[]

Suriyeli doktora hastane neden kaşe vermemiş?

Çok çalışkan,sağduyulu,alçakgönüllü bir doktordu. Hiç böyle doktor görmemiştim. Onca hastaya baktı, bir de beklettiği için özür diledi. Aynı bolumun sekreteri de insanları hart diye ısırıyordu. Bizim insanımız neden böyle ya:(




 
Ayni ozveriyle calisacak bir suru doktorumuz var. Sagolsun varolsun, gorevini guzelce Suriye'de icra etsin. Bizim doktor adaylarimizla esit sartlarda yarisarak geldiyse eger de basimizin ustunde yeri olsun.


  • deveyi diken adamin ta kendisi  (18.04.19 17:23:17) 
hadi vasıfsız suriyelilerin istenmemesini kendinizce bir mantık çerçevesine oturtuyorsunuz da, bir doktoru istememek ırkçılıktan başka bir şey değil.


  • ciagra  (18.04.19 17:31:52) 
İyi bir tıp fakultesinden mezun, burada okumuş. Onlar tusa girmiyor mu?


  • gelmeistemem  (18.04.19 17:41:33) 
@ciagra, kendi milletimin hakki olanin, ayni eleme yollarindan gecmeden baskasina verilmesini istememek irkcilik degil. Ayrica kan bagim, kultur bagim, yurttaslik bagim olan insanlari diger insanlardan daha fazla sevmek de baskalarindan nefret ettigim anlamina gelmiyor. Ayrica kendi ulkemde kendi insanimla mutluyum her seye rağmen. Baskalarinin yukunu omuzlamak zorunda degiliz. Benim atalarim bu topraklarda guvenle yasamamiz için canlariyla bedel odedi. Onlar da odemek zorunda kaldiysa odesinler bir zahmet. O doktor arkadasimiz da dedigim gibi esit sartlarla atanmadiysa gitsin bedel odemek icin carpisan yurttaslarina saglik hizmeti versin.

Biz bedavadan yasamiyoruz burada. Bedel odedik. Hem de cok aci bedeller.
  • deveyi diken adamin ta kendisi  (18.04.19 18:08:37) 
Ben Suriyeli doktorlara açığım, ciagranın dediği gibi bu adamları istememek olsa olsa ırkçılıktır. Bizim doktorlar diyor günde bilmemneladar hastaya bakıyorum yetişemiyorum diye. Asabiliklerine sebep bunu gösteriyorlar. Al işte sana mis gibi hazır doktor? Ama işte bazısına yaranamazsın. Bu adam da gider Almanya'da doktorluğunu yapar, Almana hizmet eder. Sen gene seninkilerin aksak hizmetine razı olursun. Niye? Arap lütfen. Afferim. Senin ırkdaşın doktor da bu sayede rahat edecek ama? Olsun.


  • windows95  (18.04.19 18:15:02) 
atamaları da yapılıyor, türkiye'deki bir fakülteden mezunsa niye verilmesin, bir prosedür vardır ya da başka bir doktorun yerine bakıyordur, geçicidir vs. neden suriyeli olduğuna yordunuz?


  • not dark yet  (18.04.19 19:34:25) 
@xportant "basmakalip, ne manaya geldigi belli olmayan" dedigin konuda lisans, yüksek lisans, doktora derecem, iki adet de kitabım var. Once bunu bir kenaea koyalim. Biz bal gibi bedel ödedik. Bu dunyada halen kendi kimligimiz ve varlığımızla nefes alabiliyorsak bu bedel sayesinde. Ve en agir bedelleri de Turk milleti odedi. Gidin Canakkale orada. Tek bedene 38 mermi isabet eden bir cehpheden bahsediyorum. Gidin bakin Milli Mucadele sehitlerine. Hafife alinacak konular degil bunlar. 15 Temmuz'da terorist kopekler iki tane ucak ucurdu, altimiza sictik sesin korkusundan. Orada atalarimiz merminin onune atladi. Hafife alamazsiniz.

Ikincisi ise, duyuruya yazılan cevaplara bakıyorum da arkadaslar okuma yazma biliyorsak "Turk doktor adaylariyla ayni eleme sisteminden gectikten sonra basimizin ustunde yerleri var" dedigimi de okuyabilmissinizdir sanırım.

@xportant benim doktorlarim kotu değil. Eger iddialar doğru ise Tus olmadan, ellerini kollarimi sallaya sallaya bizim doktorların onune gecirildiyse Suriyeli doktorlar, bizim doktorlar kötu demek degil. Yaris adil olsun, oyle konusalim, doktor yaristiralim.
  • deveyi diken adamin ta kendisi  (18.04.19 20:47:28) 
Xportan güzel demiş. Deveyi diken, bana da doktor Suriyeli deselerdi, tercih etmezdim. Önyargılı olmamak lazımmış. En on biz geldik en son biz çıktık poliklinikten sadece bir kere tuvalete gitti. Kimseyle lak lak yapmadı. İnsanları azarlamadı.

Ben işini iyi yapmasından çok insani duygular taşınmasından memnun kaldım.
  • gelmeistemem  (18.04.19 20:49:29) 
@deveyi diken hocam,

'iyi olan hakkını yedirmezdi' sözü doğrudur. tus var ya da tus yok: madem yok, koydurun. iyinin gözü yurt dışındayken ve kötünün de bu işlere müdahalesi yokken ortada başka doktor kalmıyor.
önüne geçilmesine müsade edecek, sessiz kalacak doktora iyi demezler.
  • Etanglement  (18.04.19 22:08:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.