[]

15 dk’lık sporlar yağ yaktırır mı kilo verdirir mi

Hafta içi 7 de çıkıp 8 de eve geliyorum. Yürüyüş yapıyorum ama hafta sonu. Hafta içi yalan. Yorgun da oluyorum evden de çıkamıyorum. Dengeli beslenmeye başladım tekrar. Videolar var internette 15 dk spor şu hareketler falan kilo verdiriyo diye. Gerçek mi. Napmak lazım. Var mı öneri.




 
beslenmene dikkat etmediğin sürece hareket ettin diye kilo vermezsin. 15 dakikalık idman videoları HIIT-Tabata yöntemiyle hazırlanmış oldukları takdirde epey faydalı olur ama HIIT-Tabata da spor geçmişi olmayan birinin direkt başlaması için iyi bir idman yöntemi değil. Belli bir kondisyonun üzerindeyken başlamanı tavsiye ederim.

en önemli şey beslenme.
  • reavelyn  (18.04.19 11:14:03) 
asgari 30 40 dakika derler hep.


  • zgrydn  (18.04.19 11:16:49) 
hiç hareket etmemektense 15dk bile bir şeydir. 3 sene önce 3 ay boyunca 30-35dk'lık hiit programlarını uyguladım, 1 gün bile sektirmedim, ilk 2 ay 10 kilo civarı gitti, son ay kilo verme oldukça yavaşladı 2kg civarı gitmiştir max. zaten daha da verecek kilo kalmamıştı.

eğer sektirmeden uygularsan, yediğine içtiğine de dikkat edersen yarattığı kalori açığı sayesinde oldukça güzel kilo verebiliyorsun.
  • kimlanbu  (18.04.19 11:26:27) 
Denesene, bak bakalım yaktırıyo muymuş? Sonuçları da paylaşırsın.


  • (s)AINT  (18.04.19 12:26:23) 
Yeme düzenin aynı kalırken her gün 15 dakika spor yaparsan tabii ki kilo verirsin. Sporun kalitesi de önemli. 7 dakika diye bir şey var, tüm vücudu çalıştıran hareketler bütünü evde yapmalık. Ona başlayın derim, başta programdaki süreler kadar yapamazsınız belki her egzersizi ama sonra oturur. Başta 1 set sonra 2 set yaparsınız 15 dakika olur.


  • senolll  (18.04.19 12:37:38) 
geçen spor salonuna yazıldım ve oradaki diyetisyenle görüştüm. Bana sporun ilk 15 dakikasında yağ yakımı olmadığını söylemişti ama araştırmadım. Bunu söylemesinin sebebi de spordan önce karbonhidrat vb almam içindi, hani spordan önce de iyi beslenmezsen sporun başındaki enerji ihtiyacını kas yakarak sağlar vücut gibisinden.


  • bobinhoo  (18.04.19 13:01:52) 
15 dakikada barfiks ve şınav rutini yapıyorum ben. süre yeterli de içeriğini doldurmak lazım. ısındıktan sonra gerisi gelir. tavsiyem cardio boxing ile bi 10-15 dakika hem ısınıp hem antrenman yapman. daha uzun sürelileri de deneyebilirsin elbette keyfine göre. hazır videolar var yutupta süresi sana uygun olanı seç. üstüne bi şınav rutini yap. madbarz kullanabilirsin. yıllardır severim bu app i. www.madbarz.com


  • hasmetizm 2046  (18.04.19 15:04:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.