[]

Türkiye nin durumu.

Sizce ileride ABD ve Rusya"nın Türkiye üstünde çekişmesi ülkede ne gibi durumlara gebe olur ? örneğin içsavaşı tetikler mi ? Yorumlarınızı rica ediyorum.Teşekkürler.




 
Hayir oncelikle o izledigin haber kanallarini lutfen birak. Ingilizce biliyorsan olaylari yabanci gazetelerden de oku. Kimse Turkiye uzerine cekismiyor. ABD'nin de Rusya'nin da baska ulkelerin de kendi sorunlari var.


  • Traveler  (14.04.19 16:55:34) 
ne abd ne rusya üzerinde çekişmiyor muhtemelen hiç bir zaman da olmayacak öyle bir şey, sakince sabah gazetesini yere bırak.

türkiye iç savaş çıkacak ülkelerden değil, özürlü insanımız çok yok. beyinsiz var ama özürlü yok
  • avatar is back  (14.04.19 17:04:29) 
abd ve rusya gayet de türkiye üzerinde çekişiyor. diğer pek çok ülke üzerinde çekiştikleri gibi. problem, her sorunun "dış güçler"e yıkılması. yoksa çomarlar "üzerimize oyun oynanıyor" derken haksız değil. haksız oldukları nokta, başımıza gelen her kötülüğü dış güçlere bağlamaları ve sanki bizim hiç şansımız yokmuş, kaderimizi dış güçler tayin ediyormuş gibi davranmaları. dış güçler patates fiyatı artsın diye uğraşmaz mesela, türkiye'yi pasifize etmek ya da kendi yanına çekmek için politik ayar çekmekle uğraşır.

her büyük devlet çıkarları doğrultusunda diğer uluslarla ilgilenir, bu olumlu ya da olumsuz şekillerde olabilir. ilginçtir ki büyük devletlerin bunu yapmadığını iddia eden adamların %90'ı amerikan yanlısıdır, aksine çok çok az rastladım.

soruna cevabım yok, türkiye'ye ne olacağına dair hiçbir fikrim yok ama abd ve rusya'yı ve hatta diğer devletleri çiçekli böcekli organizasyonlar sanan tiplere aldırma derim.

türkiye de başka ülkeler üstünde çekişiyor. suriye'deki iç savaşın en önemli sebeplerinden biri "dış güç" olarak biziz. mevcut hükümetin politikaları önemli rol oynadı. bu tarihsel süreçte daima böyle olmuştur; devletler kendi çıkarları doğrultusunda hareket eder ve başka devletlerle didişir. bunu da çoğunlukla amerikan propagandasından beynini yitirmiş, abd'nin dünyaya düzen ve demokrasi getirmek istediğine inanacak kadar akılsız tipler reddeder.
  • der meister  (14.04.19 18:13:13 ~ 18:18:11) 
Başka bir açıdan bakayım: Türkiye kafasını kuma gömüp 120 küsür yıllık sorunlarını çözmeye yanaşmadığı sürece, yıkımdan kendisini ne ABD ne Rusya ne de bankalarına bilmem kaç milyar dolar borçlu olduğu Avrupa kurtarabilir.

Ayrıca, Türkiye'nin ekonomisinin ve iç barışının stabil olması onların da işine geliyorken (hem maddi hem de mülteci sorunu gibi nedenlerle) neden Türkiye üzerinde oyun oynasınlar aklım almıyor.

"Türkiye'nin özel konumu", "batılı emperyalistlerin paylaşamadığı Türkiye", "yarım kalan Türkiye'yi bölme planı" gibi hastalıklar ne yazık ki toplumun her kesiminde var. Türkiye'nin başındaki en büyük bela bu "bunu bize kim yaptı" kafası.
  • bruce mclaren  (14.04.19 18:39:00) 
Savaşı dış mihraklar değil iç huzursuzluk icad eder çoğu zaman
Ayrca savaş mavaş olmaz korkma

  • photo85  (14.04.19 20:10:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.