[]

yurtdışından gelirken ucuza ne getireyim?

ülke belirtme gereği duymadım ama avrupa ve balkan ağırlıklı gezilerim oluyor, en azından yol masraflarımı çıkarmak için sigara ve alkol dışında bu ülkelerden gelirken yanımda ne getirip burada okut
abilirim?

telefonun artık pek espirisi kalmadı ama kamera, macbook ya da playstation gibi ya da önerebileceğiniz neler var burada pahalı olup da yurtdışında uygun gördüğünüz?

 
Ben de yakin zamana kadar bakmaya calistim ne getirsem diye, yurt disi ve yurt ici fiyat farki olan seyler uzerinde aşiri vergi olan şeyler oluyor genelde. bu da araba ve telefon en cok alicisi olan. Bunlar icin de getirme yollari kapatildi iyice. Pasaport kaydi 600 lira mi ne olmuş.
Ağır vergi olan başka ne ürünler var bilmiyorum açıkcası, araştırmak lazım. Sigara zaten dunya piyasasinda en ucuz ulkelerden biri Tr, kurdan dolayı.
Bir diğer secenek 2. el telefon. Yurtdisi ulkelerde 2. el pek iplenmiyor, o yuzden ciddi bir fark olabiliyor. Ona da fake imei atmazsan degmez tabi. Mesela sifiri 500 dolar olan telefonun 3 5 ay kullanilmişini 200 250 dolara bulabiliyorsun bazi ulkelerde.
Pek işe yarayan bisey yok yani anlayacagin. Ama ağır vergi olan urunler neler araştirilirsa belki cikar dandirik biseyler.
  • The_Lollok  (16.04.19 21:58:42) 
Kozmetik ürünler. Alıcısını bulursanız alıp getirin.


  • cemallamec  (16.04.19 22:23:29) 
drone


  • kosteklisaat  (16.04.19 22:57:21) 
Kindle, kozmetik


  • milletin efendisi olmaya gelen adam  (16.04.19 23:14:33) 
Kozmetik örneğini şöyle açıklayayım mesela. Amerikada 1 dolara sıradan marketten aldığım saç köpüğü Türkiye’de 65 ₺

Türkiye’de satılmayan ya da gereksiz aşırı pahalı satılan kozmetikler dünyasını dalabilirsin. İnternetten satabilirsin.
  • medre  (16.04.19 23:22:04) 
nintendo ürünlerine bir bakın. ben snes mini aldırdım yarı fiyatına geliyordu. tax free ile uğraşsan daha bile ucuz.


  • nickimin hakkini veremedim  (17.04.19 00:01:07) 
sebastian saç ürünlerine bak derim hocam.


  • ketcapli dondurma  (17.04.19 07:38:04) 
domuz sucuk, sosis, vs.. kadıköyde beşiktaşta seveni bol. eskiden bulunuyordu, artık o derece kolay da değil. makrocenterlarda da çok pahalılar.


  • barankovan  (17.04.19 08:58:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.