[]

Düğün salonuna ait fotoğrafçıyı nasıl iptal ederim?

Arkadaşlar soru başlıkta ama açıklamak gerekirse durum şu;
yarın iki tane düğün salonuyla görüşmem var ancak ailemin dana önce yaptığı görüşmeye göre salonun anlaşmalı olduğu bir fotoğrafçı var ve fotoğraf + video çekimi pakete dahil veriyorlar fakat dijital fotoğraflar yerine 20 adet baskı hediye diyip sıcak baskıdan parayı götürmek niyetindeler. Bunun yanında başka fotoğrafçı getirilmesinin de yasak olduğunu belirtmişler.

Ben hem bilmediğim insanların beni gondiklemesini istemiyorum hem de bu işi yapabilecek çok yakın dostlarım var. Düğün salonuyla görüşürken onların bu tezgahına hangi argümanlarla çıkarsam onların bu zorlamalarını püskürtüp kendi fotoğrafçımı getirebilirim?

Bunun yanında pazar yeri gibi masa masa dolaşıp fotoğraf satmaya çalışan birisini de istemiyorum. Yasal olarak karşılarına çıkarabileceğim bi bilginiz ve tecrübeniz varsa seve seve dinlerim.

 
Bu konu teror haline gelmis zaten. Dugunde bicaklarin cekildigi bile olmus ki sozlukte binlerce entrysi olan basligi bile var.

Tahminim; sadece masa masa gezip satis yapma olayini iptal ettirebilirsiniz.
  • brkylmz  (20.04.19 02:40:46) 
Bu kadar insan bu zorbalığı nasıl paşa paşa kabul etmiş aklım almıyor. Okuduğum birkaç öneriye göre hikaye fotoğrafçımızı haricen sokmamıza bir şey demiyorlarmış ama salonun fotoğrafçısı eş, dostla çekilen anı fotoğraflarını her türlü kitleyecek gibi duruyo. Flaşı takıp deklanşöre basmayı liseli yeğenime göstersem onun yapabileceği işten zorbalıkla para kazanıyolar resmen.

Bi yanda sevgilimi üzmeden, germeden halletmek istiyorum bu işi ama öte yandan kendimi ahmak gibi hissediyorum. Yazık lan bize.
  • adim cikmis dokuza  (20.04.19 02:55:33) 
fotoğrafçı istemiyorum, biz ayrı para verdik zaten, kavga çıkar filan falan diyerek pazarlık yapıp sözleşmeden çıkartacaksınız


  • KaraSakall  (20.04.19 08:59:45) 
tipik düğün salonları o fotoğrafçıyı fiyattan düşmez. kendi içlerinde bir düzenleri var. son fiyatta anlaşınca extra bir indirim istemeden fotoğraf istemiyorum derseniz. ancak, o zaman ikna olabilirler. yoksa, diğer arkadaşların dediği gibi konu gereksiz gerilime neden oluyor.


  • helenart  (20.04.19 10:40:16) 
Bir de olayın karşı tarafını düşünmek lazım. Salonun fotoğrafçısı o gün ne yapacak, boş mu geçirecek? Sistemi o şekilde kurdukları için, istediğiniz zor gibi duruyor.


  • prizmatik  (20.04.19 12:11:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.