[]

Yamuk plak ucu düzleştirmek

Merhabalar!

Geronimo Türkçesi ile attığım başlık, konuyu gayet güzel özetliyor esasında. Plak veya genel itibariyle yapıldığı materyal olan PVC konusunda fikri olan herhangi biri varsa, memnuniyetle karşılayacağım.

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

Eklediğim görsellerde göründüğü üzere; plağın kendisinde değil, kenarında bir yamukluk var ve daha ilk şarkıya gelmeden bitiyor bu deformasyon. Çok küçük bir kısım yani gerçekten.

ekşi sözlük'te yazılan şahane bir entry vardı bununla alakalı (bkz: #21178440). Yazarına sordum az evvel, "Düz bir zemin üzerin önce plağı, ardından plağın üzerine kalın bir ansiklopedi koymamı; ansiklopedinin de üzerine, içi sıcak su dolu tencere yerleştirip soğuyana dek bekletmemi." söyledi.

Plak tamamen yamuk olmadığı için çekiniyorum böylesine büyük bir işe girişmeye. Plağa zarar gelsin istemediğimden elim ayağıma dolaştı, resmen bildiğim her şeyi unuttum. Her neyse, ornette rumuzlu kullanıcının önerisi midir en doğru ya da mantıklı olan, başka bir alternatifiniz var mıdır?

Düzenleme: Düzenleme: herseyi birakip gitmek istiyorum'un önerisi olan 'sıkıştırarak ısıtma' haricinde, gunesimden kac rumuzlu kullanıcı da şunu önerdi, noktasına virgülüne dokunmadan iletiyorum, belki birilerinin işine yarar: "2 adet 33x33 düz seramik, aynı ebatta kesilmiş 2 adet kasaplardan alınan yağlı kağıt ve 33x33 ebatlarında 10 mm sanayide kestirilmiş saç. Malzemeler bunlar. Bol Güneşli bir günde en alta seramik, üste yağlı kağıt, plak. Üstüne yağlı kağıt, üstüne tekrar düz yüzeyi plağa bakan seramik konulacak. En üste kesilmiş saç plaka. Plakanın üstü siyaha boyanırsa daha iyi olur, sıcağı toplar. Bir gün akşama kadar duracak. Plaka soğuyana kadar beklenecek."

 
Facebook’ta plak Pazar’ı diye bir grup var oraya sorabilirsiniz. Sanırım zihni müzik de düzeltme için alet var ama pahalınolabilir elinizdeki plak kıymetliyse iş görür. Benim duyduğum yöntem ise iki cam arasına koyup sıcak bir şeyi üstüne koyuyorlardı sanırım.


  • herseyi birakip gitmek istiyorum  (20.04.19 17:14:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.