[]

Ev hanımlarına/ Ev beylerine

Çamaşır kurutma makineleri faydalı bir alet mi ?

Bazen hava kapalı oluyor mesela çamaşırları kurutmak zor oluyor yada kışın dumandan filan etkileniyor çamaşırlar kötü oluyor. Bu gibi durumlar için düşünüyorum ama mesela makinenin içinden alıp hemen giyebiliyor muyuz elbiseleri. Böyle dışarıda güneşli havada kurumuş gibi tamamen kupkuru oluyor mu ?

Bundan 10 sene önce bekonun dandik bir makinesini denemiştim Eski bir aletti. Hep nemli bırakmıştı. Makineden alıp bir daha asıp kurutmuştum.

Bir de bu alet camla kapatılmış bir balkonda kalsa çalışır mı ? zarar görür mü ? Kışın soğuk yazın sıcak oluyor bu balkon

 
Kurutma makinesi bornoz havlu çarşaf pijama gibi zor kuruyan ve hassas olmayan çamaşırlarda faydalı. Siz o balkonun içinde kullanmak için portatif tel askılık alın. Çoğunluk orda kurutun. Kurutma makinesini de oraya koyabilirsiniz. Arada kullanırsınız.


  • Hakan1980  (17.04.19 09:42:28) 
Kentsel dönüşümle beraber ev içi alan küçülünce biz de çamaşır kurutma makinesi aldık. Çeşitli kurutma mertebeleri var. Bazısı örneğin gömlekleri ütüye hazır hafif nemli bırakırken başka bir ayarda tamamen çıkart-giy kadar kurutuyor. Ben memnunum. Siemens benimki. Bizimki ev içi yangın çıkış holünde. Balkona uygun olup olmadığını servisine sorabilirsiniz. Belki performans sorunu çıkartabilir.


  • SiyamkedisiZorro  (17.04.19 09:42:42) 
bence müthiş yararlı. kendi evime ciksam camasir makinesinden once kurutma makinesi alirim..


  • lata  (17.04.19 10:31:07) 
Bir ev erkeği olarak eşime zorla aldırttım, çok faydasını gördü ve bence kesinlikle eve vizyon katıyor fakat elektrik fiyatlarına son dönemlerde gelen zamlarla birlikte kurutma makinemizin faturaya yansıdı aşikar. Bence ne olursa olsun her evde olmalı.


  • jenasinans  (17.04.19 10:33:50) 
yillardir kullaniyorum.
-carsaflar ve havlular> dolap kuru modunda calisitiyorum ve biter bitmez katlayip yerlestiriyorum.
-penyeler> bunlar da dolap kuruda calisiyor. biter bitmez asiyorum boylelikle utuye gerek kalmiyor.
- gomlekler> utu kurulugunda. nemli cikiyor askiya asip kurutuyorum ya da utuleniyor direkt.

ozellikle kisin makineden cikarip giymeye bayiliyorum sicacik oluyor cunku :)
bizimki bosh
  • 65 derece  (17.04.19 11:00:30) 
kurutma makinası ne güzel bir makinedir, onu çizen mühendis ne güzel bir mühendistir.

bizde çamaşır işi bende, kupkuru veriyor. vermediği nadir zamanlarda da bi 10-20 dakika daha döndürüyorum sıkıntı kalmıyor. fakat bir günde 5-6 makina çamaşır yıkama keyfi paha biçilemez...
  • babilbaligi  (17.04.19 11:20:08) 
herkes +1000 kullanmayan yazık ediyor kendine


  • ninotevtidze  (17.04.19 11:22:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.