[]

Bu kurumlar telefon numaralarını nereden alıyorlar?

Bilmem ne beko mağazası kampanya mesajı gönderiyor. Bilmem ne dil kursu indirim var diye mesaj atıyor. Halbuki bunların kapısına dahi uğramış değilim. Nerden temin ediyorlar bunlar bu numaraları? Yöntemleri yasal mı? Değilse bunlar hakkında suç duyurusunda bulunsak olumlu bir ve emsal bir karar çıkar mı? Peşine düşen oldu mu hiç? Hem telefon numaralarının bu kadar kolay paylaşılması rahatsız ediyor, hem de bu ağı merak ettiğimden...




 
GSM operatörlerinin hizmeti var yanlış hatırlamıyorsam. Mesela Kadıköy'de bulunan, belli demografiye sahip kişilere SMS gönderebiliyorlar. Yani reklam yapan firma sizin numaranızı bilmiyor, o operatörden hizmeti alıyor sadece.

Bunu kapatmak için de Turkcell'in ayarı vardı, her operatörün vardır.
  • crown  (18.04.19 13:16:22) 
Bu numaralar satılıyor: www.ntv.com.tr


  • angelus  (18.04.19 13:17:02) 
Telefon numaralari, e-mailler toplu halde satiliyor.

Sizdirma isi her yerden yapiliyor olabilir, takibi cok zor. Hastaneler, kargo sirketleri, havayolu firmalari, e ticaret siteleri... telefonunuzu verdiginiz herhangi bir yerden sizmis olabilir.
  • brkylmz  (18.04.19 14:04:09) 
çağrı merkezleri cayır cayır satıyor. öyle adam falan da seçmiyorlar parayı veriyorsun datayı alıyorsun artık topluca küfür mü edersin bahis sitesi reklamımı basarsın 300 lira iphone xs mi satarsın sana kalmış.


  • Efoody  (18.04.19 14:30:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.