[]

game of thrones

----spoiler---- yok aslında ama yine de uyarımı koyayım başa.

dizide yan karakterlerin bu kadar pasifize edilip jon ve dany üzerine yoğunlaşılmasından sadece ben mi rahatsızlık duyuyorum ? geçen sezon sonuna kadar hayranlık duyduğum dany şu an beni acayip rahatsız ediyor. tam bir eyşan, skyler, fatmagül'ün yengesi, tam bir kaşar.

efsane bir 7 sezondan sonra aşk-ı memnu finali izleyecekmisim gibi geliyor.

 
jon ve dany'ye yoğunlaşmaları cidden beni de inanılmaz rahatsız etti. diğer karakterler üzerine roman yazılabilirken es geçiliyor bayağı.

ama dany'den rahatsız olmamız dizinin aşkı memnu finaline döneceği anlamına gelmez. dany'nin cidden jonu sevmediğini asıl amacının ne olduğunu şimdi görmüş olduk. asıl fırtına şimdi kopacak. hırslı bir kadının neler yapabileceğini görecez.
  • avatar is back  (23.04.19 00:46:49) 
dany'nin ve jon'un dizinin en önemli karakterleri olduğu bariz zaten ama böyle bi duruma göre az bile yoğunlaşılıyor bence. mesela son bölümde sahnede kalma süreleri hesaplansa bence ikisini geçen karakter(ler) vardır, jaime ve/veya brienne geçmiştir bence. ayrıca böyle bi eserde kesinlikle o kadar düz bir son olmaz. en son jon ve daenerys beraber hüküm sürmeye başlasalar bile bu hüküm sürmenin bambaşka koşullarda olacağını düşünüyorum. o senaryoda bile düz bi final izlemeyiz yani.


  • semaforo de medianoche  (23.04.19 00:59:22 ~ 01:00:09) 
Ek yapayım, buz ve ateşin şarkısının dany-jon değil direkt Jon olduğu fikrine daha yakınım ben. Buz lyanna, ateş rhaegar; ikisinden jon çıkıyor.

Yine de olayların merkezinde jon olmasını haklı çıkaran bir durum tabii. Zaten salak saçma bi şekilde kısa kesmeye çalışıyorlar, herkese tatmin edici son sunmaya çalışsalar dizi bitmez. Son bölümde herkese bi veda çekmeye çalıştılar. Bi de bunu izle, iyi gelir.

youtu.be
  • Jux  (23.04.19 12:02:13) 
dizinin son 2 sezondur en buyuk eksigi, itici yonu bence de.

evet dany asiri kil, uyuz, egoist bir karakter.

oynayan oyuncu da bok gibi oynuyor.
  • baldur2  (23.04.19 12:10:42) 
dany en başından beri uyuz bir karakterdi zaten. jon tahtı ondan alsa da hepimiz rahat etsek


  • dafuq  (23.04.19 13:04:37) 
Çok da katılmıyorum ya bence gayet diğer karakterlere zaman ayrılıyor. Yani tabi Jon ve Daenerys ana karakterler ama son iki bölümde hemen her karakterin hikayesinde önemli değişiklikler oldu(Bi tek Varys hiç söz almadı ve hikayede önemli bir yer almadı sanırım, ki oldukça iyi bir karakter kendisi. Üzüldüm ona). Bi kere son bölümde ateş önündeki sohbet, Arya'nın muhabbetleri falan baya güzel ve doyurucuydu daha nolsun?

Ben Dany'i hala bazı yanlışlarına rağmen seviyorum ama. Köleleri serbest bırakması, idealist oluşu falan hoşuma gidiyodu ve baya kredi kazandırdı bana ama şimdi biraz gereksiz hırs yaparsa soğuyabilirim bilmiyorum.
  • nundu  (23.04.19 14:08:10) 
...baya spoiler var altta...

ben dany'nin tuhaf davrandığını düşünmüyorum. yakın zamanda diziyi baştan seyrettim. serinin en fantastik aksiyonları dany'e ait. ejderhaların doğuşu, keltoşu yakıp unsulliedleri ele geçirmesi, slaver's bay şehirlerini tek tek fethetmesi, mage towerdan sağ salim çıkması, meereende suikastten kurtulması, khal zerzevatını toplayıp yakarak dothrakileri kendine bağlaması, meereeni tekrar ele geçirmesi, lannister ordusunu yok etmesi vs. say say bitmiyor. yani tahtı dany haketmediyse kim haketti bilemiyorum. o yüzden tahta dany geçmeli ama büyük ihtimal dizi dany'i öldürüp jonu geçirecek tahta. (hatta bir ihtimal azor ahai hesabı jona bile öldürtebilirler)
  • espandon  (23.04.19 17:56:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.