[]

roaccutane

hiç sivilcem yok şu an ama siyah noktalar var ve bir türlü kurtulamadım. düzenli olarak peeling yapıyorum cildim temiz görünüyor ama derinlemesine olmuyor. siyah noktalardan dolayı insanlara pek yakınlaşmak istemiyorum. bunu kullansam geçer mi? yorumları okudum 1-2 ayda geçiyormuş. hiç sivilcem yok o yüzden max 1-2 ay kullanmak yeterli olur sanırım .

ama nasıl alabilirim? doktorlar vermez sanki. 20'li yaşlarımın ortalarındayım yağlı, karma bir cildim var sanırım. çok olmasa da hala arada sivilce çıkabiliyor. bunu desem verirler mi? düzenli yıkayıp peeling yapmama rağmen cildim yağlı olabiliyor ve hiç geçmeyen siyah noktalar var.

belki biraz fazla etkili bir ilaç ama 2 aydan fazla ihtiyacım olacağını sanmıyorum zaten.

 
Siz iyi misiniz?

Roaccutane çok ağır bir ilaçtır. Yüzü önce mahveder sonra temizler bu nedenle uzun sürer çoğu zaman. Dudaklar kurur, güneşe çıkamaz hale gelirsiniz, karaciğer yağlanır. Vücut pert.

“Ay siyah noktam var mucize iksir geçirsin” lik bi olay değil bu. Tabi ki aklı başında hiçbir doktor yazmaz. Siz zannediyor musunuz ilk günden geçirmeye başlıyor da ikinci ayda “hıh yeterince kullandım, artık bırakiyim”lik bi durum olduğunu?

Farmakoloji mi okudunuz “belki biraz fazla etkili bi ilaç ama 2 aydan fazla ihtiyacım olacağını sanmıyorum zaten.” Diyorsunuz?

Şey sanıyorsunuz sanırım “bedene azcık zararı olur ama ilk günden geçirmeye başlar.”

Ah efendim keşke öyle bi dünya olsa.
  • helena  (18.04.19 10:30:04) 
O kadar ağır bi ilaç ki karaciğer ve böbrek öncelikli olmak üzere vücudu mahvediyor. Düzenli kan tahlili ile fonksiyon kaybı olmadığından emin olmaya çalışıyor doktorlar. Boşver siyah noktayı git cilt temizlemeye güzellik merkezlerinde işlemler yaptır.


  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin_yine  (18.04.19 10:31:25) 
@helena niye atar yapıyorsun? sivilcem yok insanların 2 ayda geçti dediği şeylerin geçmesini bekliyorum sadece. o yüzden dedim. farmakoloji mi okumak gerekiyor? fotoğraflara baktım 6 ayda derin sivilceler geçiyor. o kadar derin sivilce yok.

@senialan fiziksel etkilerini okudum ama sorun değil. katlanırım. cilt temizleye dikkat ediyorum ama geçmiyor.
  • hknty  (18.04.19 10:38:27) 
@hknty, bahsettiğiniz ilaç gerçekten çok ağır yan etkileri olan bir ilaçtır. Doktor kontrolü dışında kullanamazsınız zaten. Doktor cildinizin durumuna, kilonuza vs göre ayarlayıp, her ay da düzenli tahlil ve testlerle süreci yönlendirir. Eğer ki zaten sivilceniz yoksa hiçbir doktor bu ilacı siyah noktalar için vermez. Bu ilacı kullanan insanların tedavi sonrasında 2 yıl hamile kalması yasaktır. Bu sanırım vüxutta yarattığı tahribatı anlatır size. Tavsiye edeceğim nitelikli bir medikal klinikte cildiziniz için işlem yaptırmanız. Basınçlı yüz temizliği, kimyasal peeling vs. bu noktada size iyi gelebilir. Öncelikle bunları denemenizi tavsiye ederim. Bu noktada dilerseniz özelden gidip memnun kaldığım bir kliniğin adını verebilirim


  • gergedan  (18.04.19 10:46:54) 
Kuzenimin cildi epey kotuydu,cok doktora gitti, en sonunda hic istemese de artik biktip deyip bu ilaci kullanmaya basladi.Ilacin yan etkilerinden biri tuylenme yapmakmis. Su an yuzunde siyah tuyler var, 3 yildir yuz icin lazere gidiyor, yaz kis gunes koruyucu kullanmasina ragmen yuzunde gunes lekeleri olustu. Kullandigina bin pisman, yine de siz bilirsiniz, yerinizde olsam kullanmam.


  • Rh Negatif  (18.04.19 11:09:08) 
rakuten çok ağır bi ilaç, ben kullanmadım ama kardeşim ve etraftan kullananlar oldu ve istisnasız kullanan hepsi, takip eden 2-3 yıllık süreçlerde ağır rahatsızlıklar geçirdi, kullananlar bunu ilaçtan kaynaklanmadığı konusunda diretseler de, bağışıklık sistemini oldukça etkileyen bir ilaç. bu yüzden dikkatli olmakta fayda var.


