[]

ortak ev - devamı

konuyu benim açmama fırsat vermeden kaynana kişisi dün eşime ben düşündüm taşındım kardeşinle sen bana ortak bir daire alacaksınız o kadar okuttum sizi evlerinizde var benim bu yaşıma kadar hiç birşeyim olmadı dedi.
ben şok oldum tabi.
eşimde iyide eşime sözüm var daha 1-2 gün önce konuştuk önce onun istediğini almam lazım hem nerden çıktı hem hadi ben üstüme düşen payı verdim seda nasıl verecek çalışmıyor bile dedi ben vercem onun payını o işe girince ödeyecek bana en kötü ihtimalle evlendiğinde düğün parasını verecek dedi.

ne ortada para var ne evlenecek bir aday kaldı ki evlense bile kim verir düğünde toplanan parayı annesine ?


eşimle konuştum hiç bir şekilde rızam yok hakkımı helal etmiyorum eğer böyle bir işe girersen işten çıkarım dedim.
annemle sana ortak ev alcam başka yolu yok annem de istiyor ne yapabilirim dedi.sonra tabi iş iyice çirkinleşti beni bencillikle suçladı sende bir annesin hiç mi için sızlamıyor bak kadınında hayalleri var bir senin mi var diye üste çıkmaya çalıştı.

biliyorum ortada başka bir sorun yok belki ama boşanmayı bile düşünüyorum.
zaten bir kere yanlış bir evlilik yaptım 2.ye aynı şeyleri yaşayabilecek gücüm yok hem çocugumda var delirmek üzereyim.

benim haklı oldugumu o kadar iyi biliyor ki buna rağmen annem yapacak birşey yok diyor.

işten çıkmak istemiyorum ama eğer annesinin dediklerini yaparsa çıkmalı mıyım?
hiç senin paran benim param muhabeti olmadı bütçeleri mi ayırmalıyım bu işin içinden nasıl çıkılır ?

 
ev alma ısrarına takılmamak istiyorum ama başarılı olamıyorum. eşiniz neden şu an ev alamayız diyip işin içinden çıkmıyor anlayamıyorum. ev ev ev adamın başının etini sağlı sollu yemişsiniz gibi görünüyor, almayın kardeş. paranızı başka değerlendirin, şu saatten sonra o evden hayır gelmez.


  • evde liyakat kalmamis  (18.04.19 09:52:53) 
önce aile gelir. yani eşinizden, sizden ve çocuğunuzdan oluşan 3 kişilik kadro. eşinizin bunu idrak etmesi gerekiyor. rızanızı almadan birikiminizi bu işe akıtması veya borçlanması evliliği çatırdatabilir. refah seviyeniz ciddi şekilde azalacaksa resti çekin derim. evliliği korumak isteyip hiç çıkar yol bulamazsanız hoş olmayan bu mevzuya, ileriye dönük yatırım gözüyle bakarak kendinizi rahatlatabilirsiniz. çünkü normal şartlarda kaynana herkesten önce vefat edecek, ev çocuklara kalacak.

size ne için söz verdi bu arada?
  • zgrydn  (18.04.19 09:57:10 ~ 09:57:54) 
bir süredir para biriktiriyorduk o birikimle araba aldık eşimde uygun bir dair buldugumuzda arabasını satıp ev alacagına dair bana söz verdi dün bir konu açıp anlatmıştım orada.

birikim gözüyle bakamıyorum çünkü sadece bana ait olmayan ortak birşeyin içine girmek istemiyorum.
  • heee  (18.04.19 10:01:39) 
İnanılmaz, gerçekse nasıl bir kadın bu kaynana allahaşkına. Resti çek, gerekirse boşanırsın. Ölene kadar bu aileyi, bu dırdırı, bu yükü çekmek zorunda değilsin.

Sen eşine çok tolerans tanımışsın bu konuda belli, o yüzden yüz bulmuş. Önceki duyurunu da okudum, yanlış da yapsalar göz yum ne demek? Hata buradan başlamış, ailesine karşı bu kadar kör olan bir adamla hiçbir şey ideal sürecinde yürümez.

Tavrını koy, net ve kararlı ol. Eşinin yeni bir ailesi var artık; önceliği siz olmalısınız. Kaynana da anladığım kadarıyla aç değil, açıkta değil. 20 sene ya yaşar ya yaşamaz. Hayalleri varmış, te allaam.
  • piremses  (18.04.19 10:03:38) 
Önce gelen bir şey yok bu gibi durumlarda. Onu belirterek başlamak istiyorum.

İşten neden çıkasınız? Hiçbir koşulda işten falan çıkmayın. Konuyla alakasız zaten işten çıkmak.

