[]

Açıköğretim ve Turist Rehberliği Üzerine

Merhaba,

Üniversiteden 5 sene önce mezun oldum ve şuan sektör değiştirip turist rehberi olmak istiyorum diyelim. Bunun için de bu bölümü okumak gerekiyor. Halihazırda çalışmak zorunda olduğum için eğitim açıköğretim veya ikinciöğretim olmalı. Yalnız kafam o kadar karıştı ki, help lütfen.

1- Açıköğretimden Turist Rehberliği okumam mümkün mü? Öyleyse nerede? Mesela bu bölüm açıköğretim değil değil mi, örgün öğretim:
abp.anadolu.edu.tr

2- Bu bölüm için açıköğretim/uzaktan eğitim veren üni.ler sadece Ayvansaray ve Kapadokya mı?

3- İkinci üni. için bölümlere baktım bu yok. Bu bölümü okumaya niyetlendiysem tekrar üniversite sınavına mı girmek zorundayım? (of)

 
Açık öğretim yok.

Ayvansaray ve kapadokyanın yanısıra alternatif olarak Osmangazi 2. Öğretim Tezsiz YL Turist rehberliği bölümü var 1 yıllık, ona bakabilirsin. Mezun olman yeterli.
  • KaraSakall  (16.04.19 13:49:14) 
@KaraSakall, Çok teşekkür ederim bu bilgi için.
O halde ya Osmangazi'de YL yapacağım ya da üniversite giriş sınavına tekrar girip Ayvansaray veya Kapadokya'ya gideceğim. Başka seçenek yok, öyle değil mi?

  • o my god they killed kenny  (16.04.19 14:18:38) 
yok. ben osmangaziyi tercih ederdim şahsen.


  • KaraSakall  (16.04.19 14:31:35) 
Öncelikle bu siteye bir bakın derim. tureb.org.tr

Turist rehberliği ön lisans düzeyinde tercih etmek istiyorsanız Marmara Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi,İstanbul Gelişim Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi'nde de var.
Ayvansaray Üniversitesin'de uzaktan eğitimi de var.

Bildiğim kadarıyla yabancı dil mezunları da kokart alıp bu işi yapabiliyorlar,bunu da bir araştırın derim.
  • Rh Negatif  (16.04.19 18:38:43) 
www.basarisiralamalari.com

Anadolu Üniversitesi'nde Kültürel Miras ve Turizm, Turizm ve Otel İşletmeciliği,Turizm ve Seyahat Hizmetleri isimli 3 program var.

Burdan detaylarına bakabilirsiniz. www.anadolu.edu.tr

Atatürk Üniversitesi AÖF nin de yine turizmle ilgili bölümleri var.
  • Rh Negatif  (16.04.19 18:47:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.