[]

iş ve şehir değişikliği hakkında yorumlarınız

Merhaba arkadaşlar,

birkaç yıldır prestijli sayılabilecek bir devlet kurumunda sözleşmeli memur olarak çalışmaktayım, normalde kendi mesleğim var fakat böyle bir fırsat/durum oldu geldim, şu an müfettiş tarzı bir iş yapıyorum.

Neyse ankaradayım ben ve ankaralıyım aslen de, antalyadan geldim buraya da.

Geçtiğimiz ay antalyada bir şirkete başvuru yaptım, uluslararası bir şirket (havayolu) buradan iş teklifi aldım, maaşlar euro olarak hesaba yatıyor ve şu anki maaşımın 2.2 katı gibi net maaş teklif ettiler.

Ayrıca tabii ki sosyal haklar, ucuz uçak bileti vs var.


Neyse, şimdi buraya kadar herşey güzel,

1-ailem antalyaya dönmemi istemiyor ve devlet işinden de çıkmamı istemiyorlar -bu büyük sorun bana göre, üzmek istemem onları.

2-evlilik düşüncemiz var, biz antalya da yaşarsak daha mutlu olabileceğimizi düşünüyoruz, fakat ben biraz tereddüt yaşamaya başladım ama etki altında da kalmış olabilirim.

3-mevcut kurumumda maaşların 1.5-2 katına çıkması için düzenleme yapılıyor, fakat bu onaylanır mı ne olur muamma.

ben ne yapayım bilemedim, teklif güzel bence ama özel şirketin de kendine göre aksiyonları oluyor illa ki -tabii bence bunlar da insanı aktif tutan şeyler de olabilir.

yorum yaparsanız belki fikrimin olgunlaşmasına fayda sağlayabilirsiniz, teşekkürler.

 
Sadece devletteki işimi sevmiyorsam özele geçme durumunu düşünmeye başlarım.


  • Tequciqalpa13  (14.04.19 17:03:53) 
Devlette ne uzar ne kisalirsin amacın hedefin ne?rahat olayım ayın 15 inde maaşım yatsın diyorsan devlette kal,üstelik Ankara gibi bir büyük sehirdesin.yok ama bu iş beni mutlu etmiyor ideallerim var diyorsan Antalya.


  • bugunolmadiamayarinkesinolacak  (14.04.19 17:16:59) 
kariyer beklentim yok, maaşımdan memnunum, sabah git akşam gel kapasitemin %10'unu kullanmak koymuyor, uzayıp kısalmamak da problem değil benim için diyorsan devam et devlette.

konfor alanından çıkmak bana koymaz, ezilmek yorulmak, streslenmek de olsa işin ucunda alternatif kariyer yollarım olmasını isterim ben dersen özele atla hiç düşünme. durumunuz özelinde ciddi maaş farkı var bence ki en önemli kriter bu.

arada bu kadar maaşı farkı olduğunu kabul ederek, ben olsam arkama bakmadan yapıştırırdım, ki aynısını bundan 4 yıl önce yaptım. daha çok yoruluyorum, yaşadığım stres düzeyini devletle kıyaslamak komik olur. gel gör ki bugün aynı durum söz konusu olsa yine aynısını yapardım.
  • mate soul  (14.04.19 17:40:12) 
Bundan 3 sene kadar önce özel sektordeydim ben zaten, o yüzden aç çok dinamiklerin farkındayım.

Ama dediğiniz gibi devlette ne kisaliyoruz ne uzuyoruz. Rahati var bir, bir de devletteki maaşlara göre daha iyi bir ücreti var isimin.

Ama geçeceğim şirkette çok sağlam bir şirket, artı olarak yükselme imkanı var, zaten mülakatta bu yönde konuşuldu.

Fakat işte ülkenin durumu gelecek kaygısı oluşturuyor. Ne olacağı belli değil. Gerçi şirket uluslararası olduğu için belki daha sağlam da olabilir öyle bir durumda bilemiyorum.

Bir de antalyayi daha güzel bir şehir olduğu için istiyorum ama orada da kimsemiz olmayacak, bu da düşündürüyor.
  • nucleon  (14.04.19 18:46:31) 
Maaşınızın euro olarak yatacağına emin misiniz? Benim havacılık sektöründe çalışan arkadaşlarımın maaşları artık euro üzerinden TL'ye çevrilip TL hesaplarına yatırılıyor. Maaşın euro olarak yatması kararınızda etkiliyse tekrar bir soruşturun derim.


  • bruce mclaren  (14.04.19 18:55:51) 
Maceraya gerek yok ankarada kal


  • photo85  (14.04.19 20:16:44) 
Hep kazancınızı hesap ediyorsunuz, lakin işin diğer boyutunda antalyada ki işe alışamadığınızı ya da şirketin sizden memnun kalmayıp işinize son verme ihtimalini de düşünün. Kaybınız büyük olur.


  • mekhanik karpov  (14.04.19 22:55:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.