Bütçeleri ayırın ya da ayrılın diyemem. Bu nasıl denir zaten? Oturulan yerden, çocuklu bir ailenin bir bireyine, terk et bu aileyi denir mi? Ama bu ayrılma kararı biraz fevri gibi duruyor. Fevri karar vermeyin.

Ortak ev de almayın. O ortak ev belli ki size zarar verecek. Bu belli ki planlanmış ayrıca. Spontane gelişmiyor bence.

Bir de bana insanların hayalinin ev almak olması garip geliyor. Hayalin ne? Ev almak. Bu yani.
  • windowsguvenlikduvari  (18.04.19 10:07:36) 
2 duyuruyu da okudum. anladığım kadarıyla görümce gazlamış kaynanayı. en kolay çözüm ev falan almayın, elinizdeki parayı başka bir şekilde değerlendirin.

eşiniz de artık anasının sözünden çıkmayı öğrensin, eğer öğrenmezse gün gelir daha ciddi sorunlar yaşayacağınıza garanti verebilirim.

Evi var demiştiniz, kaynananın hiç bir şeyim olmadı muhabbetini anlamadım o yüzden.
  • re noreno  (18.04.19 10:08:58) 
Alacakmış gibi görün bişileri bahane et bi kavga çıkar sudan bi nedenle ve herkese küs.

Not : kaynana sizin paranızla diğer çocuğunu da mülk sahibi etme derdinde
  • photo85  (18.04.19 10:13:56) 
ben onceki soruyu okumus ve herkesin aksine sana sasirmistim. ben de evliyim ve esim annesinden ya da babasindan para alip ev alirsa ileride birgun esimin kardeslerinin hak iddia etmesini buradaki herkesin aksine anormal bulmam cunku size verdikleri x parayi diger kardeslere de vermiyorsa gayet kardeslerin hakki oluyor. gorumce kisisi haksiz degil yani. burada yapilacak sey ev alirsaniz tamamen kendi paranizla satin almaniz ya da hic almamaniz ya da o 50 bin tl acigi borc alip odemeniz. kendi anne babandan da borc alabilirsin esinin ailesini hic karistirmayip.


  • deartheodosia  (18.04.19 10:14:23) 
Senin işten çıkasın var da mazeret arıyorsan bu doğru/alakalı bir mazeret değil, öncelikle bunu söyleyeyim de...

hiç yaşanmamış gibi konunun üstüne yat. 2 gün önce sana ev alınıyordu bugün ortak ev isteniyor, 1 haftaya hepsi unutulur hayatınıza devam edersiniz.
  • lcha  (18.04.19 11:03:36) 
işten sakın çıkmayın, hiç alakası yok. kocanızın eline bakmak sizi daha iyi bir duruma getirmeyecek sonuçta. boşanma konusunda da buradan fikir beklemeyin, çok ciddi bir karar çünkü.

önceki duyurularınıza baktım ve sizi hatırladım. sorunu çıkartan görümcen gibi, anneyi o doldurmuş biraz ev konusunda. eğer siz onlara ev alma olayından hiç bahsetmemiş olsaydınız kayınvalidenizin böyle bir "hayali" olur muydu yine, sanmıyorum. ama eşiniz biraz düşüncesiz göründü bana, evlenip bir yuva kurulduysa öncelik her iki taraf için de bu yuva olmalı. o yüzden kayınvalidenizin sizden böyle bir şey istemeye hakkı yok. bir şekilde eşinizi ikna edin başka bir şeye yatırım yapın. ortak ev olmaz, ileride iyice sorun yaşarsınız. eşinizin bunu anlamasını sağlayın derim.
  • Mossy  (18.04.19 11:10:17) 
işten çıkma çok manasız. boşanmaya gelirsek de bence kayananya ve görümceye bu şekilde yakın oturmaya devam edersenz bir süre sonra eninde sonunda gerçekleşecek gibi görünüyor.

ev alacaksanız da aldığınız eve taşınma şartı koyun, başka türlü almayın.

ortak ev araba hiçbir şey almayın.

çocuğa yatırım yapacağız diyorsan vazgeçtik biz borca girmicez ev mev de almıcaz bu dolar kuruyla boşa zarar olacak beklicez diyin kaynanaya. ev almanın şu an kesinlikle mantıksız olduğunu vurgulayın. bir süre sonra da isterseniz egeden olur akdenizden bir yerden arsa alın. değerlenir her türlü. ya da yurt dışından bir yer almaya çalışın, eminim fransa nın güneyinde ya da italya da bir yer bulabilirsiniz. çocuk için işte o güzel bir yatırım.
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin_yine  (18.04.19 11:12:55 ~ 11:17:22) 
işten çıkarım nasıl bir tehdit? bu nasıl bir düşüklük? kavga etmeyi, tartışmayı bilmiyorsunuz siz.

valla ne yapın edin bu ortak ev işine girmeyin. o evlenecek düğün parasını verecek yok işe girince bana ödeyecek. oldu canım.

