[]

Astigmat lens yerine miyop kullanmak?

Benim sag 2, 25 ve sol 1.,75 astigmatim var. miyopum yok.
gecenlerde renkli lens almak istedim ama istedigim markanin torici olmadigi icin internetten astigmatism spherical equivalent denen hesaplayici ile astigmatimin hangi miyopa denk geldigini buldum. -1,25 olarak hesapladi asagi yukari. lensleri alip taktim ve gorusum baya iyiydi acikcasi. nerdeyse yuzde 90 duzelmisti gorusum, bir sorun da yasamadim.

bu olayin cok onerilmedigini biliyorum ama ben seffaf torik lensleri hic kullanamiyorum basimi agritiyor. acaba miyop lenslerle takilsam gozlerimi iyice bozar miyim sizce?

 
Astigmat ilerler


  • kafanguzelolmus  (19.04.19 00:07:35) 
Torik lenslerde hangi markalari denediniz? Dogru lens numarasi/aks/cap degerlerine sahip torik lensi aldiginiza emin misiniz?


  • kuehles blondes  (19.04.19 00:32:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.