[]

durduk yere kopan kablosuz bağlantı?

2 güne kadar 1 mbit internet kullanıyorduk evde, dün gece ttnet'in online işlemlerinden 8mbit e kadar olan paketine geçtim. anında geçtiler çok şaşırdım zaten neyse 1mbit iken bağlantı hiç kopmazken, şimdi (evde 3 laptop, 1 pc var) laptopların hepsinin aynı anda 10 dk arayla bağlantısı kopuyor, özellikle ben download açtığımda daha sık oluyor. 5-10 sn sonra otomatik geri bağlanıyor. Pc den kabloyla bağlananın hiç bir şekilde kopmuyor. Biraz araştırdım, bu sorunu yaşayan herkesin ana bağlantısı kopuyor yani kablolu bağlanın da interneti gidiyormuş, bizim öyle değil. Bi fikri olan var mı?




 
Öncelikle aynısı başına gelmiş bi insanım ve siz ne yaptınız neyin peşindeydiniz diye sorarım size? :D

Sizin şu an bağlı olduğunuz bölgede 8mbit internet desteklenmiyor(altyapı yetersiz) ve bu sebepten solayı internetiniz kopuyor. TTnet'e neden böyle oluyor kardeşim diye sorarsanız. "aaa nasıl olur yaa, hiç başımıza gelmedi bizim, nasıl iş o, bilgisayarı bi açın kapatın düzelir." gibi cevaplar alabilirsiniz. siz en iyisi 4mbit'e çevirin onu ve rahat edin ama 4'e çevirirkende şöyle bir durum var, bu geçiş faturanıza biraz yansır.

TTnet'in neyine 8mbit...
Çok geçmiş olsun...
  • manyak  (31.03.10 02:54:54) 
manyak es ın dedıgı cı-ok dogru ama ıkıncı sebeb ıse saglam bır vırus yemısde olabılrsınız
tavsıyem lınux kulnamanız ve wıreshark dıye etwork ıcın yazılmıs bır program var onu deneyerek daha dogru sonuclara ulasırsınız

  • rehber344  (31.03.10 03:07:04) 
ttnet'i arayarak kontorlerimi bitiremem zaten :) orası dediğin gibi de. şimdi şöle de bi durum var. yan binada arkadaşım çatır çatır 8mbit kullanıyorlar. böyle bi durum benim de aklıma geldi ama bu olay düşündürüyor. bir de bi site vardı bölgendeki internetin maksimum kaldırabileciği hız gibisinden bişeydi. o da 11 mbit gibi bi değeri gösteriyodu. bilemedim şimdi


  • artikbenimdebirvolvomvar  (31.03.10 03:10:20) 
simdi anahtar kelimeler sunlar, kablo kopmuyor kablosuz kopuyor.

1mbit'ten 8mbit'e cikmissiniz bu da download hizinizin arttigini gosterir. yaptiginiz download wireless uzerinden bilgisayariniza aktariliyor. 1mbit iken sorun olmuyormus ama 8mbit olunca wireless aktarim problem yasamaya baslamis. bakacaginiz seyler sunlar:
1- modem yakininda etkileyebilecek alet var mi? (kablosuz baska verici? telsiz telefon? cep telefonu? bluetooth verici?)
2- modem icinden wireless kanalini degisince sorun geciyo mu? (1-11 arasi kanallar olmali)
3- yeni bir modem firmware i var mi?(bunu modemin sitesinden bakacaksiniz)
  • cench  (31.03.10 09:10:16) 
1- bulundugunuz ilce 8 mb kaldirmiyor.
2- elinizdeki modem 8 mb dagitamiyor
(kablolu baglanin bakalim hala kopuyor mu)
3) hepinizin wireless kartlari nanay, bilgisayarlariniz da nanayi yimis:))
(buu biraz uzak ihtimal ama yine de bakmakta fayda var.

benim favorim modeminizin upgrade'e ihtiyac duydugu seklinde ;)
  • no avalon  (31.03.10 09:49:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.