[]

çeşitli istatistikler paylaşan bir twitter hesabı sizce tutar mı?

selamlar, her gün işim gereği kamuya açık olmayan çeşitli konularda elimden veri geçiyor. türkiye halkı bir istatistiki oranlı tablo görünce kendince -disipline dayanmadan- niyeyse anlamasa dahi ilgi gösterip kendince çıkarım yapmayı seviyor.
ben bu çıkarımı tamamen twitter'dan yapıyorum, The Spectator Index ve Conrad Hackett gibi hesaplar en örnek verebileceğim hesaplar.
bu arkadaşlar hiç bir harici iktisadi değişkene gerek kalmadan örn: yunanistan ve tr için 1980 gdp ve 2010 gdp değişkenleri alt alta şekilde paylaşıp epey beğeni alıyor. baktığınızda çıkarım yapılamaz bir veri ancak (sosyoekonomi ve/veya eğitim durumu bağımsız olmak üzere) insanlar beğenip "ooow" diyebiliyor veya kendince tr böyleyken yunan böyle işte gerçek türk gücü!! diyebiliyor.

daha sofistike, daha güncel böyle şeyler paylaşmak insanların ilgisini çeker mi sizce?
maksat: hobi+para kazanmak orta vadede.

 
pasta grafik insan evladının zayıf noktası.


  • Whily  (15.04.19 21:56:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.