[]

kedim mama yemiyor :(

4 yaşında kısır bir kedim var. Çok seçici kendisi. Tam bir piremses. Bebekliğinden beri N&D alıyorum. Kısırlaştırdıktan sonra da N&D tahılsız kısırlaştırılmış mamaya devam etti. Bu alçak N&D yenilendi sanırım. Paketin üzerinde "prime" yazıyor artık. O "prime" yazılı paketi dün açtım. Dünden beri hiç mama yemiyor piremsesim. 12 saati geçti. Açken de sinirli ve hırçın oluyor. Yanına da yaklaştırmıyor. Ne yapacağım ben şimdi hı? Avuç içi kadar bir şehirde yaşıyorum. Mama alabileceğim bir yer yok. İnternetten sipariş verirsem en erken pazartesi gelecek. Bu arada evde açılmamış bir paket daha vardı. O da "prime" yazılı. Onu da açtım, ondan da yemedi. Çok çaresiz hissediyorum şu an. Ne önerirsiniz?:(




 
Yaş mama yok mu şu an hiç? Varsa karıştırın verin. Yoksa da açlıktan ölecek değil ya mecbur yiyecek.


  • Fusha  (20.04.19 07:42:05) 
@Fusha yaş mama vermiyorum. Birkaç kez farklı markaları denedim. Midesine dokunuyor. Çok inatçı; ama umarım yer. Çünkü mamayı değiştiremem. Daha önce premium mamalardan market mamalarına kadar denemediğim şey kalmadı neredeyse. Bir tek N&D'yi yemişti. :/


  • siyah noktali film  (20.04.19 07:50:44) 
rahat olun hocam acıkınca mecburen yer. Benim balıklarım da yem değişince yemiyorlar iki gün sonra bayıla bayıla yiyorlar. İ


  • kraldan cok kralci  (20.04.19 08:15:49) 
Yoğurt filan verin, tavuk ciğeri filan haşlayın verin şimdilik. Mamanın tadı kokusu değişmiştir. Diğer sitelerde eski ürünü bulabilirseniz alın.


  • cemallamec  (20.04.19 11:27:48) 
en ideali: başka yerden eski mamayı bulabiliyorsanız alın, diğeriyle karıştırarak kademeli yeni mamaya geçin. eğer paket değiştiyse 1-2 eskisinden bulsanız da "prime" yazana dönmek zorunda kalabilirsiniz.

bazen öldürmeyecek kadar 3-5 yerler. az da olsa yiyor olabilir. mamayı 10-20 tane sayarak koyun. daha rahat gözlemlersiniz.

mamanın bozuk olmadığından emin olun. dışarıdaki kedişlere verince yiyorlar mı?

bizimkiler de başka markada mama tanesi boyutu değişince afallamışlardı. yediler sonra.
  • master of ceremonies  (20.04.19 12:44:48) 
@kraldan cok kralci ben böyle bir inat görmedim.

@cemallamec başka bir şeyle doyurursam hiç yemez diye endişeleniyorum. Mecbur kalıp yesin diye bekliyorum artık.

@master of ceremonies eskisi üretilmiyor sanırım. Denk geldikçe farklı sitelerden alıyorum. Evde açılmamış "prime" vardı bir paket daha. Onu da açtım, onu da yemedi. Dediğiniz gibi, 3-5 tane yemeye başladı. Ama yetersiz geliyor bana. Şimdi pencerede kuş bekliyor. Mamadan umudunu kesti, avlanmaya karar verdi herhalde. :)
  • siyah noktali film  (20.04.19 14:05:07) 
12 saat açlık uzun bir süre bir kedi için, başka bir sorunu olmadığına emin misiniz?
Yememeye devam ederse piremsesi veterinere götürün derim.

  • frontrow  (20.04.19 14:21:02) 
@frontrow mamayı beğenmeme dışında psikolojik olabilir. Yakınlarım yanımdaydı. Gittiler. Onlara da çok bağlıdır kendisi. Genelde onlar gidince 2 hafta kadar normalde yediğinin yarısını yiyor. Bu kez daha uzun vakit geçirdiler birlikte. Onları arıyor olabilir.


  • siyah noktali film  (20.04.19 15:08:09) 
Piremses hazretleri mama yemeye karar verdi. Bir kerede 10 gram yedi(normal şartlarda günde 45-50 gram yiyor). Hepinize teşekkür ederim. :)


  • siyah noktali film  (20.04.19 16:46:12) 
acıkırsa illa yer. başka sorunu olmadığına emin miisniz ?


  • oscar  (20.04.19 19:13:02) 
@oscar yemeye başladı. Hatta günlük yemesi gereken miktarın yarısından fazlasını yemiş durumda şu an. :)


  • siyah noktali film  (20.04.19 20:55:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.