[]

Bir acayip ram upgrade sorunsalı

8 gb ramli laptopuma aynı model bir 8gb daha ram alarak yükseltme yapmak istedim. Aynı ramden de aldım (ama şu an o kadar emin değilim). Yeni ram'i de dual channel için uygun slota takıp pc'yi açtığımda siyah ekran geldi ve bir süre sonra pc restart atıp yine siyah ekranla başladı. Ben de kapatıp sırasıyla şunları yaptım:

- Eski ram'i çıkardım ve pc'yi sadece yeni ram ile açtım ki ram bozuk mu değil mi göreyim. Sorunsuz açıldı.

- Yeni ram ile eski eski ram'in slotlarını değiştirdim. Yani yeni ram'i çıkartıp eski ram'in slotuna taktım ve eskisini de diğer slota taktım. PC yine sorunsuz açıldı.

-Ardından emin olmak için ramtest yaptım iki tur. Hiçbir hata vermedi.

- Biraz da oyun oynadım, yine hata vermedi.

Gelgelelim acayip bir sorun var: PC biraz yavaşlamış gibi geldi bana. Mesela bir dosya veya klasöre sağ tıklayınca açılması zaman alıyor 2 sn kadar. Bu arada Windows 10, yeni alınan SSD üzerine kurulu ve yeni formatlanmış, fazla program falan da yok. Yani hemen gelmesi lazım menü içeriğinin. Yine aynı şekilde oyuna çift tıkladığımda ilk tepkinin gelmesi arasında da süre artmış gibi. Bir acayiplik var ama anlayamadım. Şöyle CPU-Z ekran görüntülerini bırakıyorum bir de siz bakın ramler uyumsuz mu yoksa diye:

ibb.co
ibb.co
ibb.co

BIOS güncel. Ramler mi uyumsuz yoksa hayal mi görüyorum bilemedim. Ayrıca yeni ramin çipleri, eskisine göre biraz daha küçük ama sayı olarak aynı.

Hala iade şansım varken bir yardım edin.

 
cihazın marka modeli ne? belki 16gb göstermesine rağmen desteklemiyordur.


  • sutlu nescafe  (22.04.19 18:37:49) 
Monster Tulpar T5. 32 gb ram desteği var.

Bu arada, ram'de virüs çıktı. Hepsini temizledim ama durum aynı.
  • henchman  (22.04.19 18:47:38 ~ 18:48:26) 
ram'de virüs ilk defa duydum bence servisine sor.


  • sutlu nescafe  (22.04.19 18:49:22) 
Virüs belki önceden bulaşmış ve fark etmemiş de olabilirim. Servis ise yardımcı olmuyor. Uyumsuzdur, bizden almanız lazım deyip kapatıyor konuyu. İki katı fiyat çektiklerini de not etmek gerek burada.


  • henchman  (22.04.19 18:53:13) 
Ekran görüntülerinde her şey normal gibi gözüküyor ama yavaşlama ve özellikle siyah ekran mevzusu yanlış bir şey olduğunun kanıtı. Ben de ne olduğunu anlamadım ama bence iade edin eğer bir çözüm bulamazsanız.


  • skooma  (22.04.19 19:46:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.