[]

Makina Tasarım Olayları

Öncelikle selamlar herkese.
Uzun zamandır insan becerisiyle yapılan bir işi makinaya yaptırma gibi bir fikrim var. Hazır 5 gün önce 8 yıllık işimden ayrılmışken biraz bunun üzerine çalışayım diyorum.
Yapılan işi mevcutta yapan bir makina yok. Yani örnek alınabilecek bşr muadili yok. Sıfırdan yapmamız gerekiyor ve elimizde olanlar ise sadece nasıl yapılabileceğine dair fikirler.
Bunu hayata geçirebilmek için öncelikle nereden başlamalıyım. Piyasa araştırması falan yaptım yani bu ürün yapıldığında satılabilir ve buna gerçekten ihtiyaç var. Aslında sormak istediğim şey tam olarak şu; bu makinayı yapmak için ne yapmam lazım. Her türlü yardıma, fikre ve işbirliğine açığım.

 
siz de makine mühendisi değilsiniz herhalde, ben de bilgili değilim pek ama biraz tahmin biraz da arkadaşlardan bildiğim kadarıyla iş biraz şöyle yürüyor:

Makinanın taslağı çizilir, malzemesi belirlenir, gerekli hesapları yapılır, bir şey taşıyacaksa ona göre kalınlık ve malzeme gibi, tasarım buna göre şekillenir.
Yazılım gerekiyorsa o da yapılır, bir kolu varsa o nasıl hareket edecek, ayaklıysa vs.
Makine el yordamıyla mı çalışacak mesela eski tip kıyma makineleri gibi kol döndürerek ya da elektrikli mi olacak. Ona göre güç, elektrik aksamı vs ayarlanacak.
Sensör gerekli mi, bunlar da yazılımla yapılacak ve/veya batarya.
Bütün bunlardan sonra prototip yapılacak, test yapılacak, çalışıyorsa ve bütçe varsa seri üretim yapılacak. Sonrası da satış.

Bunların tamamı yanlış olabilir, çok eksik olabilir ama ben de yetkili bir insan değilim zaten :)
  • senolll  (15.04.19 23:30:41) 
@senolll hocam az cok haklı ben makina tasarimcisiyim bir sorun olursa ozele beklerim hocam.


  • zor azizim zor  (16.04.19 00:05:13) 
önce fikri sayısallaştırmak için kağıda dökmek gerek. üretim methodundan anlayan birine modellemesini yaptırmak gerek. modelleme yapan uygun profil, bağlantı elemanı vs seçimini yapacak. bunlar piyasadaki ürünlerden seçileceği için bazı limitler çıkacak bunları çözmek için yine dizayn değişecek. bu süreç tamamlanınca 3d modellesi, ardından otomasyon ve elektrik kısmı gelecek. güvenlik kısmını da sakın unutmayın, ticari bir makine olacaksa iş kazasında CE belgesi aranır. CE de makinenin devreye alındığı tarihteki tüm normlara uyduğunun beyanıdır. yani bunu deklare edersiniz.


  • sttc  (16.04.19 00:14:23) 
Makinadan plc den anlayan iyi bi usta bul.


  • [GODDARD]  (16.04.19 14:55:49) 
haci benim profesyonel işim o gönder detayları,

sağlam para istiyorum ama bak danışmanlığına öyle satarsak öderiz senin payını da yok bende.
  • dedim dedim de kime dedim  (16.04.19 15:00:22 ~ 15:00:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.