Dirayetli ol vazgeçir bu işten.
  • kablelvuku  (18.04.19 11:13:03) 
geçen haftalarda aylık çocuk bakım parası alıp üstüne simit parası isteyen kayınvalide vardı. bu o olmalı dedim ve yanılmamışım.

evinizde aile kavramı, maddi durumlar hep birbirine girmiş durumda.

aile: eş, çocuk. anne - baba - kardeş böyle durumlarda öncelik olamaz. sizin rızanız olmadan annesine gidip ev almamalı. eşiniz bu düşünce tarzını yakın dönemde değiştirmezse yıllar boyu bu şekilde devam edecek. benim gözlemim insanların değişmediği yönünde.

naz yapın, atar yapın ve ev işini unutturmayı deneyin. ortak ev alınmaz bu kayınvalide + görümce ikilisiyle o kesin.
  • master of ceremonies  (18.04.19 11:15:32) 
işten çıkarım dememin tek sebebi annene ev almak için çalışıp para kazanmam anlamında sanırım yanlış ifade ettim kendimi.

küçük çocugum var sabah evden çıkıp kaynanama ev almak için mi çalışcam çabalayacgım.
maalesef sizin söylediğiniz gibi 2-3 gün sonra unutulacak bir mevzu değil ve evet tabiki görümcemin doldurmasıyla gelişen bişey.
kayınvalidem böyle biri değildi asla.
ayrıca ev alalım diye eşimi darlamıyorum evlendiğimizden beri küçük bir ev alsak paramızı bağlasak diye plan yapıyorduk kendi kendime isteyip adamı darlıyormusum gibi algılanmış ama öyle bişey yok.
  • heee  (18.04.19 11:20:52) 
ortak ev almak istememen çok mantıklı. yarın birgün sorun çıkar. e bunu belirtmişsin niye ısrar ediyorlar. bene sorun görümce. üstüne yatmak istiyor. kaynana garip. hem diyor bana ev alın hem diyor para vereyim size siz ev alın. amacı ne ki? size mi ev almak kendine mi? amaç ortak daire alıp görümcenin mi çökmesi? hem şu an çalışmıyorsa ilerde ne iş yapacak? büyük ihtimalle ev alacak kadar para kazanabileceği bir işi olmayacak. para alacaksanız da şöyle olsun. 50 bin verecekse size 25 bin versin 25 bini görümceye versin baksın yoluna. ortak bir işe girmek istememek hakkınız.


  • hknty  (18.04.19 11:27:53) 
Ne biçim bir aile bu ya. Kaçın kurtulun işten de çıkmayın. Ben sizin yerinizde olsam eşinizle açık açık konuşur kaynananın suratına da konuştuklarımı söylerdim. Sizin amacınız bizim yuvamızı yıkmakmış diyip eş bozuntusundan boşanırdım. Ben de evliyim bir çocuğum var. Birini korkutarak hiçbir şeyin önüne geçemezsiniz. İşten çıkmanız sadece size ve çocuğunuza zarar verir. Yol yakınken o adam ve ailesinden uzaklaşın. Çünkü eşiniz mesafeyi koyamıyor.


  • rakidabalikolsa  (18.04.19 11:28:52) 
ayrıca "ilerde bana bakar, şunu bunulu alır" mantığıyla çocuk yapan ebeveynlerden de hayır gelmez. nerden tusan elinde kalıyor kadın.


  • piremses  (18.04.19 11:30:11) 
işi bırakmayın, evden çıkmayınca kafayı sıyırma ihtimaliniz artar ve ekonomik açıdan iplerin birazını elinizde tutma şansınızı kaybedebilirsiniz. ikinizin hatası, paranızı ne şekilde değerlendireceğiniz hususunu daha karar alma aşamasındayken kaynanayla ve görümce ile paylaşmanız.

