[]

Bunu doğru bulur musunuz_?

yakın arkadaşınıza borç vermişsiniz fakat geri istemeye utanıyorsunuz. o da çoktan borç aldığını unutmuş. uzun zaman geçmiş aradan ve siz de artık hatırlamaktan bile utanıyorsunuz.

bu parayı fakir birisine yardım etme veya öğrenciye burs verme maksadıyla arkadaşınızdan azar azar tahsil etmek ne kadar doğrudur? yani ortada böyle bir olay söz konusu değil ama siz uydurmuşsunuz ve o da bu işe razı olmuş.


 
bu kadar pasif olma, aç telefon ya kanka para lazım, sana şu tarihte verdiğiz xyz miktarı bana ne zaman ödeyebilirsin diye direkt sor.

Kendi paranı istiyorsun, borç istemiyorsun.
  • KaraSakall  (19.04.19 19:00:09) 
Çözüm dahiyane. Ama ben öyle yapmazdım. Direkt söylerdim. Paraya ihtiyacım varsa isterdim bu çok doğal. Paraya ihtiyacınız yok mu? Yoksa çok yakın arkadaşım olduğu için lafını etmezdim. Konusu açılırsa hatırlatır ama vermesine gerek olmadığını eklerdim.


  • rakidabalikolsa  (19.04.19 19:00:53) 
Böyle şeyleri espriye dökerek yapmak genelde daha iyidir. Yakın arkadaşınız sonuçta, alınmaması gerekir bundan.


  • mentuhotep  (19.04.19 19:01:54) 
Ben de isteyemiyorum borcumu ama kalkıp bu şekilde “saf” yerine koyarak söylemek de hoş gelmedi. İlla söyleyeceksen ihtiyacın doğduğu için istediğini söyle


  • her giriste sifresini unutan adam  (19.04.19 19:39:10) 
keşke soruma cevap verseydiniz. parayı öyle almak ahlaki bir durum mudur? günahı sevabı nedir


  • gameofannen  (19.04.19 21:31:28) 
Hiç kıvırmaya utanmaya gerek yok en uygun isteme yöntemi, "Kardeşim, durumun var mı bilmiyorum da acil paraya ihtiyacım oldu sana verdiğim borcu ne zaman ödeyebilirsin bulduğum her kuruşa ihtiyacım var" diyebilirsin. O da önce hatırlamayacak sonra da hatırlayıp kendisi utanacaktır.


  • solo  (19.04.19 22:24:34) 
para ne kadar senin paran da olsa o baska amacla verdigi icin bence ahlaki degildir ve caiz de degildir. belki o parayi kendisi zekat verdi olarak hesaplayacak zekatindan dusecek. Yada bir sure sonra borcu aklina gelecek sana bir de borcunu odemek isteyecek o zaman ne diyeceksin? "o verdigin burs paralari var ya, aslinda ben onlarin uzerine yattim" mi diyeceksin? eger tutar senin icin onemli bir tutar degilse unut, aklina gelirse verir. boyle seyler dusundugune gore tutar demek ki senin icin onemli o zaman iste. yakin arkadasinsa zaten sorun olmaz. sorun ederse demek ki yakin arkadasin degilmis


  • crucio  (19.04.19 22:34:16) 
insanlar borcunu unutabilir ama alacağını asla unutmaz. bir de yarım kalan şeyler unutulmaz.


  • dayrise enterprises  (20.04.19 00:46:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.