[]

Bu duruma sinir olmaya basladim. Size de oldu mu?

Soruyu bastan sordum simdi olaya geldik.

Ocakta yeni bi ise basladim. Ben genel olarak calisam herkese kolay gelsin iyi gunler derim. Ozellikle de temizlik gorevlilerine ve copculerine cunku annanem cok tembihlerdi bu konuda.

Simdi ocakta basladigim iste martin ucuncu haftasinda sprint kapanisi vardi ve cokca puanlik bi kayip vardi. Takim lideri de bi seninki kapanabilir gorunuyor su an dedi. Ben de cuma cuma nasil telasla son bikac saat var halledeyim diye ugrasiyorum. Iso olusturmak icin server da komutu kosunca iki saat sonra sonuc geliyor ben de o arada diger formaliteleri hallediyorum derken temizlikci ablalardan biri karsimda kivraniyo boyle gidiyo geliyor.

Bir sey mi istediniz dedim. Bana gelip fisildayarak nazim sana gecti benim cocugun canakkale savasini anlatan bi odev yapmasi lazimmis yapabilir misin dedi? Daha cevap vermeden ciktisini alip birakirsan masaya ben ordan alirim dedi. Ben de tamam demis bulundum. Kadin ne bileyim karsimda o kadar kivranarak sikilarak gelince hayir diyemedim.

Bi yandan mesai bitmeden yetissin is diyorum bi yandan zilyon tane canakkale savasi sitesi actim yazmaya basladim. Olmuyor akmiyor. Ortaokul ogrencisi bu cumleyi kurmaz. Sunu yapamaz bunu yapamaz diye dusune dusune anca yarim sayfa cikti. Ben de son dk cikti aldim not yapistirdim ustune. Cikmaya bu kadar yakin demezsen bi dahaki sefere daha cok yardimci olabilirim anca bu kadar oldu bi saatte dedim. Bi de korkuyorum servis kacarsa gitmem asiri zorlasir eve diye, kosa kosa servise gittim.

Burda sorun yok ablayla bi hafta filan karsilasmadik. Sonra bi baktim baska bi ekip arkadasima yanasmis telefon mu neyse artik mekanik bi yardim istiyor. Sorun yardim istemesi degil sorun sonrasinda tesekkur etmemesi.

Benden yana bakmiyor ya kadin. Bi kere tesekkur etmedigi gibi kotu kotu bakiyor bi de. Cildiricam sinirden. K.cim cikti o yarim sayfayi oyle bi gunde yazayim diye.

Kadin elimin altinda zilyon muhendis var her isimi birine yaptirsam hepsini hallederim diye bakiyor galiba bu tarz seylere.

Size de oldu mu? Sinirinize dokunuyor mu? Sonradan baskasi yardim istediginde bu olayi dusunup hayir diyor musunuz yoksa yine de yardim ediyor musunuz?

 
hocam sen deli misin? bırak ne hali varsa görsün. 8. sınıftaki çocuk sorumluluğunu yerine getirmiyorsa bu senin sorumluluğun değil ki, boşuna iş yapmışsın. iyilikten maraz doğmuş resmen.


neyse, ben de uyuz olurum böyle durumlara ama çok da pas vermediğimden herkes durması gerektiği yeri bilir.
  • lcha  (16.04.19 16:06:34) 
Sinir olmanız normal. Soruya cevabım bu olsun.

Bana olmadı. Ben bu ödevi yapsam çocuğa veya başka birine yardım etmiş olmuyorum ki. Kadın da cümlesinde bunu belirtmiş aslında. Çocuğun Çanakkale Savaşı'nı anlatan bir ödev yapması lazım. Siz de bunu söylemeliydiniz. Ben olsam böyle derdim yani.

Çocuk orada olsaydı, benden yardım isteseydi, ona yardımcı olmaya çalışırdım. Ama bu ödevi bir yapıver dense, ödevi yapmam yardım falan olmaz.
  • windowsguvenlikduvari  (16.04.19 16:13:03) 
@windows

Valla aklimdan gecen oydu ama beynim o ladar dolu ve yorgundu ki tamam demis bulundum. Hic odev bastan yapivericek bi tip de degilim. Ayni sekilde dusunuyorum

Gaflet ve dalalet haliydi yani.
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin_yine  (16.04.19 16:14:21) 
Onu bilmem de, bu konunun seni bu kadar strese sokması ve bunu bu kadar dert edinmen kendinle ilgili başka şeyleri halletmen gerektiğini gösteriyor olabilir.

Kadın başlangıçtaki tavrıyla peşinen teşekkür ettiğini düşünmüş olabilir, seni endişeli ve rahatsız gördüğü için uzatmamak istemiş olabilir, ya da yalnızca tuhaf, gizli gerilimli bir ortam oluşmuştur ve rahatsız olmuştur. Senle yan yana gelmek istememesi de bundan olabilir. Rahatsız olacağını düşünüyor belki de kendi rahatsız oluyordur. Kendin diyorsun, baştan savma bir şey hazırlamışsın. Ben de olsam rahatsız ettim heralde diye düşünüp uzak dururum. Madem yapamayacaksın, yapamayacağını söylemek en doğrusu olurdu. Kadın teşekkür etme kültürüyle yetişmemiş bile olabilir, onu da bilmiyoruz.

