[]

Antika Köstekli Saat (Ederi?)

Selam duyuru sakinleri.

Elimde yüz yaşından eski, tamamen gümüş, hâlâ sorunsuz çalışır vaziyette, görünüşü sıfıra yakın, sadece kapak piminde mekanizmayı etkilemeyecek şekilde ufak bir aksama olan, iç mekanizma arkası taş süslemeli (belki mine taşı), el yapımı, dede yadigarı bir Serkisoff Constantinople köstekli saat var. Ufak bir internet araştırması sonucu benzerlerinin fiyatının 200-250 bin tl civarında seyrettiğini gördüm.

1) Bu fiyatlar gerçeği yansıtıyor mu yoksa şişirilmiş fiyatlar mı?
2) Bu saati nerede, kimlere satabilirim? İnternette N11 tarzı platformlarda satmak mantıklı mı?

Teşekkürler.

 
En yüksek fiyatlara değil, bozuk olmayan en dusuk fiyatlara bakın. Herkesin malı kendine değerlidir, bilmeyen insan için antika denilince fiyatların 100.000lerce lira olacağı zannediliyor. Oysa aynı markanın 200tl’ye de saatini bulmak mümkün. Elbette cok daha pahalıları da var ama muhtemelen 200.000tlnin yakınından bile gecmeyecektir.

2)mantikli tabi, ederine sattiktan sonra her yerde satabilirsiniz. Eger emsalsiz degilse, ederinden ucuza vermedikce epey bekleyeceğini soylemek mümkün
  • her giriste sifresini unutan adam  (21.04.19 20:12:07) 
@her giriste sifresini unutan adam,
Gördüğüm kadarıyla 200k ortalama fiyat, 300-400k'ya da birçok ilan verilmiş ama bilemedim. Bendeki en eski modellerden.

  • nohut  (21.04.19 20:20:05) 
Uluslararasi piyasada 600-700 USD civarinda gibi:

1) Dunyanin en buyuk saat alisveris sitelerinden birisi: www.chrono24.com

2) Ebay: www.ebay.com

3) Buradan da acik artirmalarda satilanlarin fiyatlarini gorebilirsiniz: www.liveauctioneers.com
  • crown  (21.04.19 20:56:15) 
Istanbul'daki antikacilar ölücü hic biri ederini vermez. Hangi sitelerden baktin? Ebay falansa yurt dışı satışı pahali olabilir,ama burada o parayi veren olur mu bilemem saatin değerini bilmeden.


  • brnbrs  (22.04.19 05:58:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.