[]

uzun süren ishal

merhaba arkadaşlar,

bir şey danışmak istiyorum. annem yaklaşık 5-6 aydır ishal. kan,idrar,dışkı tahlili, ultrason ve en son kolonoskopi oldu bunlarda herhangi bir şey çıkmadı. doktorun verdiği ilaçlarda(reflor, flagyl) ishale çözüm olmadı.

şuan ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. istanbulda hangi hastaneye hangi doktora gitmeliyiz, tavsiyesi önerisi olan var mı?

teşekkürler.

 
aynı süreci ben de yaşadım yaklaşık 2-3 ay boyunca; kolonoskopi de olmuştum. sonrasında geçti kendiliğinden.


  • mehmetporsuk  (22.04.19 13:39:36) 
Geçmiş olsun.

Ben de aynı süreçlerden geçmiştim, çok zordur insanın psikolojisi bozuluyor. Bana iki ayrı hastanede bağırsak paraziti tahlili yapıldı birinde negatif birinde pozitif çıktı. Diğer belirtileri de taşıyordum ama parazit için kullandığım ilaçlar ilk aşamada fayda etmedi zaten ondan sonra diğer işlemler yapıldı. Bir şey çıkmayınca parazit ilaçlarına devam ettim ama beslenmeme de dikkat ettim. Sabahları aç karnına çiğ kabak çekirdeği falan yedim bir süre. Böyledir demiyorum tabii ama benim yaşadığım durum buydu. Benimkisi de 6 ay kadar hatta belki daha fazla sürmüştü.
  • saridendigindekirmizidiyebagiranadam  (22.04.19 14:57:24) 
Annemde de ayni sorun vardi ve ayni durumlardan gecti. En son bir doktor, entrogermina verdi 1 ay kullan dedi. 20. Gunde duzeldi ve birakti. Probiyotik deneyebilirsiniz siz de.
Cig kabak cekirdegi bagirsak calistirir genelde. Dikkatli kullanin bence annenizde.
Cok gecmis olsun.
  • 65 derece  (22.04.19 16:23:55) 
geçmiş olsun. doktor değilim, umarım basit bir sindirim sistemi rahatsızlığıdır, ama ciddiye alın lütfen. tiroide ve pankreasa da baktırın. özellikle son zamanlarda çok kilo kaybı olduysa. doktor öneremeyeceğim ama başka doktorların da görüşünü alın.


  • pati  (22.04.19 16:43:05) 
Probiyotik +1
@65 çiğ kabak çekirdeği yeme amacım parazitlerin dökülmesi içindi. Parazit tabletlerine ek olarak kullandım. Tahlilde böyle bir sorun çıkarsa diye söyledim.

  • saridendigindekirmizidiyebagiranadam  (22.04.19 17:01:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.