[]

eu bölgesine alet sokmak

şimdi norveç'e prototip ve bazı ekipmanlar götürmem lazım. prototipler çelik ama farklı üretim metodları ile üretilmiş 60-70 tane. bir iki kere avm'ye girdim sanırım makinede sivri ve metal olarak gözüktüğü için hemen dikkat çekiyor sordular hemen o ne diye.

kaldı ki çok daha sivri ve bıçak gibi gözüken kumpas da var. aslında taşlama aletleri de var.

hadi belki kumpası gider oradan alırım da belki taşlama aletini de götürmem. ama prototipleri kesin götürmem lazım.

bunları şimdi sırt çantasında uçağa alırlar mı?
yoksa bavula koyup bagaja mı vermek gerekir?

 
Yani net bir cevap veremeyecegim ama zamaninda calistigim sirkette tedarikcinin muhendisi yaninda numune getirmis sirt cantasinda, gümrükte takildi.
Siz 60-70 tane diyorsunuz, gumrukle ilgili bir sikinti cikabilir. Bence karsi sirketin dis ticaret biriminden de bilgi alin.

  • logisticsmanager  (19.04.19 12:05:18) 
yıl olmuş kaç hala sırt çantasıyla bunlar götürülür mü diye soruyorsunuz.
elinize alıp götürün poşette daha az ilgi çeker. soran olursa yolda yiyeceğim dersiniz.

neyse işin goygoyunu bırakırsak bu tip şeyleri bir bavula koyun ve bagaja verin. prototip olduklarına dair de yanınıza fatura falan alın bir şirketten. evet ingilizce olsun norveçte türkçe okuyabilirler ama anlamayabilirler.

bavulla normal bir şekilde buradan geçip karşıda indiğinizde gümrükten cool bir şekilde geçiyorsunuz. %90 bir sorun olmaz ama oldu da gümrükte yakaladılar elinizdeki faturaları ve bunların womd parçaları olmadığını falan anlatıyorsunuz.
diğer bir resmi seçenek de uçak kargoya vermek bir aracı yardımıyla. böylece her türlü belgesi bilmemnesi elinizde olur.

ama sırt çantasına sığacak şeylerse ilk söylediğim metodla %90 sıkıntı yaşamazsınız. ama yine de ilk başta elinizde götürmeyi teklif ettiğiniz için bu yüzde biraz düşebilir bence. %50 diyelim.
  • ozdek  (19.04.19 12:58:16) 
sırt çantasında uçağa almazlar bu kesin.
bagajda belki gelir ama 50-60 tane ise logistics haklı gümrükte takılır muhtemelen.
bence de yanınızda irsaliye benzeri bir belge götürmeniz gerekir.
  • cedex  (19.04.19 12:59:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.