[]

Köpeklerde kene - kesin çözüm nedir?

Antalya'dayız ve ilkbahar dönemi kene hiç bitmiyormuş burada. Geçici çözümden ziyade kalıcı çözümlere ihtiyacımız var. Şampuan, tasma, ilaç Vs.neler kalıcı çözüm olur?
Teşekkürler.



 
3 ay ise yarayan dis parazit ilacini alin veterinerden. Kene gelmiyor, dis parazit isirsa da isirdiktan sonra ölüp düsüyor köpegin uzerinden. Yine de her ihtimale karsi, yaninizda kene cimbizi bulundurun, isirdiktan sonra yaptigi sislik zor geciyor, keneyi hemen cikartmakta fayda var. Sampuan vs. gereksiz urunler.


  • buf-e kür  (14.04.19 11:51:16 ~ 11:53:22) 
Düzenli olarak parazit ilaçlarını yaptırıyoruz zaten. Bu söylediğiniz farklı mı? Daha 20 gün önce yaptırmamıza rağmen yapışıyor çünkü.


  • landho  (14.04.19 12:25:56) 
seresto tasma aldım ben veterinerin tavsiyesi ile 125 tl civarıydı 1 ay oldu.Gayet güzel işe yarıyor


  • brussss  (14.04.19 14:18:08) 
Hangi ilaci verdiginizi bilmiyorum. Bizdeki soyle: ilk basta bir aylik verilip bakiliyor kopegin haline. Eger sorunsuz gectiyse bir ay, uc aylik dozu veriliyor. Yapisinca olup dustugunu de goruyor musunuz? Eger olmuyorsa, verdiginiz doz kopege uygun degildir; etkisi yok gibidir belki?

Bunun disinda duzenli araliklarla hindistan cevizi yagi surebilirsiniz, ozellikle disari cikartmadan once. Guzel-dogal bir kokusu var ve ayni zamanda dis parazitleri rahatsiz edici, daha az geliyorlar kopege.

Dogru ilac ve doza hala kene geliyorsa ve isiriyorsa: Cikarttiktan sonra keneyi, o bolgeye surebileceginiz bir kortizonlu krem var. Sislik cabuk iniyor, hayvani rahatsiz etmeden.
  • buf-e kür  (14.04.19 15:34:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.