[]

ikea kıvık koltuk

bu modelin kullanani cokmus anladigim kadariyla. sozlukteki basliginda da baktim entrylere. kullanip mekanik sorun yasayan cok az sanki ama kiliflarin eskime, solma ve tuylenmesi konusunda cok sikayet var. bir kisim insan da tas gibi hicbisey olmadi diyor. cok kararsiz kaldim acikcasi. piyasada iyi bilinen markalardaki koltuklarin tipini pek begenmedik, mobilyaciya yaptirsak hem sonucu bilmiyoruz hem de kalitesi supheli bir de piyasanin bile ustu fiyatlar veriyorlar. kullaniyorsaniz yorumlarinizi yazarsaniz cok mutlu olucam.

tesekkurler


 
Uc yildir Friheten kullaniyoruz, buna cok benzer. Hatta hem koltugumuz hem yatagimiz.

Ikinci eline de bakin bulabilirseniz.
  • Traveler  (15.04.19 13:04:53) 
evde kedi olması nedeniyle kılıfında ufak tefek deformasyonlar var, onun dışında koltuğun genel kalitesine bağlı hiçbir sorun yok.
alalı bir yıl oluyor, renginde solma ya da başka bir problem yaşamadım.
çok memnunum.
  • blatta hiberna  (15.04.19 13:19:41 ~ 13:20:13) 
Friheten kullanmış ama Kivik içinde ukte olarak kalmış biri olarak yazıyorum:

Friheten çok işlevsel, depolama alanı var, çift kişilik yatağa dönüşebiliyor, tüm koltukta ayak uzatarak yayılmak mümkün, muhteşem bir fiyat performans koltuğu, aynı zamanda küçük evlerin kurtarıcısı. 1+1 evimde kullandım ordan biliyourm. Ancak rahatlığı eh işte. Spotçulardaki koltuklar kadar kötü olmasa da öyle aman aman güzel değil, idare eder diyelim. Minderleri sert, yastıkları (yaslanma yerleri) yumuşak. Zamanla daha çok oturulan taraflarda göçükler oluşuyor. Yatak olarak kullanmak için alttan açılan tarafı daha az kullanıldığı için orası diğer yüzeye göre daha sert kalıyor, bu sebeple bir yanı sert bir yanı yumuşak (göçük) yatak çıkıyor ortaya. Ancak yine küçük evde yaşayacak olsam yine işlevselliğinden dolayı tercih ederim.

Kivik ise İNANILMAZ RAHAT. Friheten için saydığım özelliklerin belki hiçbiri yok ama rahatlık konusunda Friheten'le karşılaştırılması Kivik'e hakaret. Evinizde yer sıkıntısı yoksa, konfor arıyorsanız Kivik alın. Kılıfları da yıpranırsa yıpransın, en kötü değiştirirsiniz 3-5 sene sorna ne olacak? Olmadı örtü serersiniz. Rahatınızdan değerli mi sanki? Büyük evim olsun ilk işim en büyük Kivik'i almak olacak :D
  • taurina  (15.04.19 13:29:41) 
@blatta hiberna, cok zahmet etmeden ulasilabilir bi bilgi ise koltugun menseini ogrenebilir miyim? ikea'ya gittigimizde satis danismani bazilarinin turkiye'de bazilarinin isvec'te yapildigini soylemisti. tahminimce yerli olanlardan hayir beklememek lazim. sizdeki nedir acaba?

@taurina, evet biz de denedigimizdeki rahatligina tav olduk yoksa ben ille de bazali koltuk istiyordum, yatak olabilmesi de istedigim ozelliklerden biriydi. ama o koltuga oturduktan sonra bu isteklerimi resmen cope attim. en azindan pufunun altinda sandik var diye kendimi egluyorum resmen :) rahatligina tav oldum ama 2 senede bir koltuk degistirecek kadar zengin de olmadigimdan kararsiz kaliyorum.
  • in vino veritas  (15.04.19 13:43:00) 
2017 Temmuz'dan beri kullanıyoruz biz de, minderlerin kayıp gitmesi dışında memnunuz. Kılıf ile ilgili bir sorun yok şimdilik, ama galiba kılıfların malzemeleri farklı farklı, ona dikkat edin isterseniz.


  • gmzo  (15.04.19 13:52:14) 
@gmzo, sizinkinin rengi hangisi acaba? bizim alacagimiz koyu mavi. bir de sizinkinin mensei isvec mi turkiye mi?


  • in vino veritas  (15.04.19 14:41:48) 
5 yıldır kullanıyoruz koyu mavisini almıştık ilk önce. Yazın baya yakıyor kumaşı. Gri kılıf aldık, hafif bol geldi. Kılıflar kayıyor, hayatımız koltukta geçtiği için süngerleri çöktü, 10 yıllık garanti kapsamına girmiyor süngerler. İskeleti sağlam çıktı ama onda bir problem yok.

Ben şahsen bir daha ikeadan uzun ömürlük eşya almam.
  • ninotevtidze  (15.04.19 14:54:30 ~ 15:17:55) 
İkeadan mobilya alınmaz abi


  • photo85  (15.04.19 18:31:46) 
1 yıl ikea’da çalıştım, bence ikea’daki en güzel kanepe kivik. Hem rahat hem geniş hem de dayanıklı.

Mobilyalarının her yıl bakımını yaptırdıktan sonra hiç sorun yaşamazsın. Bakım dediğim de vidalarını sıkıp güzelce bi temizlemek. Bu. Kılıfları zaten değişebilir. Yıkanabilir.
  • (s)AINT  (15.04.19 20:38:34) 
@in vino veritas geç gördüm, hillared beige bizimki, menşeine akşam gidince bakayım


  • gmzo  (17.04.19 08:50:05) 
acaba menşeini nereden görebiliyorum?
neresinde yazıyordur?
biraz geç oldu, kusura bakmayın.

bu arada benimkinde hiç kayma sorunu yok.
ama minderlerin kayması kılıfın dokusuyla da ilgili olabilir.
rengi lacivert.

kullanım açısından da, bazen her gün günde 2-3 saat uzanılıyor, bazen günlerce oturulmuyor.
çalışma odamda olduğu için evin asıl kanepesi gibi kullanılmıyor yani.
  • blatta hiberna  (20.04.19 02:08:33) 
@blatta hiberna, hic onemli degil, mensei muhtemelen varsa koltuklarin kilifinda yaziyordur. cok tesekkur ederim.


  • in vino veritas  (20.04.19 12:59:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.