[]

Mac mini hakkında

Mac mini almayı düşünüyorum ama kafamda sorular var.
Öncelikle telefonları hariç apple ürünü kullanmadım. Amacım ses kartı bağlayıp müzik kaydı almak, daw yazılımları kurup kullanmak. Word pdf dosyalarında okuma yazma, internette sörf. Film video işi bile olmayacak. Belki çok ufak Photoshop düzenlemeler falan.
Sıfır alamıyorum ikinci el alacağım.
1- mac mini tavsiye eder misiniz. Mobilite önemli değil.
2-2014 sonrası sanırım upgrade edilemiyor. Upgradeli 12-13 yılı ürünleri yada en az 8gb ramli mümkünse ssdli herhangi bir modelini tavsiye eder misiniz.
3-Özellikle müzik kayıt işleri için windows ve mac farkları neler olacaktır benim için.Çünkü 10 yıldır hep windowsta bu işleri yürüttüm.
4- İkinci el alırken bunlarda nelere dikkat etmek gerekir.
Teşekkür ederim

 
1- bir sure kullandim, osX tecrube etmek icin baslangic seviyesi guzel bir alet. normal bir bilgisayardan farki yok.
2-2018 modellerinde RAM upgrade ediliyor ama ssd takilamiyor. islemciyi de istersen degistirebilirsin sanirim ama cok kolay olmayabilir. normal pc alir gibi, islemci/ram/ssd olarak en uygununu al. eger ram/ssd degistirilebiliniyorsa sonradan sen eklersin. buldugun modelin maksimum kac GB ram destekledigini kontrol etmeyi unutma
3- windowsta kullandigin uygulamalarin mac versiyonu var mi yok mu ona bak. yoksa kesin alternatif urunler vardir. internetten onlari incele.
4- cok bakilacak aman aman bir sey yok. dedigim gibi cpu/ram/ssd konfigurasyonuna bakacaksin, portlarda, wifi/bluetoothda sorun var mi onlari kontrol edeceksin. bir de alacagin ses kartinin, yada elinde olan ses kartinin mac driver'i var mi ona bak
  • crucio  (16.04.19 10:36:32) 
1. tavsiye ederim. o küçük boyu ile inanilmaz perfomanslı çalışır. 7-8 yıldan eski modellere çok bulaşmayın.
2. ssd'li bir model alamiyorsanız. ssd'ye update edilebilen bir model alın. ssd perfomansı çok artırıyor. ssd'yi kendiniz alip takip takmak biraz zahmetli olabilir. hem ozel bir tornavidasi var. hem de çok sayıda parça sökmek geriyor.
3. müzik kaydı için bilgisayar üzerindeki standart donanımları kullanıyorsanız. bir fark olmaz. ama ekstra bir ses ya da capture kartı takacaksanız bunun uyumluluğunu kontrol edin. @crucio'nun dediği gibi kullandığınız programın uyumu da önemli
4. crucio +1
  • helenart  (16.04.19 10:51:01) 
fikir vermesi açısından yazıyorum.
ben 2009 mid (alüminyum gövdelilerin ilk serisi sanırım) macbook pro sahibiyim. ssd ve ram ekledim, hala kullanıyorum. şu an belki fotoşop falan kasar ama günlük kullanım için yeterli.
mini de aynı verimlilikle çalışır bence.
4- ikinci el alacak olsam, garantili, kutulu, faturalı bir ürün olsun isterdim.
  • cemiyetin ünlü siması  (16.04.19 12:39:42 ~ 12:39:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.