[]

Muhatap olmayan iş arkadaşları

Bunu itiraf da ediyorlarsa bu mobbing değil midir. Bu insanlarla nasıl birlikte çalışılır. Şikayet edilse yaptırımı var mı?




 
Bence değil, muhattap olmak zorunda mı? bu mobbing işi de iyice duyar kasılma aşamasında, sizin için söylemiyorum yanlış anlamayın. Ne yapılırsa yapılsın hemen mobbing diye yapıştırılıyor.


  • paramolacak  (13.04.19 20:35:19) 
Muhatap derken iş harici muhatap olmuyorsa mobbing değil diye düşünüyorum. Benim işyerimdekilerde benimle arada muhatap olmasa iyi olur misal adamlarla iş harici anlaşamıyoruz laf sokuyor vs madem öyle muhatap olmuyorum bende.


  • Topalordek  (13.04.19 20:40:58) 
Mobbing: İşyerlerinde bir veya birden fazla kişi tarafından diğer kişi ya da kişilere yönelik gerçekleştirilen, belirli bir süre sistematik biçimde devam eden, yıldırma, karşısındakini pasifize etme, işten soğutma, iş yaptırmama veya işten uzaklaştırmayı amaçlayan; mağdur ya da mağdurların kişilik değerlerine, mesleki durumlarına, sosyal ilişkilerine veya sağlıklarına zarar veren; kötü niyetli, kasıtlı, olumsuz tutum ve davranışlar toplamıdır. (hukuksokagi.com )

Muhatap olmamak mobbing değildir, bir işyerinde herkes herkesle iyi anlaşmak ya da sürekli muhatap almak zorunda değildir. İşinizle ilgili yapması gereken bir şeyi yapmıyorsa ya da sizi muhatap almayarak işinizi yapmanıza kasıtlı engel oluşturuyorsa o başka. hukukçu değilim, sadece sizin yazınızı görünce google'dan basit bir mobbing tanımı baktım. her şirketin şikayet vs. mekanizması da farklıdır tahminimce. sistematik bir iş yaptırılmama durumunuz varsa, şirket içindeki şikayet ya da yönetim fonksiyonlarının çalışma şekline göre hareket edilir sanırım.
  • nimberjack  (13.04.19 21:00:16) 
@nim oradaki mobbing tanıma uyan davranışları var bunun yaptırıma uğramasını nasil sağlarım


  • aleyna tilki  (13.04.19 21:27:03) 
dediğim gibi ben sadece internetten tanım baktım, konudan anlamam. mobbing'in içeriğini okuyunca baya her şirketteki normal kabul edilen davranışların mobbing kapsamına girdiğini anlıyor insan. ama sistematikliğini kanıtlamanız falan lazımdır heralde. hiç bilemiyorum dediğim gibi prosedürleri de, çalıştığınız yerdeki iç mekanizmalara bakabilirsiniz heralde önce, her şirkette farklıdır sanırım.


  • nimberjack  (13.04.19 21:36:23) 
Mobbing kanıtlayabiliyorsak haklı sebeple fesih nedenidir, hukuken başka anlamı yok. Gerisi çalıştığınız yerin kendi kuralları.


  • mabesa  (13.04.19 22:01:44) 
Toplu halde size karsi bir tavir varsa bu mobingdir.


  • karen  (13.04.19 22:03:35) 
Sorudan grup halinde hareket edildigini anliyorum.
Bence bu sekliyle bariz mobbing, dislayip yildirma politikasi

  • Flipsflops  (14.04.19 00:47:56) 
Ve yerinde olsam IK bolumu varsa anlatirdim. Ben zamaninda yapmadim, pisman oldum


  • Flipsflops  (14.04.19 00:53:42) 
Ne yaparsan yap kural dışı hamleyi ilk yapan sen olma. İşini aksatmadan yapıp gerisini salla. Ve mümkünse işin daha iyi yapılma potansiyeli olmasına rağmen onların bu tavrı yüzünden yapılamadığını üsttekilere hissettir.


  • bottomsub  (14.04.19 03:12:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.