  • füt  (18.04.19 11:19:06) 
Bunyeden bunyeye degisiklik gosteriyor. Benim sivilce problemim yok ve hic olmadi ama hidradenitis diye lanet bi rahatsizligim var. Bunun icin doktor 20mgx2 6 aylik kullanim onerdi. Son 15 tane falan kaldi 5bucuk ay bitti yani. Yuzde soyulma dokulme ve dudakta catlama hic bitmiyor kullanim suresince fakat biraktiktan sonra 15 20 gun icinde toparliyor cilt kendini. Surekli soyuldugu icin deri yenileniyor sadece yuz degil tum vucut. Kullanim zamanini, en azindan 4 5 aylik kismini kis mevsimine denk getirmek mantikli cunku deri cok inceldigi icin en ufak gunes temasi kizarikliga ve tahrise sebep oluyor, can yakiyor bildigin. Sadece yuz degil el kol boyun falan da dahil. Bunun disinda sac dokulmesi olabiliyor, doktor alakasi yok dedi ama saclarim sarardi acildi bildigin, kahverengiye dondu, sakallar turuncuydu sariya dondu gunes bile gormeden. Eklem agrilari yogun oluyor, sabah uyandiginizda kamyon carpmis gibi kalkiyorsunuz yataktan. Ara ara burun kanamasi olabiliyor. Yediginize ictiginize dikkat etmeniz gerekiyor. Benim son kontrolde kolesterol 280 civarinda cikti (sinir 200) ama birakinca 2 ayda normale donuyormus diyet ve sporla.

Bunun disinda rahatsizligimi gecirmedi. Zaten cok da umutlu baslamamistim tedaviye. Doz artirimi onerdi ama bogazima duskun bir insanim, bazen cidden karacigerin yoruldugunu hissedebiliyorum. Gece gorusum azaldi gibi sanki. Baska da aklima gelen gozle gorulur yan etkisi yok. Bunlarin disinda benim sigorta cok cuzi bir kismini oduyor, en son yazdirdigimda 80 kusur lira odedim 2 kutu icin. Direk gidip recetesiz de alabiliyorsunuz ille doktor yazacak diye bi kaide yok bu arada yukaridaki arkadas yanlis biliyor. 150 kusur odedim son iki kutuyu yazdirmadan aldim. Kafaniza takilan bir sey olursa sorabilirsiniz. Gecmis olsun
  • hailtothethief  (18.04.19 11:30:36) 
Roaccutane çok ağır bi ilaç siyah nokta için kullanılmaz, ayrıca ben kullandığımda sivilcemi geçirdi ama siyah noktalar duruyor


  • lorne malvo  (18.04.19 11:50:35) 
ben size bir şey denebilecğeini ve bunun işe yarayabileceğini sanmıyorum.

fiziksel etkisi sizin sandığınız ve okuduğunuz gibi değil. yaşayan kimseyi görmemişsiniz anlaşılan.

bu obsesyonunuz için psikologla görüşebilirsiniz. ayrıca sizin yaptığınız temizleme ile güzellik merkezlerinin uyguladıkları aynı değil

oldukça şaşırdım tepkinize. inşallah size bu ilacı yazmazlar, yazarlarsa da görürsünüz anyayı konyayı
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin_yine  (18.04.19 11:59:22) 
-kahve ile peeling yapın.
-buhar banyosu yapın.
o ilacı ben kullandım. evet sadece 2 hafta kullanma ile bile siyah nokta filan bırakmaz. lakin bir sürü yan etkisi var. psikolojik ve fiziksel sıkıntılara yol açar. net.
  • picassoishere  (18.04.19 14:53:20) 
@picasso kahve ve buharı haftada 2 deniyorum ama geçmiyor. azalıyor ama geçmiyor. ertesi gün de parlak parlak dolaşıyorum. 2 haftada geçiriyorsa yan etkisi az olmaz mı? sonuçta siyah noktalar geçince bırakıcam. max 2 ay sürer herhalde. etkisi de o kadar az olur.


  • hknty  (18.04.19 16:20:37) 
Ben roaccutane kullanan ve hala kullanan biri olarak boşu boşuna kullanmayın derim. Bende kistik sivilce var diye kullanıyorum. Karaciğer değerlerim baya değişti. Gözlerim iyice kurudu ve bozukluklar oluştu. Burnum kanıyor, eklemlerim ağrıyordu bazen. Siyah nokta için istiyorsanız mantık dışı bir talep. Sanıyor musunuz" bir kaç ay kullanayım tamamen biter. Boşuna ümitlenmeyin. 1-2 ayda hiçbir işe yaramıyor. Doktor zaten vermez, vermemeli. Güzellik uğruna değer mi?


  • noeldayın  (18.04.19 21:24:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.