olan kısmı en iyi nasıl temizleyebilirim?


 
çamaşır suyu döküp uzun bi süre bekliyorsun hocam sonra sifon


  • theconqueror  (23.04.19 18:15:22) 
Domestos'tan döküyorsun ve yarım saat-1 saat bekliyorsun. Altı üstü içi dışı pırıl pırıl oluyor. Eskiden WC temizliyicilerden alıp amele gibi fırçalardım bir de...


  • malheiros  (23.04.19 18:30:55) 
çamaşır suyu döküp 1 gece bekletiyorum.


  • damla sakızlı dondurma  (23.04.19 18:45:29) 
tuvalet fırçasınıda çamaşır sulu delikte bırak o da temzilensin swh


  • Muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebilece  (23.04.19 19:08:01) 
Akşam yatarken, evden çıkarken gibi bi süre kullanılmayacak zamanlara denk getirip sirke dök. Limon tuzu da olur eritip dökebilirsin. Bunlar kireç birikmesini önler. Çünkü klozette suyun altında kalan kısmın renk değişikliğinin ana nedeni kireç birikimi. Kireç olmazsa klozet pırıl pırıl kalır.


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (23.04.19 19:35:20) 
Cok zararli ama porcöz aninda temizliyor


  • nax  (23.04.19 23:17:54) 
Tuz ruhu kullanmanızı tavsiye etmiyorum arkadaşlar. Çünkü tuzruhu klozetin yüzeyinde bulunan sır dediğimiz cilasını da çözüyor. Alttaki seramiğin doğal yapısı yani gözenekli yapı kireç ve kir tutmaya çok müsait bir ortam olduğu için artık asla tuzruhu olmadan temizleyemezsiniz. Her seferinde daha fazla tuzruhu kullanmanız gerekir zamanla o tuzruhu da temizlemez olur çünkü gözenekler kraterimsi olur.
Ayrıca tuz ruhu insan sağlığı için çok zararlı bir malzeme benim tavsiyem evinize bile sokmayın. Sağlık herşeyden önemli şimdi anlamazsınız ama ilerde etkilerini anlamaya başlarsınız. Kireç çözmek için hem size hem malzemeye zarar vermeyen sirke veya limon tuzu kullanın.
Ben çoğunluka sirke tercih ediyorum çünkü sirke hem içeriğindeki yararlı bakteriler sayesinde hijyene yardımcı oluyor hem sabun kireç kalıntıları için iyi bir çözücü. Banyo duvarlarını da sirkeli suyla silerseniz buharla duvarlara yapışan sabun artıklarının mat görüntüsünden kurtulursunuz pırıl pırıl olur. Saçınıza da kullanabilirsiniz. Sabun şampuan kalıntısı kalmaz cildiniz saç telleriniz rahat nefes alır hem sağlıklı ham de pırıl pırıl olur.

Temizlik için kullanacağınız sirkeyi kendiniz de yapabilirsiniz isterseniz.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (24.04.19 08:09:33) 
tuzhruhu döküp bekliyorum


  • dieselsingle2  (24.04.19 09:42:29) 
domestosu o kadar bekletmeli miyiz ya? -_-
onun işe yaradığını akıl etmiştim de 10-15 dakika bırakıyordum ben.

  • piremses  (24.04.19 10:53:43) 
çamaşır suyu +1

@scheherazade'nin ek sorusuna naçizane çözüm önerim: ucu kıvrık şişeli çamaşır sularından alıp oraya yan püskürtüyoruz. yarımşar saat arayla bunu birkaç kez tekrarlıyoruz. çamaşır suyu aşağı akacağından birkaç kez yenilemek daha iyi sonuç verecektir. sonra kapağını birkaç yerden deldiğimiz (çivi, tornavida veya bıçakla olur) pet şişeye su doldurup delikli kapağını kapatıp o bölgeye su fışkırtıyoruz ki su ile temizlensin.
  • yemrem  (24.04.19 11:46:13) 
52. ye aynı şeyi söyleyeceğim. çamaşır suyu+1

hiçbiriniz okumadınız mı arkasını?

bir gece bekletin yazıyor zaten. en güzeli yatmadan her yere çamaşır suyu döküp ertesi gün fırçalamak.
  • bir ileti paylastim  (24.04.19 14:23:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.