[]

Canan Karatay'ı sevmeyenler niye sevmiyor?

Konuya uzağım. 4-5 dakikadan fazla dinlemişliğim yok. Şeker zehirdr, ekmek, meyve yemeyin, zeytinyağı yiyin diyerek ünlü oldu sanırım. Yanlışları neler?




 
bir yanlışı yok, söylediklerinin hepsi de doğru çıktı, hakkında yüzlerce dava açıldı, hepsinden de beraat etti.

doğruları söylediği için düşman oldu diğer doktorlar.

akıl var mantık var, bak şimdi türk kalp vakfı becel'i öneriyordu. boy boy reklamlar döndü televizyonda belki hala vardır.

ulan bitkisel margarin, direkt olarak damar tıkanıklığı sebebi. işte uyuz olanlar bu tipler.

bu düşmanlıkta türk kalp vakfının bu reklam olayına laf söylemesiyle başladı aslında.

öte yandan doktorları yüzde 90 ı amerikanın ilaçlarını pazarlamak üzere yetiştirilen ilaç satıcıları. amerikan sistemine göre eğitilip tedavi yapıyolar. tedavi de değil, semptomları yok etmeye yönelik tedavi. başım ağrıyor diyorsun, bunun sebebini araştırmak yerine al şu ilacı kullan geçmezse yine gel deniyor.

ayrıca doktorların bu amerikan sistemindeki şemaya uymaması durumunda eğer hasta bir zarar görür ve şikayetçi olursa suçlu oluyolar.

bildiğin şeması var.

geçenlerde o kadar bomba bir olay çıkmıştı ki ortaya, akılma gelmiyor tam bulduramıyorum ama amerikanın en büyük ilaç üreticilerinden birisinin ürettiği ilacın hiç bir işe yaramadığı ispatlanmıştı ve milyonlarca kullanan insan var türkiyede de çok kullanılan sürekli kullanılan bir ilaçtı ama olay neydi çıkartamadım. hatta bayağı büyük oldu, ilaç firması bunu kabul etmek zorunda kaldı, basın toplantısı falan yaptıydı.
  • killerbee  (14.04.19 22:43:33 ~ 22:51:39) 
Her şeyi biliyomuş gibi ahkam kesiyo. Bilmediği konular hakkında boş boş konuşuyo

youtu.be
  • (s)AINT  (14.04.19 22:46:00) 
killerbee yazdıkları doğru. canan karatayı sevmeyenler üçkağıtçı doktorlar bir de protein tozu hastası şişme bodyciler.
üçkağıtçı doktor tahmin ettiğinizden fazla.

  • dafuq  (14.04.19 22:50:17) 
Cunku insanlarin hayatini tehlikeye atiyor. Hamilelikte ozellikle bazi risk gruplarinda buyuk onem tasiyan seker yukleme testini sakin yaptirmayin diyor, bircok insan testi reddediyor ve bu insanlarin sagligini tehlikeye atiyor. Kolestrol hastalarina bol bol yumurta gomun diyor, bu kolestrol icin cok tehlikeli bir sey. Asilara bile laf etti, aptal saptal konusuyor. Tum bunlar toplum sagligini tehlikeye atan seyler. Dogal olarak doktorlar karsi cikiyor. Cunku televizyonda Karatay izleyip gelen insanlarla onlar muhattap oluyorlar, tehlikelerini bizzat gozlemliyorlar.


  • evrim halkasi  (14.04.19 22:51:01) 
şeker yüklemesi konusunda çok haklı, şeker yüklemesi öyle basit bişey değil.

madem öyle hamilelikten önce yapılsın. ben sağlam halimle şeker yüklemesi yaptırdığımda şaftım kaymıştı 2 gün kendime gelememiştim. öyle basit bişey değil yani o olay. bilmiyorum yaptırdınız mı hiç? insanın gözleri ters dönüyor o kadar şeker yüklenince.

yumurtanın kollestrol yapmadığı da kantılandı. hatta kollerstrolün zararlı olmadığı kantılandı.

