[]

Dolarla borc

Çok yakın bir arkadaşıma geçen sene dolarla yüklü bir borç vermiştim. Şimdi geri ödemeye başlayacak. Kurdan dolayı da borcun türk lirası değeri kayda değer şekilde arttı.
Dolar vermemin sebebi yurtdışında yaşıyor olmam.
Parayı dolarla geri almakla ayıp mu etmiş oluyorum arkadaşıma sizce? Fakir değil ama şu sıralar eli dar biliyorum.


 
Eğer seni sarsmayacaksa ve bu durumdan rahatsızsan verilen doları o günün kuruna göre tl olarak al. Ama o para sende olsaydı dolar olarak kalacaktı ve kaybın olmayacaktı günümüzde. Arkadaşın da alırken bunu bilerek almış. Eli darsa parça parça ödemesini de isteyebilirsin. Tek seferde vermezse belki zorlanmaz. Yine, eli çok darsa almayı şu an erteleyebilirsin. Fakir değilse en azındna parandan kaybın olmaz.


  • cemallamec  (20.04.19 21:01:10) 
arkadaşın ve sıkışık olduğunu bilecek, düşünecek kadar samimisin anlaşılan. bugünün ve borç verilen günün ortasında bir kur değerinde anlaşın. hem sen çok mağdur olmamış olursun hem o elinde olmayan sebeplerden dolayı fazla ödemenin zararını indirgemiş olur.


  • avatar is back  (20.04.19 21:05:12) 
hayır niye ayıp olsun? dolarla borç aldıysa dolarla ödemeli. borç verirken dolarla ödeyeceksin diye anlaşmadınız mı?

eğer eli sıkışıksa borç taksitlerini arttırın. az az ödesin.
  • false pretension  (20.04.19 21:10:52) 
Borcu 1 sene önce vermişsiniz, ekonominin yine çalkantılı olduğu, kurun oynak olduğu bir dönem. Dolayısı ile ortada bir sürpriz yok, arkadaşınız döviz borç alırken bunları bilerek aldı, siz de bilerek verdiniz. O halde neden bu endişe ?
Ne kadar verdi iseniz o kadar alın.

iş başka, alışveriş başka.
  • aylakadam  (20.04.19 21:12:07) 
Zaten söyledim parça parça ödeyebileceğini ve acelesi olmadığını. Sanırım böyle bırakacağım o zaman.


  • kimse  (20.04.19 21:20:08) 
Dolar olarak alıp almamak onun problemi. Size sizden aldığını geri vermeli.


  • rakidabalikolsa  (20.04.19 21:44:07) 
ayıp değil kesinlikle. ama yurt dışında yaşıyorsun ve arkadaşından aldığında lira olarak harcamayacaksın. yani sana bi zararı olmayacak. arkadaşının nasıl bi arkadaş olduğuna bağlı olarak bi güzellik yapılabilir


  • tabii lan manyak mısın  (20.04.19 21:46:18) 
dolar al ama tek seferde alma bence


  • alcatraz  (20.04.19 21:50:25) 
Abi sacmalamayin dolarla tabii ki.


  • hot potato  (20.04.19 21:58:10) 
Ayip olmuyor, arkadasinizin sansizligi oluyor o. Tam tersine iylik yapmissiniz borc vermissiniz arkadasiniza. TL verseydiniz hibe yapmis olacaktiniz zatrn.


  • stavro  (20.04.19 22:04:00) 
Dolari birak tl karsiligini bile alamayacaksin. Aha buraya yazdim.


  • tunaktunaktun  (21.04.19 00:33:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.