kaynanayla görümceyi ev sahibi yapacaksınız diye ailecek kendinizi parçalamanız saçma. anne kişisinin rahatı tabi ki sağlanır ancak bu daha uç bir örnek. eşini buna ikna etmelisin. rest ise rest.
  • zgrydn  (18.04.19 11:30:25) 
ben olayı çözdüm. burada sıkıntı tamamen görümceden kaynaklanıyor, anladığım kadarıyla bu görümcenin tek geliri babasından kalan 400 tl maaş ki bu da genç bir kıza yetmez zaten. Kayınvalide de doğal olarak kızına para yetiştirmek için sizden alıyor, ben ortada bu kız olmasa çocuğa bakmak için bile para isteyeceğini düşünmüyorum. Bu ikiniz bana ortak ev alacaksınız fikrini de bence bu görümce sokmuş kafasına.

ayrıca sana sormak istediğim, tam kafama yatmayan konular:

1) Bu görümcenin kendi evi yok değil mi? Aynı apartmanda bir sizin eviniz var, bir de görümceyle kayınvalidenin oturduğu ev? Ve bu evler nasıl alındı?

2) Görümcenin 400tl dışında bir geliri var mı?

3) Sizin maaşın 3000 eşinizinki de 6000 civarında diyebilir miyiz?
  • bobinhoo  (18.04.19 12:28:22) 
Bence durumu karistirmaya gerek yok.Esinizle sunun altini cizeceksiniz siz-esiniz ve cocugunuzdan olusan 3 kisilik ailenin butcesine disaridan para girmeyecek, sizin paraniz disariya cikmayacak, kimseyle de ortak bir sey almayacaksiniz. Bunlari yapip bu para muhabbetlerinden kendinizi tamamen izole edin ve kurtulun bu muhabbetlerden.Bunlari yaparsaniz ortada sorun olmadigi icin cozume de gerek yok.Esiniz de annesine bir zahmet soylesin bu islere girmeyecegini.


  • turkuaz  (18.04.19 12:43:36) 
@bobinhoo hayır herkesin kendine ait evi var aslında görümceminde payına düşen bir evi var yani.

görümcemin babasının maası dısında bir geliri yok 7-8 ay önce mezun oldu iş bile aramıyor.

eşimin maaşı değişken ama evet hemen hemen 10000-13000 arası bir gelirimiz var
  • heee  (18.04.19 13:37:09) 
O zaman kesinlikle bu görümce anneden para alıyor, anne de sizden alıp ona veriyor bence. 400tl ile birinin ev ve kendi masraflarını çıkarması imkansız bence. Ki aileden kalan 3 daire olduğuna göre bu kız zaten yokluk içinde falan büyümemiş.

Annenin kafasını bulandıran kesinlikle bu görümcedir. Bu kızın o evden çıkıp annesinin yanına taşınması ve o evi kiraya vermesi gerekir bence.
  • bobinhoo  (18.04.19 13:43:43) 
@bobinhoo annesiyle yaşıyor onların evinin tüm giderlerini biz karşılıyoruz çocugumuza baktıgı için.

kendisi sadece yiyip içip yatıyor.
  • heee  (18.04.19 13:46:33) 
bu olay yuzunden bosanmayi dusunuyorsan bugune nasil geldiniz ona hayret ederim.


  • lilyb  (18.04.19 14:21:22) 
Yazdıklarınızı okudum. Herkesin bir evi varsa neden bir ev daha alınıyor (benim bu yaşıma kadar hiçbir şeyim yok lafı üzerine)? Çocukları okutmak ebeveynin görevi, onun karşılığında para, ev vs. istemek ayıp. Yetişkin evladın da ailenin eksiklerini kapatması gerek. Daha önceki (bakım ücreti vs.) konulu duyurunuzda doğrusu destek olmak gerekir diye düşünmüştüm. Çocuğun bakımına zaman ayırdığı müddetçe evin temizliği için yardımcı tutulabilir, elbette o sırada evde yiyecek bulunduracaksınız. Bunlar söz etmeye bile gerek olmayan şeyler bence. Ama bunun karşılığı "bana ev al" ne demek?
Acaba şöyle olabilir mi? Sizden bakım ücreti istiyordu, yemek vs. konusunda gönülsüz olduğunuzu görüp "ben o parayı toplu olarak çıkartayım" diye düşünmüş olabilir mi?
Eşinize sadece bunun makul bir istek olmadığını (kadının oturacak evi olmasa, ya da sadece 2 evi olup birini size vermiş olsa yarım ev borcunuz olur -bu bir gerçek) anlatıp kızkardeşinden öte kendi çocuğuna olan sorumluluğunuzu anlatın. Bakın size, eşine, olan sorumluluğu değil. Şimdilik bebe olan çocuğuna karşı sorumlu o. Gereksiz yere anne/kızkardeşe yapılan harcama çocuktan kaçırılmış bir gelecektir.
  • SiyamkedisiZorro  (18.04.19 18:20:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.