[]

Oto yıkama işi karlı mıdır?

bu işi daha önce yapmış yada bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilir mi?




 
Şöyle anlatayım, Aracımın siyah olması nedeniyle Haftada en az 1 kez yıkatmak zorunda kalıyorum aksi halde Simsiyah araba bildiğin griye dönüyor tozu toprağı geçtim bir de yağmur atıştırmışsa bildiğin puanlı elbise gibi oluyor, Araba yıkatmak için ayırdığım zamanı en boş anıma denk getirmeye çalışıyorum ama her defasında bu illet iş için Berber ile beraber burada kapıdan dönüyorum çünkü en az 1,5 saat bekleme süresi veriyor yıkamacılar çünkü millet sırada bekliyor.

Bulunduğum ilde iç dış yıkama 25 - 30 TL civarında, Harcayacığın su, elektrik taş çatlasın 5 lira tutmaz yani her araçtan en az 20 TL kar ediyorlar ve bu gelir asla faturalandırılmıyor yani götürü usülü çalışıyorlar giren her kuruş para tertemiz kar. İşte bu yüzden @müptezel dostoyevski'nin dediği olay devreye giriyor, mafya'ya bulaşmadan bu işi yapabileceğine ihtimal vermiyorum muhtemelen kazancının en az %50'si mafyaya gidiyordur o da tabi açık kalmana izin verirlerse.

Oto yıkama ve Otopark işi Türkiye'de tertemiz geliri olan ve öyle sahipsiz bırakılmayacak kadar değerli bir iş dalı, yani sana, bana sahipsiz insanlara bırakmazlar o pastayı. Ha mahalle arasında herkesten uzak iş yaparım dersen ona bir şey diyemem.
  • solo  (18.04.19 18:32:53) 
Geliri bilmem de burda çalışacak adamı bulmak tam bela. Her hafta biri girer çıkar, tutar adamın arabasını bir yere sürter yeterince temizlemez müşteri ile sen uğraşırsın. Bunlara dayanirim dersen aç geliri iyi ama mafya konusunu Anadolu da bile duydum.


  • Topalordek  (18.04.19 20:29:52) 
oto yıkama işi karlıdır ama oto kuaför, cila, boya koruma, seramik işi daha karlıdır bana göre. hatta araba kaplama olayı son 2 senede çok tutmuş durumda, bunu da düşün.


  • false pretension  (18.04.19 21:04:09 ~ 21:04:26) 
  • awlmi  (18.04.19 21:48:45) 
bi arkadaşımın eşi bu işi yapıyor hem de ilçede hatun memurluktan istifa etti çocuğunu büyütüyor, baya iyi para var hem de.


  • hıkmıkzık  (18.04.19 22:31:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.