hah bak olay şuydu, yıllardır amerikada üretilen bir kollestrol ilacının hiç bir işe yaramadığı kanıtlanmıştı. araştırısanız bulursunuz.
  • killerbee  (14.04.19 22:54:15 ~ 22:55:07) 
www.hurriyet.com.tr

Meslekten de 15 gün men cezası almış bir insandır sırf boş boş, bilmediği konular hakkında konuşması nedeniyle.

youtu.be
  • (s)AINT  (14.04.19 22:56:30) 
İnsanları ağır kolestrollü beslenmeye yönlendirdiği, kolestrolden müzdarip hastalarına ilaçlarını bıraktırıp ölüme sevk ettiği için.


  • mabesa  (14.04.19 23:00:22) 
Yurt disinda kadini kirmizi haliyla karşılıyorlar. Asi kalksin demiyor grip asisi sacma diyor. Butun asilar icin ayni seyi soyledigini duymadim. Gebelikte seker testini anirmal bir durum olmadikca haptirmagin diyor. Saglikli bir gebelikte gerek yok diyor. Bundan 5-10 gil kadar once gebelikte rutin herkese seker yuklemesi yapiliyordu. Neyseki artik gerekmedikce yapilmiyor. Canan hocanin dikkat cekmesi sayeainde.

Kadin ne söylerse carpitiliyor. Insulin direncim yuksek çıkmıştı. Kendisinin diyetiyle hem kolestrolu hem de insulin direncim referans araligina girdi. Sadece 3 ay icinde değerlerim duzeldi.
  • karen  (14.04.19 23:01:39 ~ 23:03:46) 
yurt dışında kırmızı halıyla karşılanmak nasıl bir kriterdir dfsjhsd
medyada atıp tutan doktor anam babam olsa güvenmem.

  • Efoody  (14.04.19 23:15:31) 
telefonda kendini polis diye tanıtanlara birkaç yüz bin tl verdiği için ciddiye alamıyorum


  • owaki  (14.04.19 23:18:47) 
cervuetta +1.
genelde dolandırıcıların taktiği budur zaten. teliflerden üç beş kuruş kazanacağım diye yaşlı başlı bir kadıncağızın bu hallere düşmesi memleket adına esef verici.

  • ensar  (14.04.19 23:41:40) 
@killerbee +1000 aslansın aslan. :))

Arkadaşlar killerbee arkadaşın yazdıkları çok haklı durum maalesef bu. Kadın çıkıp tereyağı yiyin, organik yumurta yiyin ekmekten uzak durun diyor. Bunun nesi yanlış?
Şu anda yediğimiz ekmekler safi zarar yemek daha iyi. Ben çiftçi çocuğuyum benim köyde kendi tarlamizin bugdayiyla yediğim ekmek vardı çocukken. Once o Buğdayı sonra çiftçiyi bitirdiler bazı karanlık güçler şimdi de ekmeği. O Buğdayı öğütüp özünü öldürüp kalan en zararlı kısmıyla ekmek yapıyorlar.
Kadın sebze yiyin meyveyi az ve kararında yiyin hatta şeker yüzünden yemeyin diyor. O şeker değil mi bizi mahveden?
Yoğurt ve ayran keza. Eskiden çok yaşayan insanlara mikrofon uzatilinca direkt yoğurt yedim ayran içtim diyordu.
İşte uzun yaşamın sırrı.
  • kirmizipilotkalem  (15.04.19 00:54:19) 
kadının dediklerinin çoğu doğru olabilir ama hastayı görmeden tuz yiyin tereyağı gömün yumurta yiyin ne derece doğru, kaldı ki bunu bizim millet ayırt eder mi sizce? popüler olma çabası var mı ben bilmem (tv için söylüyorum yanlış anlaşılmasın para için değil) ama kadının çıktığı programlarda ama hocam doktorum böyle dedi deyince sen siktir et onu der gibi anlatıyor. hangi evrakı görmüş o an hastayla ilgili anlamak zor. genel itibarıyla sağlıklı insan için anlattığı beslenme vs doğru olabilir ben bilmiyorum.
bide doktor değilimde millet maşallah doktordan doktor. %95 i ilaç kitleyip milleti düzme derdinde nedir yaw :) çevremizde doktor olmasa bilmeyeceğiz. adam tetkike yollasa suç başımın ağrısını araştırmadı diyor. sonra diyecek hayvan gibi röntgende yedim radyasyonu diye her başım ağrıdı diyen ileri düzey tedavi diye inliyor sonra beni denek yaptılar diye çemkiriyor. yaw bu millete var ya sığır gibi doktor lazım en iyisi o :) kaçıp giden çok doktor gördüm adamlar en çokta doktordan çok doktor olan hastalardan şikayet etmişlerdi. duyuruyu okuyunca ne kadar haklı oldukları ortada.