Neticede sen de onun başkalarını kullandığını düşünüyorsun. Bunun senin davranışlarına yansımaması çok zor, onun bunu hissetmemesi de. Belki de gerçekten kullanıyordur, ama her isteyenin isteğini kabul etmek zorunda değilsin.
  • mentuhotep  (16.04.19 16:18:15) 
basit dusun. empati egitimle alakali birseydir. en buyuk skilli sagi solu temizlemek olan kadin senin neler cektigini bilmemesi normal. ha kadin uyuzun tekidir orasini bilemem; ama senin zor sartlarda, komplike bir isi yuklenmen tamamen senin hatan. bu biraz senin tecrubesizliginle alakali. bana boyle sagdan soldan yardim baabinda cok is geliyor. ama once bir tartiyorum, gercekten verdigim emege, zamana degecek mi? degmesinden kastim illa birsey almama gerek yok. bazi insanlardan tesekkur dahi alamayacagimi bilerek isi kabul ediyorum. cunku karakteri oyle, egitimsiz, asosyal vs..ama yapacagim yardimin hayatlarina katkisi olacaksa birsey beklemeden yaparim.


  • mayeskuel  (16.04.19 16:23:16 ~ 16:27:13) 
Bana da oluyor bazen boyle seyler. Cok mecburmusum gibi davranilinca direkt birakiyorum cok yogunum ya kusura bakma halledemeyecem diyorum. Ya da csbuk halledebilecekken bilerek salliyorum.


  • stavro  (16.04.19 16:23:31) 
Çocuğuna ödev yapma sorumluluğu kazandıramamış, üstelik başka kişilerin zamanından ve emeğinden çalarak kendi yazmadığı metni ödev olarak götürmesine ön ayak olan bir sahtekardan teşekkür mü bekliyorsun. Hayret verici gerçekten.


  • rakidabalikolsa  (16.04.19 16:31:19) 
hepsinden öte öğrenciye yazık.
belkide o ödevi yapsa bir sürü kazanımı olacaktı, sen yaptın senin yüzünden sokak çocuğu olacak.
Butterfly effect
kimsenin ödevini yapmayin
  • wolfg  (16.04.19 16:34:55) 
ben de kapıcıya sürekli selam veririm, olması gereken bu, sonra ona yakın daireler olmasına rağmen benim internetimi paylaşmak istediğini söyledi. Apartmanın elektirik işi oluyor bizimkini kullanıyor. Kapıya yakın diğer dairelerden isteyemiyor.


  • banacevaplazım  (16.04.19 16:43:18) 
Ben odevi yapmamam gerektigi konusunda kesinlikle katiliyorum. Tarihi sevdigim icin yapabilirim gibi gelmisti. Cocuk gozunden dusuneyim derken cok caba harcadigimdan yetismedi. Hani ayip etmek degildi amacim ama bana ayip edildi gibi hissediyorum.


  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin_yine  (16.04.19 16:45:07) 
insanlara makul olduğu sürece yardım ederim, ama şu olay gerçekten saçma. ne münasebet yani ödev yapmak nedir? yapman gerekenden fazlasını, hatta normalde hiç yapmaman gereken bir şeyi yaptın ve teşekkür görmedin diye sinirlenmek anlamsız. Çünkü genelde böyledir, insanlar kaba ve nankör olabilir. tabi ki teşekkür etmeliydi ama senin ödevi yapmanda terslik var zaten. çok büyütmeye de gerek yok. Ben gereksiz iyilik yaptım, o da ayıp etti deyip geçmek lazım.


  • aquarium  (16.04.19 16:57:51) 
Bana hep olan bir şey. Kadına sus işini yap dedim.


  • baal  (16.04.19 17:07:06) 
Kısaca, siz paspas olursanız üzerinize basan çok olur. Yardımseverlik güzel bir şey, ama neyin adil bir talep olduğunu ayırt edebilmek gerekiyor. Eğer sıkça makul olmayan taleplerle karşılaşıyorsanız, duruşunuzu, tavrınızı gözden geçirin, sınırlarınızı çizmek zorundasınız, belli ki sizi çok yumuşak görüyorlar.


  • mikro patlama  (16.04.19 19:00:04) 
rakidabalikolsa +1
bu iyilik degil? senin sorumlulugun calistigin firmadaki gorevli birinin torununun odevini yapmak hic degil. biri bana boyle bir istekle gelse direkt manyak misin sen derim ki ben de selamimi guleryuzumu esirgeyen biri degilim ama bu tur seyler insanlari basbayagi kullanmak. gitsin torunu kendi odevini kendi yapsin, bu ne ya agdjsk. o kadin sana daha cok odev yaptirir ya da is yaptirir. “o an beklemeden gittigin icin bir sey diyemedim ama cok yogunum, bu beklentin de bana cok sacma geldi, torunun kendi odevini yapsin yapamiyorsa da ilgisi ogretmeni, ben degilim” de, cik isin icinden.

  • xvyz  (16.04.19 19:26:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.