[]

Bunalima giren baliklarimiz var

Akvaryumumuz var. Icinde uzun zamandir sadec Shocklight cinsi balik tutuyorduk. Simdi yeni 2 tur eklendi. Turler arasinda bir problem yok da shocklightlar kendi aralarinda kavgaya basladilar. Gecen gun bir tanesi kendi kendini cama vura vura resmen intihar etti. 2-3 tanesinin de rengi git gide koyulasiyor - ki bu stresli olduklari anlamina geliyormus. Balik besleyen baska birisi bu baliklarin neden boyle oldugunu, napsak bunalimdan cikabileceklerini soyleyebilirse cok sevinirim.




 
Akvaryuma yeni koyduğunuz balıkları çıkarın belki düzelir.


  • pposeidon_1  (31.03.10 13:03:11) 
Shocklight cinsi balık nasıl oluyo? Emin misiniz cinsinin bu olduğundan? Chocolate Cichlid veya Cichlid olabilir mi? Yardımcı olmak isterdim ama Shocklight diye bi balık türü hayatımda duymadım.


  • wrench  (31.03.10 14:30:16) 
ben de ilk defa duyuyorum shocklight adlı bir balık, emin misiniz türün adından?

Balıkların strese girmelerinin genelde iki sebebi olur:

1) Su kimyasındaki değişiklikler
2) Yer sıkıntısı

Su kimyası bozulmuş olabilir, nitrat nitrit azot vs artmıştır, suyun kalitesi düşmüştür, klor vardır kireç vardır vardır da vardır. Genelde su değişimlerinden sonra sera aquatan benzeri bir madde balıkları rahatlatır, ancak sorun nitrat-azot gibi daha ciddi bir durumsa filtre konusunu gözden geçirmelisiniz.

Yer sıkıntısı da büyük sorundur, bakmayın siz pet shoplarda "abi bunda en az 15 balık yaşar" dediklerine, adam 15 diyorsa bilin ki bakabileceğiniz balık sayısı 2-3'den fazla değildir. O nedenle sizin gözünüze yer çok gibi gelse de yer sıkıntısından birbirleriyle papaz olma ihtimalleri yüksek. Özellikle bölgeci balıklarsa.
  • tekosin  (31.03.10 17:33:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.