[]

e cigara pod mod vs

sigarayı bıraktım 4. gündeyim, kafamın arkasından savaş davulları çalıyor :) sigarayı bırakacağım onda kararlıyım da o zevki brakasım gelmiyor. daha önceden bir ijust s maceram olmuştu sızıntısıyla falan uğraşmak istemediğim için sattım. şu an yine e cuvaraya dönesim var. bilenlere bir iki sorum var.

- pod mod olayı nedir? bunların likitleri farklı sanırım, 35, 60 ml nikotin değerleri var. fazla değil mi? i just s le bana 3 mg nikotin kafi geliyordu. esigara yerine bunu önerir misiniz? eksileri artılar nelerdir? tavsiyelere açığım.

- öyle tel sarmayla uğraşmak istemiyorum. pilleri, şarj aleti, yedek coil i, kiti falan derken gidip 600 700 tl bayılmak da istemiyorum. elimde afedersiniz şey gibi duran bir aleti taşımaya da niyetim yok. nihayetinde aspire zelos kitte karar kıldım. volatj, ısı değerler falan da ayarlanabiliyor, atomizeri de sanırım iyi. bu konuda önerilere açığım, aspire zelos kiti nasıl bilirsiniz onu da öğrenmek isterim.

güzel pazarlar herkese.

 
Ben de düşünüyorum henüz kullanmadım ama forumdan sağdan soldan araştırdığım kadarıyla şey ediyim daha çok bilgisi olan arkadaşlar yazar zaten.

Pod mod için kullanılan likit salt dedikleri nikotin tuzundan elde edilen yüksek mg bir likit. Daha hızlı emiliyor. Sigara gibi anında doyuma ulaşılıyor. Normal likitler gibi emzik olmuyor alet bütün gün ağızda.

Nikotin oranları yüksek evet. 35 mg ve 50 mg gibi. Bunun da amacı bir an önce doyuma ulaşıp bırakmak. Sigara gibi yani.

Pod cihazlar küçük pilleri ufak olan likit kapasiteleri 2 ml geçmeyen aletler. Yine bu da az içileceği için.

Pod cihazda normal likit ya da normal bir atomizerle salt likit kullanılır uygun sarım yapılarak. Herhangi bir şart yok yani.

Pod düşünüyorsan zaten hepsi kartuşlu. Sarılabilenler var ama senin isteğin o olmadığı için hiç girmiyorum o konuya.

Minifit, c601, aspire breeze vs bunlar istediğin gibi modlar. Minifit flash bellek kadar mesela.

Çok açılmak istememen çok normal çok mantıklı. Minifit üç kartuşuyla birlikte toplamda 4 kartuş 170 lira falandı. Salt likitler biraz pahalı ama alev kimya salt base satıyor ilerde denemek istersen diye yazıyım onu da.

Zelos bu şekilde içime uygun değil diye biliyorum ama çok da emin olamadım bildiğim araştırdığım bir cihaz değil. Breeze coilleri oluyorsa eğer o şekilde kullanılabilir ama bilemedim.

Benim tavsiyem yakın zamanda bunu da bırakırım diyorsan salt ve pod düşünmen. Yok ben bunu hobi yapar pafır küfür içerim devam ederim zararsız diyosan normal likitle devam etmen.
  • Giovanni Pipitto  (14.04.19 22:06:22) 
@Giovanni Pipitto cevaplar için teşekkür ederim dostum. ben de biraz araştırdım pod olayını. kimileri normal likitlerle kullanılır sorun olmaz diyor kimisi vg/pg oranı 50/50 yada 60/40 olması lazım diyor. aspire breeze gibi ürünlerde salt likit için ayrı normal lkit için ayrı coiller var. biraz daha soruşturacağım, pod olayı daha mantıklı gelmeye başladı. aslında amacım olayı tamamen zevke indirgeyip dışarda kahve, biraya eşlik etmesi yada yemekten sonra biraz keyif yapmak. o sebepten nikotini 0 yada minimumda likitlere geçiş yaparım diye düşünüyorum bir süre sonra. podlarda bu mümkün mü, sorunsuz bir şekilde normal likit kullanabilir miyim bunları araştırıyorum. nbase olayını ijust s ile denemiştim 80/20 idi pek sarmamıştı. ayda bir yada iki premium likit alıp ağza emzik etmeden takılmak asıl istediğim şey. normal e-sigara arayışındaydım ama aklım iyice podlara kaymaya başladı. likit aromasını düzgün veren, kartuşlarına kolay ulaşılabilen sıçratma, akıtma yapmayan uygun bir tane bulursam pod alacağım.


  • issiz karga  (14.04.19 23:19:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.