[]

Marketler arası fiyat farkı

Bazen tek bi üründe 10 liraya kadar farkettiği oluyor. 1 kiloluk bal, 5 litrelik zeytinyağ falan. Bi de süte katılan mısır gevreği aynısı bi markette 5 lira pahalı. Bugün migrosta pringles 12 lira yandaki markette 9 lira.

Bunlara dikkat ediyor musunuz? Nolacak canım mı diyorsunuz? Migrosta girdik başka yere gittik. Almış bulunduk migrostan ya da önce fiyat araştırması yaptığımıza da değmez. 2 kere gitmek falan. Napıcaz?


 
Çözümü şu sanırım, migrostan alışveriş yaptıktan sonra fişi saklayın sonra ilerde aynı ürünleri almak için başka bir markete gidip fiş kontrolü yapın. Genelde migros daha pahalı zaten. Gerçi bugün okuduğum bir habere göre soğan patates gibi bazı ürünlerde bimden bile ucuzmuş migros bu günlerde.


  • beni sen öldürme  (16.04.19 20:34:42) 
ben dikkat ediyorum, ama surekli almadigim bir urunse ve sadece bir kez alacaksam market market gezmem, nerede denk gelirse alirim

migros genelde pahali zaten ayni urunu daha ucuza bulabiliyorum a101 ya da bim'de oradan aliyorum
  • exlibris  (16.04.19 20:36:04) 
ediyorum ama kaliteyi gözeterek.
örnekse makroda ve migrosta ;ya da karfur gurmede ve düz karfurda, ekspress karfurda ve karfur semtte aynı markalı ürün arasında fiyat farkı olabiliyor; karfur gurmeden alacağıma düz karfurdan alırım. ama yine aynı markanın karfur semt için özel üretim (düşük kalite) yaptığını bildiğimden ucuz olsa da olmasa da oradan almam.
benzer durum şok, mopaş vs için de geçerli.
bim/a101 tarzında yerlerden yenebilir bırak tüketim ürünlerini bile almıyorum yani genel olarak gitmiyorum.
bütçe kısıtlıysa pazarlar her zaman en güzelidir. yani "paramız yok apla o yüzden bime gidiyoruz" kafasını asla anlayamıyorum.

yani söylediğiniz gibi günlük fiyatlarda (kampanya haricinde)5 liralık bir fiyat farkı falan varsa özel üretim kategorisinde olabilir. daha vahimi ithal olabilir.ithal bakliyatların (kanada) daha ucuz oluşu (because gdo) ya da kimyasal yemiş savaş topraklarından;suriyeden gelen patateslerin ucuz oluşu gibi.

özetle; yağı, salçayı peyniri,balı zaten özel olan memleketinden al/getirt. ucuz olsun diye değil; kaliteli olsun diye.
sebze meyve için mümkünse en azından 2 haftada bir hızlıca bi pazar,
diğerleri için migros falan..

fiyat kontrolü için migros sanal marketi kullanabilirsin/gitmeden internnetten fiyatları görmüş olursun. aynı şey sanırım diğer büyük marketle için de vardır.

ek:acı bir gerçek var ki ; bim benzeri marketlerden alış veriş yapanların yüzlerine fiziksel sağlıklarına bir bak; elbette sosyal koşullar vs de etkiliyordur ama fiziksel sağlığın önemli bir etkeninin beslenme olduğuna inanıyorum. market yumurtası ya da patlıcandan bile neden/nasıl ucuz olabildiğini sorgulamadıkları market tavuğuyla beslenen bireylerle aynı bütçeyle köyünde köy pazarından mis gibi beslenen ya da şehrinde daha kaliteli marketlerden beslenen bireylerin yüzlerinden bile okunuyor sağlık durumları.
  • jimjim  (16.04.19 21:38:07 ~ 21:42:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.