[]

Uzman Ve Deneyimlilerin Görüşüne İhtiyacım Var.

Sinirlilik ile ilgili sorunlarım var.Geçmişte bir olaya takılıp ve olabilecek bir olayı düşünüp ufak çaplı sinir krizleri geçiriyorum. Örn;Bir olayda bana yapılan haksızlığa rağmen küfür yiyerek susmuştum. Bu olay aklıma geldikçe keşke ağzına vursaydım diyorum.Ağzının payını verseydim diyorum.

Bu sorunun teknik(psikiyatristik olarak) ismi var mıdır? Sorun nedir? Nasıl çözerim? Ve son olarak sizce böyle olaylarda nasıl bir tepki vermek lazım?


 
Bu bende de var. İnsanı tüketen bir şey. Genelde şu şekilde oluyor:

Olay gerçekleştiğinde hiç sinirlenmiyorum bile. Ama durdukça yavaş yavaş içimdeki öfke tırmanıyor. Nasıl oldu da şöyle yapmadım diye çıldırıyorum. Gece yatağa girdiğimde öyle bastırıyor ki birkaç kez kalkıp tekrar yatmak zorunda kalıyorum.

Bu tür durumlar çoktur. İçimde birikmiştir dağ gibi. Şimdiye kadar bana haksızlık yapan hiçkimseye bir zarar vermedi bu düşünceler. Ama bana verdiği zararla ilgili tuğla gibi kitap yazılır.

Elinden geliyorsa yapmamaya çalış. Geçmişe dönmek yerine geleceğe odaklanmayı dene.

İnsanlar arasındaki öc alma hikayesinin bir sonu ve yararı yoktur, bunu düşün.

Ben kendime hayatı ve insanları bu kadar ciddiye almama konusunda telkin vermeye çalışıyorum. Gerçek şu ki bunun için vaktimiz yok. Başımızdan geçen her olayı bu kadar derinlemesine düşünürsek yaşamaya zamanımız kalmaz.
  • puyule  (18.04.19 21:19:21) 
Aynı şeyi çok yakın zamanda yaşadım. Maalesef herkese bu öfkeyle yaklaşınca, arada bu kadar öfkelenmemizin gereksiz olduğu insanlar da kaynıyor. Bunu düşünüp öncelikle iş, arkadaş, günlük hayat vs sinirleneck insanlara müsamha gösterip uyumlu yaşamanın yolunu bulmalı.

Baktın çok sinir ediyorlar, sallamayıp uzaklaşmalı.

Ama iş hiyerarşide üst sırada ya da laf anlatamayacağın, şikayet edemeyeceğin biri olunca iş değişiyor. Öncelikle sakin yaklşmanın karşıdakine iyi geleceğiğni ve senin de iyi hisettireceğini unutma.

Ama büyük ihtimal karşındkiler bunu anlaycak kpasitede değiller. Dediğim şekilde anlatıp içini döktükten sonra şikayet vs başka çare yoks yine uzaklaşmanı, kafayı başka şeylere takmanı tavsiye ederim.

Şöyşe düşğn bundnçan 1 yıl önce öfkelenip durduğun şeyler vardı ve büyük ihtimal değişmedi. Şimdi de başka şeylere takıyorsun, olan kendine oluyor.

Böyle akıl verir gibi konuştum ama çok çektim bu durumdan, kendi kendime yendim öfkemin sonuçları beni etkileyince.
  • kaset  (19.04.19 01:07:13) 
Sorun zihne fazla kontrol vermek, çare meditasyon ile kontrolü geri kazanmak


  • JohnOakley  (19.04.19 01:58:14) 
www.nurmeric.com

zihinsel geviş getirme.
  • mikahakkinen  (19.04.19 10:59:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.