  • Topalordek  (15.04.19 01:37:25) 
Fazla üfürüyor. İyi güzel ama gazını alamayıp bokunu çıkarınca hoş olmuyor.


  • neysene  (15.04.19 03:06:43) 
Cervuetta+1 Tip dunyasinda tartismali olan bazi konularda kesin hukumler vermesi.


  • Rh Negatif  (15.04.19 05:43:48) 
Öncelikle hakikatlı bir kadın ve çoğu zaman doğruları konuşuyor.

Kadını severdim ama, şu iki şey beni biraz soğuttu.
İlki meşhur dolandırılma olayı.
İkincisi, muayene ücretinin 1000 tl'den fazla olduğunu duyunca çok şaşırmıştım.
Üstelik sgk ile anlaşması yokmuş.
  • lemon cake  (15.04.19 05:56:39) 
Mesela bir bardak zeytinyağı için diyor ama bir aile için ayda litrelerce zeytinyağı yapar. Hem ailenin maddiyat açısından hem Türkiye'nin üretimi açısından gerçekçi değil.


  • tabudeviren  (15.04.19 08:31:39) 
kendisi kardiyolog alanı olmayan alanlara girip yorum yaptığı için kızıyorlar. ama şeker konusunda çok haklı.


  • mikahakkinen  (15.04.19 08:52:10) 
haklı olduğu konuları ne dünyada ne de türkiye'de ilk söyleyen kendisi değil. Sadece olayı medyatik hale getirip prim yaptı. Yoksa şekerin zararlı olduğu, ekmeğin yenilmemesi gerektiğini herkes biliyordu.

Bunun dışında tonla yanlış açıklaması da var. Hatta Fatih Altaylı bunun diyetini uygulayıp kalp krizi geçirmişti de kadından nefret ediyordu her konuşmasında hdhssd

Bizim fakültedeki profesörlerin de cv'si Canan Karatay kadar gösterişli ve hepsi Canan Karatay'ı şaklaban olarak görüyor ve ciddiye almıyor. Canan Karatay zenginleşmek için Tıp bilimini sabah programlarına alet eden ve toplum sağlığına zararları olan bir şahıs.
  • nundu  (15.04.19 08:58:47) 
CVsi iyi diyenler icin de suraya birakalim. Kendisinin uluslararasi anlamda gecerliligi olan 5 adet yayini bulunuyor. Akademik arkadaslar bir profesor icin bunun ne kadar az bir sayi oldugunu bilirler. www.ncbi.nlm.nih.gov
2018'de yayinlanmis gorunen makale baska birinin.

En son bilimsel yayini 2010 gibi gorunuyor. Echocardiography isminde bir dergide yayinlanmis, derginin etki degeri 1.197. En onemli yayini Cardiovaskuler Research dergisinde, onun da etki degeri 6 civari. 6 kotu degil ama sadece 5 yayini olan bir profesorun bu kadar dusuk profilli olmasi, daha dogrusu bu kisinin profesor yapilmis olmasi aci. 1 dogru soyleyerek 5 yanlisin gorunmesini engellemesi, bizim bunu okumus yazmis insanlara anlatmaya calismamiz cok daha aci tabii.

Edit: Efendigil soyadiyla iki yayinini daha buldum. Bidi bidi edenler gelmeden yazmis olayim :) www.ncbi.nlm.nih.gov
  • evrim halkasi  (15.04.19 12:58:06 ~ 13:00:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.