[]

kara çam tohumu sağlam mıdır?

ofisteki çekmecemde, geçen sene bu sıralar tayyip erdoğan'ın mektup ile gönderdiği kara çam tohumlarını buldum. aha şu: im.haberturk.com

bu tohumlar sağlam mıdır? aradan 1 yıl geçmiş. şimdi eksem çıkar mı?


 
bende de duruyor. korumalı bir paket olduğundan sağlamdır diyorum.


  • sutlu nescafe  (19.04.19 16:48:53) 
Değildir. Aynısını 1 ay önce ektim. Sonuç fos. Zaten tohumlar kof görünüyordu.


  • gameofannen  (19.04.19 16:57:56) 
Ekecekseniz şu an mevsimi.


  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (19.04.19 16:59:13) 
çam zor çimleniyor, bir de 3 çeşit tohum aldım ben markalı,

mavi ladin, piramit mazı, altın mazı

komple paket olarak ektim hiç olmasa 25 tane vardı içinde, sadece piramit ile altın mazıdan 1 tane çıktı. ötekiler 1 ayı geçti çıkmadı hatta bu gün attım onları.
  • killerbee  (19.04.19 17:00:03) 
Kabartılmış toprak üzerine tohumu koyun, üzerine yarım santim toprak serpin, sürekli güneş gören bir yerde sprey sulama yapar ve toprağı sürekli nemli tutar hiç kurutmazsanız, tohum canlı ise bir haftada çimlenir.
Ancak tüpe değil de saksıya ekerseniz onu başka bir yere aktarma ve canlı tutma imkanı sıfıra yakındır.

  • Mirket  (19.04.19 17:10:33 ~ 17:19:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.