[]

arsa fiyatları

Sizce arsa fiyatları ne zaman yükselir ? Arsa almak uygun mudur şimdi ? Teşekkürler.




 
uzun vadede arsa fiyatlarının yükseleceğini düşünüyorum ama kısa vadede bu durum pek öngörülebilir seviyede değil.


  • onkiloversemtamamım  (23.04.19 15:44:45) 
Uzun derken kaç yıl ?


  • goodboy3456  (23.04.19 16:44:18) 
Izmit icin konusuyorum.
Bir iki sene boyunca ciddi bir degisiklik beklemiyorum. Alici bulmak zor. Satici da dolar almis yurumus mark pesinden kosarken bu fiyatlarda satmak istemiyor. Ama param olsa sunu yapardim su siralar: misal adam 250bin filan cekmis. Arar 150bin var tiko para derdim. Sikismis birini bulabilirsiniz emmeeeeee o sikismis kisiyi sizin bulma olasiliginiz neredeyse sifir. Param olsa bn yatiririm su siralar arsaya. Ama basta dedigim gibi birkac yil boyunca satamazsiniz.

  • allah yazdiysa bozsun  (23.04.19 17:03:14) 
köy/yayla vs için antalya civarında 2 sene önce yatırım amaçlı 80-90 bin liraya bir dönüm alınabiliyordu. yolu, suyu, interneti, telefonu olan köyler. hepsi de yayla statüsünde turist çekeceği kesin bölgelerdeydi. şunu da eklemekte fayda var: 80-90 bin taban fiyatı. 1 dönüm yere 250 bin lira isteyen de vardı.

kur peşinde koşan, faiz limanına sığınan köylülerden sonra bu fiyatlar bir nebze düştü. "100 bin liralık arsa yerinde dursa seneye 125 bin lira olmaz. en iyisi faize koyalım seneye 125 olsun." düşüncesiyle köylüler de elden çıkarmaya başladı. ama kimse de almadı, almıyor. şahsen bizim arsamızın yanında bir arsaya 100 bin lira fiyat isteyen kişi illallah edip 60 bine kadar düştü. para mevduatta olmasa biz alacaktık, kısmet olmadı. bizim arsada 5 senede yarısı kadar değerlenmedi. ama yine de bölgenin durumuna göre (yolu kapandı, villa yapımları durdu) iyi arttı diyebilirim. yol açılıp yeni belediyeyle ruhsat işleri çözülünce şu anki fiyatnı ikiye bile katlayabilir. katlamazsa bile villa yapmak için ilk aldığımız dönemki fiyatının 3 katına satabiliriz. zarar hiçbir türlü yok.

bu işler biraz da düşürme işi. kimse zararına malını vermez. minimum karla satacak o biliniz ki. şahsen bizim arsa aldığımız fiyatından %50 belki de daha fazlası bir fiyatla satışa çıkar. çünkü acil ihtiyaç yok. keyfe keder. kimse de almaz.çünkü yatırımı olan, yatırım düşüncesi olan herkes bu yolu izliyor artık. düşürürseniz krizin ortasında da uygundur. düşüremezseniz ekonominin normal seyrettiği dönemde bile uygun olmayabilir. yola uzak, altyapı hayali olmayan, suyu olmayan yerlerde şu an 30bine bile arsa bulabilirsiniz antalya'ya 50 km uzaklıktaki yaylalarda.

arsa alma gibi bir niyetiniz varsa öncelikle ne amaçla aldığınız önemli. yatırım için alıyorsanız çok daha karlı yatırımlar var her bütçeye. ama malım mülküm olsun, yarın bi villa, ev yaptırırım belki o sırada değerlenir satarım diyorsanız şu an için alınabilir.
  • jamesdeanbradfield  (23.04.19 17:18:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.