[]

Yurt dışında yaşayanlar, onların bebeleri de kamusal alanda ciyaklıyor mu?

Sb. Sadece merak ettim, teşekkürler.




 
Hayir cok ama cok dikkat ettigim bir konu bu. Cocuklari gectim bebekler bile aglamiyor. Ama elbette bebeklerin sucu yok bunda. Bildigimiz kosullanma olayi. Bebek aglayinca istedigini aliyor, aglamayinca istedigi olmuyor. Aglamasin diye surekli bir cips, meyve suyu, cikolata veriliyor bu zavalli cocuklara. Yurumuyorlar agliyorlar kucakta gezdiriliyorlar. Cok yazik aslinda.


  • Traveler  (13.04.19 20:31:56 ~ 20:39:47) 
Ciyakliyor.

Referans olarak Amerika ve Hollanda
  • superfluid  (13.04.19 21:20:53) 
Hayir kesinlikle
Bence bizim gibi gormemis analari barindiran dogu toplumlarina ozgu. Hatta sunu soyleyim, yurtdisinda cocuk buyuten turklerin cocuklari ve yabancilarin cocuklari arasinda bile fark var. Alman bir arkadasimin oglu gelmisti evime, bir seyleri ellemek almak icin hep izin istedi, turk bir arkadasimin cocugu ise yatak odama kadar girip cikti. Bence ciddi bir kismi beceremiyor turklerin cocuk yetistirmeyi. Hele simdi organikciler ayri, benim oglum pasa kizim prenses ayri, cocugumu terbiyesiz yetistiriyorum cunku ozgur ruhlusu ayri, rezil bir cocuk yetistirme donemi basladi.

  • kassiopeia  (14.04.19 14:54:08) 
Evet ve hayir. Türkiye kokenliler, Türkiye´dekinden cok daha geleneksel yetistiriyorlar cocuklarini. Geneli boyle.

Kuralli yasamayi cok erken ogreniyor Alman cocuklari. Cok nadirdir surekli sorun cikartan cocugun Alman cikmasi. Hep bizim firlamalar olay yaratiyor trende, restaurantta, sokakta...

Yer: Almanya.
  • buf-e kür  (14.04.19 15:35:59 ~ 15:39:26) 
pek degil..turklerin cocuklari ciyaklar..yobaz almancilar, cocuklarini kendileri gibi pic yetistirir. erkek cocuklarinin cogunlugu kadin dusmani, potensiyel tore cinayeti isleyecek katil olur; kadinlari, kasar..geleneksel demissiniz, ama gordugum almanci vs kizlarin cogunlugu geleneklerden uzaktir. basortusu takmasi vs bunu degistirmez..


  • ubi dubium ibi libertas  (14.04.19 15:49:10 ~ 15:50:22) 
Tükiye'de büyük şehirlerde nüfus yoğunluğu çok yüksek, parklar, bahçeler de yok. Alt alta üst üste, kutu gibi evlerde yaşanıyor, çocuklar enerjisini atıp doya doya koşup oynayamıyor, Bu nedenle çocuklar hırçın, baskılanmış bir halde. Zıpçıktı cafer gibi sevimsiz gözüküyorlar. Haftada bir gün bile parklarda doya doya koşturabilseler, doya doya çimende düşüp kalksalar böyle olmayacak. Bu ebeveyn davranışına da yansıyor. Mesela çocuk koşarken düşünce Avrupalı aile hiç panik yapmıyor, hatta çocuğunun kalkmasını bekliyor, gülüyor falan bizde bir yerin kırıldı mı, bilmemne oldu mu çığlığı basandan, doğru yürümüyor diye çocuğunu dövene, azarlayana neler var.


  • neck_and_neck  (14.04.19 16:07:48 ~ 16:09:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.